Sep 30, 2015

Sulejman Rexhepi shpërblen argatët e zullumit

Sulejman Rexhepi muaj me rradhë po i shpërblen argatët e zullumit të cilëve si duket u ka mbetur borxh për ndihmën që ia kanë ofruar të kthehet në BFI edhe atë me polici për ta mbuluar dhe fshehur krimin, hajninë dhe keqpërdorimet e bëra. Shpërblimet ndaj këtyre argatëve të zullumit po vazhdojnë edhe sot e kësaj dite dhe sigurisht do të jenë edhe më tutje duke filluar që nga klani i Gostivarit, hoxhën e tij të Sfillarës, Bekim Dibranin dhe të gjithë ato që deri dje i quante Vehabistë (Radikalistë ) gjëgjësisht rrënues të vlerave të pastra islame të ruajtura me shekuj në tokën tonë arbërore. Klani i Gostivarit në fakt argatët e zullumit nga Gostivari u shpërblyen me pozicionimin e Irsal Jakupit ( shokut të Miralem Hasanit) në postin e Sekretarit Gjeneral të BFI-së. Se çfarë argat janë këta na tregoi gazetari Zoran Bozhinovski me bombat e publikuara ditë më parë. Argati i zullumit Bekim Dibrani është imami që u deshifrua nga gazetarët për planin që kishte hartuar Sulejman Rexhepi për t’i bërë puç Muftiut të Shkupit Ibrahim Shabanit, për të cilin projekt Sulejman Rexhepi pranon se ka pasur një bisedë në “ viber” mes Bekim Dibranit ( anëtar në Myftini të Shkupit) dhe një anëtari tjetër të Muftinisë në fjalë. Biseda ka qenë e inicuar nga Bekim Dibrani me instrukcione të Sulejman Rexhepit dhe djemve të tij. Argati i zullumit Bekim Dibrani u shpërblye me shkuarje në Haxhxh. Çfarë vlera posedon ky imam i Sfillarës së Sulejman Rexhepit që të shkon shpesh në Haxhxh?! Shumë ishte i qëlluar reagimi i disa imamëve të Shkupit lidhur me shkuarjen e Bekim Dibrani, imamit të Sfillarës në Haxhxh! Ky është Imami i vetëm i Shkupit që shkon në Haxhxh shpesh pa asnjë meritë! Vallë, sipas tyre është shpërblyer se kishte rritur numrin e anëtarësisë së fshatit, kishte grumbulluar Sadekatul Fitrit dhe Zeqat më tepër se vitet e kaluara për Medresenë Isa Beu, apo se ishte pjesë e projektit të Sulejman Rexhepit për t’i bërë puç Ibrahim Shabanit, Muftiut të Shkupit?! Kjo është edhe një hata (veprim i gabuar) e Sulejman Rexhepit i cili po shkel dinjitetin e hoxhallarëve me autoritet në Shkup, ndërsa shpërblen një argat që nuk dinë tjetër përpos që të mjel lopë dhe të del në malin e Sfillarës për të bërë gjueti, meqë gjuetinë e kanë hobi të shenjtë që po ua le trashëgim Sulejman Rexhepi. Për shkuarjen e Bekim Dibranit në haxh flasin fotot që i ka bërë publike pikërisht ai në profilin e tij të facebook ( inshallah nuk i mohon se janë bërë nga ai personalisht, ashtu siç thonte Zeglul Rexhepi për fotot e tija në profilin e tij lidhur me Xhudistet- shkinat e Bullgarisë dhe Prilepit që bënin ushtrime në konviktin e Medresesë Isa Beu muaj më parë). Se si u përcollën Haxhijtë e Shkupit kësaj here është krim i ushtruar ndaj atyre për të cilën duhet të përgjigjet Rexhep Jusufi dhe Sulejman Rexhepi. Haxhinjëve në fjalë nuk u është bërë duaja e haxhxhit në formë të organizuar, për dallim nga viti i kaluar ku haxhitë e Shkupit u përcollën me të gjitha nishanet nga Ibrahim Shabani. Atyre përpos duaja që u është bërë në formë të organizuar, nga Muftinia e Shkupit u shtrua drekë për haxhitë e kësaj Muftinie. Ndërsa sa u takon rrënuesve të vlerave të pastërta islame të rruajtura shekuj me rradhë (Vehabistëve dhe Radikalistëve islamik) ashtu i quante Sulejman Rexhepi, për fat të keq ato i takojmë nëpër institucione. Disa prej tyre janë në Muftini të Shkupit, në Rijaset të BFI-së dhe shumë prej tyre nëpër xhami të Shkupit. Shihni, Bekim Dibrani me foto të gjallë nga Qabeja duke dëshmuar vetë për shkuarjen e tij pa meritë në haxhxh gjatë këtij viti.( Marrur nga: Të gjithë për çlirimin e BFI-së nga Sulejman Rexhepi)

Sep 25, 2015

Intelektualët shqiptaro-amerikan: Sulejman Rexhepi sinonim i korrupsionit dhe krimit të organizuar

(Rreth shkrimit të fundit të Sulejman Rexhepit me titull: TË KOMPREMETUARIT, të botuar në disa portale maqedonase)

Pas një heshtje relativisht të gjatë, Sulejman Rexhepi na paraqitet me një shkrim “autorial”, i motivuar nga disa “bomba” të publikuara e që të njëjtin e paraqesin si bashkëpunëtorë të shërbimit sekret maqedonas, nën pseudonimin “ZHARKO”!
Sulejman Rexhepi nuk reagon në asgjë që transpemtojnë fuqishëm këto “bomba”, nuk i mohon asnjë nga faktet dhe argumentet që dëshmojnë se i përmenduri me dy këmbë ka qenë në strukturat e spiunëve të vendit. Nuk reagon kundër asnjë fakti të sjellë për bashkëpunëtorët e vet aktualë si dhe miqtë e tij, nuk reagon kundër fakteve që flasin për vjedhjen, korrupsionin dhe shkatërrimin sistematik të BFI-së. Natyrisht, do të reagojë vetëm atëherë kur e zhveshin nga të gjitha petkat e arnuara të një patrioti të rrejshëm si dhe të një të devotshmi pa din e pa iman! Të gjitha lojërat e pista që i ka luajtur mbi kurrizin e shqiptarëve dhe të muslimanëve të këj vendi i ka luajtur pikërisht duke u shitur si “kombëtar” dhe “i devotshm” i madh!
Stili i shkrimit, koha, mënyra e gjuhës si dhe taktika e ndjekur për hermetizimin e personalitetit të tij të rrejshëm, flasin se ai është në prag të tërheqjes. Është çështje kohe por ai do të ik, do ta lë BFI-në të thyrr në kurriz. Ai po e pret një zë të popullit, një falje të kolektivit, një bërtitmë “të kemi falur” dhe, tek atëherë do të ik me një lehtësim të shpirtit nga një peshë e paimagjinueshme e kokrrës së djersës së muslimanit të këij vendi. Kot e ka, këtë zë kurrë nuk do ta dëgojë. Mund t’i ushtojë vetëm si halunacion, e assesi si zë i popullit!

Kompremetohen vetëm ata që përpiqen të ikin nga rrjeti i spiunimit

Sulejman Rexhepi përpiqet ta bindë opinionin e gjërë se, ai është viktimë e shërbimev sekrete pikërisht për shkak të “patriotizmit të tij të madh”! Aq shumë i paska sjellë kokëçarje politikës zyrtare mqedonase sa, tani po iu hakmerrkan! Dmth strukturat policore sekrete tani paskan kaluar në metodën e kompremetimit të personalitetit të tij! Kjo qenka metoda e fundit e këtyre shërbimeve kur nuk mund ta fusin në dorë një “njeri” për spiunim! Nga ana jonë këtej, themi “futja kot”! Po, është e vërtetë kjo por, në këtë metodë ka edhe një të vërtetë tjetër e cila e hedh poshtë tërë përpjekjen opinioniste të Sulejman Rexhepit në shkrimin e tij të fundit, i cili më tepër tingëllonte shkrim lamtumirës se sa sqarues! Kompremetimi policor bëhet dy-tri herë, sa për ta bërë njeriun të papërdorshëm, për të ngelur si ai sendi në maje të plehut!
Metoda e kompremetimit nga ana e shërbimeve sekrete zbatohet dhe ushtrohet vetëm kundër rrebeluesve të kodoshëve aktivë. Do me thënë, strukturat policore e gjejnë një individ të gatshëm dhe vullntarisht për të spiunuar. Pastaj, investojnë në të deri sa të bëhet “fishkëllues” i mirë. I japin benificione të ndryshme dhe, pa pritur e pa kujtuar, ky individ do të rrebelohet dhe do të shpreh përpjekje dhe dëshirë për të ikur prej këtyre shërbimeve. Pikërisht ndaj tij nis dhe ushtrohet metod e komprometimit deri në eliminim total nga skena shoqërore.
Pra, Sulejman Rexhepi sulmohet kaq shumë dhe kaq shpesh me këto “bomba” sepse i ka irituar shërbimet sekrete maqedonase, duke u përpjekur disa herë që t’ju ik, pasi këta shërbime nuk e kanë deaktivizuar asnjëherë.  Këta shërbime kanë investuar dhe ia kanë shtruar të gjitha benificionet Sulejman Rexhepit që të bëhet kodosh i regjur dhe jo “patriot i madh”! Dhe kështu e sulmojnë sa herë që “rrebelohet” kurse e lënë të qetë gjithë atë periudhë kur ky spiunon, kur ky luan lojëra politike antishqiptare, kur dëmton vakëfin me qëllim që të plandoset tërë BFI-ja.
Këto ditë u tha se, vetëm për Sulejman Rxhepin ekzistojnë rreth 2000 “bomba” të cilat mund të sakatosin shumë persona nga familja e vet, nga shoqëria e tij, nga politikanë të vendit, mund të degradojnë ndonjë projekt kombëtar, e ndonjë iniciativë ku ka qenë ky i përfshirë. Po pse? Si duket, është ngritur ndonjë vendim që t’i publikojnë të gjitha këto “bomba” përderisa nuk do të bie coft për dhe Mulla Sula? Pse kjo fushatë kaq sistematike kundër tij? A është më në pyetje “rrebelimi dhe ikja” nga shërbimi sekret maqedonas apo ka diçka edhe më të arsyeshme dhe më racionale që e bën të patjetërsushme ikjen nga skena të Sulejman Rexhepit.

Korrupsion, krim të organizuar, akte terroriste…

Korrupsioni dhe krimi i organizuar që po zhvillon dhe ku është futur Sulejman Rexhepi, janë bërë disa veprimtari tepër shumë shqetësuese për faktorët relevantë të cilët i bëjnë presion institucioneve shtetërore por edhe partive politike që sa më parë ta largojnë Sulejman Rexhepin, duke e nxjerrë para institucioneve gjyqësore si “boss”-at italian të kontrabandimit të uiskit viteve ’30 në Amerikë. Është sekret publik tashmë fakti që flet për pasurimin enorm të Sulejman Rexhepit përmes aktiviteteve korruptive, pasuria e tij shtrihet edhe nëpër zhirollogaritë bankare jasht shtetit, bashkëpronar i hoteleve e i restoranteve madje edhe jasht Maqedonisë. Secili “boss” i shquar me pasuri korruptive gjithnjë hap pasues e ka krijimin e “ushtrisë” personale, me truproje e sigurimsa të cilët pajisen dhe kontrabandojnë armë. Aktet terroriste janë shumë te lehta! Një akt i tillë është edhe shtënja me armë e trupërojes së Sulejman Rexhepit, Rexhep Zimerit, kundër të punësuarve të BFI-së të cilët nuk i binden veprimtarive kriminale të Mulla Sulës. Sulejman Rexhepi dhe bashkëpunëtorët e tyre me armët që i kanë tashmë lirisht mund të krijojnë një “tog” banditësh e kriminelësh të cilët do të viheshin ekskluzivisht në funksion të ruajtjes së “boss” Sulejman Rexhepit përgjatë vjedhjes, zhvatjes si dhe pasurimit korruptiv të familjes Rexhepi. Kjo pra është shqetësuese dhe jo “pariotizmi” apo “xhihadizmi” i Sulejman Rexhepit.
Fakti tjetër që i detyron strukturat e caktuara shtetërore për ta zhveshur kaq shumë Sulejman Rexhepin është edhe prirja e tij që me një lehtësi absolute t’ju ngjitet partive të ndryshme politike, pavarësisht përkatësive të tyre etnike. Përmes lojalitetit politik ai siguron komoditet për veprimtarinë e vet korruptive e kriminele, ndërsa duke u bërë kështu faktor me ndikim, ai edhe në të shumtën e rasteve vendos se kush duhet të fitojë në terrenin e vet. Së fundmi, është kapur se si zhvillon propagandë si dhe, se si përpiqet për të krijuar një zyre shtabi për LSDM-në në terrenin e vet. Tashmë LSDM-së mund t’i ket premtuar fitore qoftë edhe me gjak, sepse LSDM-ja i ka premtuar se do t’ia hesht dosjen “ZHARKO”! Pikërisht kjo gatishmëri tashmë e testuar e Sulejman Rexhepit që të prish rezultate politike qoftë edhe me derdhje të gjakut, përmes grupeve kriminele që i kontrollon e që i finanson me paratë e vakëfit e të BFI-së, i bengos mjaft shumë faktorët relevant të vendit e ndërkombëtarët, ndaj kanë vendosur që ta përkrahin çdo metodë për shporrjen e tij nga çdo skenë shoqërore. Për momentin “faktor” më të izoluar dhe më të anashkaluar se sa Sulejman Rexhepi nuk ka në vend.
Deri në zgjedhjet e ardhshme prej të cilave Sulejman Rexhepi pret përmbytje të mëdha politike, të cilat do ta lënë manash dosjen e tij policore (!), ka edhe bukur një kohë të gjatë dhe kjo dosje do të shfletohet pa rreshtur. Do të nxihen shumë fytyra, do të dalin shumë storie të pakëndshme, do të turpërohen gratë e familjes, djemtë, nipat e mbesat prej figurës kaq shumë antikombëtare e antiislame të Sulejman Rexhepit. “Bombat” mund të zbardhin edhe veprime të cilat mund ta çojnë prapa grilave Sulejman Rexhepin, pranaj është në dorën e tij se deri kur do të shpërthejnë këto “bomba”. Pra, siguresat e këtyre bombave janë në vetë dorën e Sulejman Rexhepit. Pa dyshim, tashmë është e sigurtë që Sulejman Rexhepi do të jetë edhe lëndë shqyrtimi nga Prokurorja Speciale, zonj. Katica Janeva. Në momentin që do të tërhiqet Sulejman Rexhepi do të heshtin të gjitha “bombat”, nuk do të kishte kurrfarë kuptimi që të hidheshin pas një njeriu që figuraivisht tashmë do të ishte i vdekur!

Koha e distancimit: të gjithë kundër mikrobit

Natyrisht, nëse nuk do ta merrte hapin e dorëheqjes urgjente dhe edhe më tej këmbëngul të ngelë dhunshëm në skenën shoqërore, atëherë do të kishim të bëjmë me dy momente të tjera: e para, do të nënkuptohej se Sulejman Rexhepi është peng i korrupsionit dhe i grupeve kriminale ndaj të cilëve ka obligime finansiare nga paratë e pista dhe, e dyta, si pasojë e të qenurit peng i këtyre skemave kriminele, ai nuk e ka ndjenjën e respektit të gruas së vet, të fëmijëve të vet, të vëllezërve dhe, të mbarë familjes Rexhepi. Këtë shumë shpejt do ta kuptojë kjo familje dhe, masovikisht do të heqin dorë prej tij, do ta leçisin publikisht. Të gjithë ata që do ta përkrahin, që nuk do të distancohen sa më shpejt prej kësaj monster aktuel të BFI-së, përfshirë këtu edhe myftitë dhe kordinatorëte tjerë, do të trajtohen si të kapur nga oktapodi Sulejman Rexhepi, apo të kapur në rrjetin e korrupsionit dhe krimit të organizuar nga ky çiban i shoqrisë sonë.American - albanians intellectuals: Sulejman Rexhepi synonymous of corruption and organized crime

(With reference to the last article of Sulejman Rexhepi titled THE IMPLICATED, published in macedonian portals) 

After a relatively long silence, Sulejman Rexhepi was presented with an "authorial" article, being motivated by some published "bombs" which pose him as the Macedonian secret service collaborator, under the pseudonym “ZHARKO”!

Sulejman Rexhepi does not react at all to whoever strongly transmits these "bombs", does not deny any of the facts and arguments which demonstrate that the above mentioned person has been involved in the country’s spies’ structures. He does not react against any facts for his current associates, as well as his friends, does not react against the facts which demonstrate theft, corruption and systematic destruction of the IRC. Of course, he will react only when he will be denounced and the mask of the alleged patriot will be torn away pitilessly! He succeeded to pass as "national" and deeply "pious by playing all dirty games on the backs of the Albanians and the Muslims of the country!
The writing style, the time, the language and the approach followed for hermetic sealing of his false personality, show that he is on the verge of withdrawing. It's a matter of time but he will take off, leaving the IRC in pieces. He is expecting the people’s voice, a collective forgiveness, a rant "we have forgiven you" and only then he will get away with a relief of the soul from an unimaginable weight of the honest country Muslims toil.  In vain, he will never hear this voice. Or it may sound as hallucination, and certainly not as the voice of the people!

Only those who try to escape from the network of spying are the implicated ones

Sulejman Rexhepi tries to persuade the general public that he is a victim of secret services, precisely because of "his great patriotism"! So many troubles it has brought to the official Macedonian politics as now they retaliate over him!  In other words, the secret police structures now actually are applying the method of compromising his personality! This is the last method of these services; they apply it when they cannot have in their pocket someone! Where I live they say "beat about the bush"! Yes, this is true but, talking about this method there is another truth which rejects all the columnist efforts of Sulejman Rexhepi in his recent article, which sounded more a farewell than an explanatory article! The police compromising is repeated twice or thrice, enough to make a man useless.

The compromising method is applied and exercised by the secret service only against rebels of active informers. Essentially, police structures find a willing person to spy on voluntary basis. Afterwards, they invest in him/her until that person becomes a skillful "whistler". Therefore, different benefits are offered to them until quite unexpectedly one individual rebels and try to run away from these services. Consequently, the method of compromising starts to be exercised until total elimination of the person from the social scene. Hence, Sulejman Rexhepi has been attacked so much and so often with these "bombs" as he has angered the Macedonian secret services, trying several times to run away from them, since these services have not ever deactivated him.  These services have invested so much and have increased all the benefits to Sulejman Rexhepi in order to become procurer inveterate and not a "great patriot"! And so, they attack him whenever he "opposes" and leave him quiet during the period he  keeps informing them, whenever he is involved in anti-Albanian political games, whenever he damages the waqf for the entire IRC collapse. Only these days it has been said that there are about 2000 "bombs"  dedicated to Sulejman Rexhepi  only, that can harm many people who are affiliated to him, being those, his companions, politicians of the country; they can degrade any national project, any initiative where he has been involved. But which is the reason behind this? Apparently, a decision has been taken to publish all these "bombs" until Mulla Sula’s resignation. Why this systematic campaign against him? Is "rebellion and escape" from the Macedonian secret service actually in question or is there something more reasonable and rational which makes Sulejman Rexhepi’s disappearance  from the scene inalienable.


Corruption, organized crime, terrorist acts...

The corruption and organized crime in which is involved Sulejman Rexhepi are activities which are becoming very serious issues to relevant factors who are putting pressure on state institutions as well as  political parties to send  Sulejman Rexhepi  the soonest possible before the juridical institutions; similarly to Italian  "bosses" for smuggling whiskey in 30s in America. Already, it's a public secret the enormous enrichment of Sulejman Rexhepi through corruptive activities, his wealth extends even in oversea account banks, being co-owner of the hotels and the restaurants even outside Macedonia.  The next step of every remarkable "boss" with corrupt wealth is to establish his personal "army" with security guards who are equipped with guns and who smuggle weapons. The terrorist acts are simple! Even the gun shooting  of the security guard of Sulejman Rexhepi, Rexhep Zimeri, against the IRC’s employees who do not obey  to the criminal activities of Mulla Sula. Sulejman Rexhepi and his collaborators equipped already with weapons, may create a "heap" bandits and criminals who would be willing to be exclusively at service to protect their "boss", Sulejman Rexhepi, in theft, extortion and corruptive enriching of the Rexhepi family. Therefore, this is more worrying and not “patriotism”or “jihadism” of Sulejman Rexhepi.

Another fact that obliges certain state structures to attack so much Sulejman Rexhepi is his tendency to affiliate with an absolute easiness to different political parties, regardless of their ethnic backgrounds. Through his political loyalty he is able to ensure convenience for his corruptive and criminal activity, thus becoming an influential factor, where in most cases he  decide who should win on their own grounds. Recently, he was captured doing propaganda and attempts to establish a headquarters office for the LSD on their own grounds. He might even have   already promised to LSDM the victory, although this might cause bloodshed, since LSDM has promised him to silence the “ZHARKO” file.  Exactly, this already tested willingness of Sulejman Rexhepi, to distort political outcomes even though causing bloodshed through criminal groups that he controls and finances with the money generated by the IRC’s waqf, concerns too much the  country and international relevant factors. Therefore, they have decided to support any method that drives him out from the social scene. For the moment, he is the most isolated and most overlooked "factor" one can find in Macedonia.

 Until the next election, out of which Sulejman Rexhepi expects significant political overturn that will let aside his police file (!), there is a quite long time and his file will be read continuously. Many people will find themselves in uncomfortable positions, very unpleasant stories will come up, the women, sons, and grandchildren of the large family will be ashamed from the anti-national and anti-Islam image of Sulejman Rexhepi. “Bombs" could reveal even actions that can lead Sulejman Rexhepi behind prison bars, therefore it's up to him to choose when these "bombs" will explode. Certainty, without any doubt that Sulejman Rexhepi will also be subject to investigation by the Special Prosecutor, Mrs. Katica Janeva. The moment he resigns from his post all the "bombs" will be silenced, because there would be no reason any more to follow someone who is the shadow of himself.

Time to move away: all fighting the plague


Of course, if he would not take the step of immediate withdrawal and he further insists to violently to remain in the social scene, then we would be faced with two other critical moments: first, it would be implied that Sulejman Rexhepi is hostage to corruption and criminal groups towards whom he has financial obligations resulting by dirty money and, secondly, due to being hostage to these criminal schemes, he feels no sense of respect towards his large family. His family in no time will soon understand his position and will turned its back from him and denounce him publicly. All those who will support and will not distance themselves quickly from this monster of the IRC, including muftiates and other coordinators will be treated as being held hostage by the tentacles of Sulejmani Rexhepi, or being captured in the network of organized corruption and crime from this plague of the society.
Marrur nga Fokusinews

Sep 24, 2015

Transmetimi mungoi! Çka ndodhi me MRTV2?

Nuk është thënë kot se, televizooni, si mjet informimi, është kuti magjike përme së cilës në çdo çast e kohë futesh në shtëpinë e gjithësecilit. Por, sot, me rastin e Bajramit të Kurbanit, festës së sakrificës dhe devotshmërisë, nuk ndodhi kështu!
Me dekada është bërë traditë që manifestimet e bajramëve por edhe të festive të rëndësishme fetare islae të transmetohen përmes RTVM, Programi në gjuhën shqipe dhe, muslimanët në çast të përfshihen në atmosferën festive përkatëse. Kurrë deri më sot, në transmetimet e drejtpërdrejta nuk ka pasur “pengesa teknike”! Po a pati sot “pengesa teknike”! Mo ishte sabotim i organizuar me qëllim që t’i përcillet një mesazh uzurpatorit të postit të reisit, Mulla Sulës. Apo, thjesht, sot muslimanët e Maqednisë ishin nën mbrojtjen e melekëve të Allahut xh.sh.
Po pra, sot, në këtë ditë të shenjtë, muslimanët e vendit e përjetuan bekimin e Krijuesit Fuqiplotë. Sot, melekët, këta krijesa tëe shenjta, nuk lejuan që në ditën e gëzimit, në shtëpitë e myslimanëve të vendit, që në orët e hershme të agmit, të depërton krrokama e Mustafë llopovit, Sulejman gojëndyrit dhe Shaqir pispillanit, që të tre këta, shërbetorë të shërbimeve sekrete të cilët mundohen që profesionin shpirtëror prej bashkëpunëtori policor ta kamuflojnë me “devotshmërinë”e tyre absolutisht false.
Zoti është i Madh. Kjo ditë duhet të niset me zë të ëmbël e të shpirtit, me fytyra që t’i do zemra e syri, me njerëz që t’i ofon Zoti i Gjithëmëshirshëm. Zoti i Madhërishëm gjithësesi që të mbronë prej rezilave. Dhe sot, muslimanët e vendit, Zoti, përmes melekëve të vet, i mbrojti nga ky tresh prej  rezilëve. Nuk ishte problem teknik por, pa dyshim, dëshira dhe fuqia e Allahut xh.sh.
Nuk thonë kot, dita e mire (apo e keqe) shihet që në mëngjes.

Të gjithë myslimanëve të vendit Për hajër ju qoftë Kurban Bajrami. Paçin bekimin e Allahut xh.sh. 


Sep 22, 2015

Bomba nr.9: Vjedhin mish Kurbani në emër të Allahut

Shkruan :  Zoran Bozhinovski
Si vidhet mishi I kurbanit në emër të Allahut? Në shkrimin e mëparshëm treguam biseda me të cilën opinioni mësoi se në çfarë luksi jeton reisi Sulejman Rexhepi dhe familja e tij, sa para harxhohet për 10 ditë në det se si kënaqen në apartamanet në Ulqin, Ohër të blera në mënyrë kriminale dhe mënyrë të dyshimtë.  Të gjitha këto në një vend ku besimtarët e tyre mezi mbijetojnë. Reisot Rexhepi në dorë ma orë Roleks në vlerë prej 37.000 dollar nga një biznesmen…..
Sot do të publikojmë dy biseda në mes vllaut të reisit, Qani dhe djalit të reisit Zuhejr.  Të dy të punësuar nga ana e reisit në mederesen Isa Beu në Kondovë.  Vllaun e ka punësuar si arkëtarë për shkak të kontrollit të arkës ndërsa djalin për zëvendës drejtor.  Personat më të afër të Rexhepit, këshilltarët e tij, sekretari gjeneral dhe muftit disa vite me radhë japin alarmin se Rexhepi jo vetëm që merret me krinimalitet,  me familjen e tij  në mënyrë organizative I vjedhin parat të cilat janë të destinuara për kurban dhe që skandali të jetë më I madh mishin e shesin në mishtore dhe restorante.

Bisedë në mes Qani Rexhepit (vëllau i Sulejman Rexhepit) dhe Zuhejr Rexhepit (djali i Sulejman Rexhepit) me 13.10.2013 ora 23:56

Qani: Po si je xeli, a jeni krejt majr, si i ke shoket?
Zuhejr: Super, jena tu shku per Arafat
Qani: po a nuk ashte heret pi sonte, a vec taj shkon me Afrimin?
Zuhejr: Jo, krejt Haxhit
Qani: Inshallah kaloni majr, selam, mos te pengoj
Zuhejr: Ene taj selam, aj tung

Bisedë në mes Qani Rexhepit (vëllau i Sulejman Rexhepit) dhe Zuhejr Rexhepit (djali i Sulejman
Rexhepit) me 16.10.2013 ora 19:48

Zuhejr: O haxhi, kshire nja 10 kutaja mish merja Rexhes te medresja comi te shpaja
Qani: Ska problem, e gezofsh bajramin
Zuhejr: Une kursem kum bo, kofsh shnosh ene taj e gzofsh
Qani: O haxhi xeli rraj rahat se une e krij kete pun, Selam shokve
Zuhejr: Alejkum Selam
Reisi mes dy gjinjëve, Agim Mehmeti në punë

Gjatë Muajit të Ramazanit, pas agjërmit të tërë ditshëm, në mbrëmje Sulejman Rexhepi ftohet në iftar, të cilin ia «organizojnë» Ermira Mehmeti dhe gruaja e Agim Mehmetit, ish-lustratorit, drejtoresha e radio Shkupi në gjuhën shqipe, Ajten Vllasaku Mehmeti. Pas iftarit, këto të dyja damat kërkojnë një nder nga Sulejman Rexhepi, të fotografohen me te duke e futur në mes. Sakaq Sulejman Rexhepi gjendet i « bombarduar » me nga një gji të damave, ndërsa nuk vonon shumë dhe në BFI punësohet Agim Mehmeti, ish-lustrator. Agim Mehmeti në fakt vetëm që kthehet në punën e vet të vjetër, gazetar i BFI-së. Dhe këtu nuk ka asgjë të keqe. Por, çka thotë Ligji i shtetit ? Si veprohet me ata funksionarë që deri në fund e shfrytëzojnë abanazhin. A mund të kthehen të njejtit në vendin e vjetër të punës pasi të kenë shfrytëzuar 12 muaj rresht benificionin e abanazhit? Sulejman Rexhepi duhet të dijë se çka thotë për këtë problem ligji. Po, për Mulla Sulën nuk vlejne Ligjet e shtetit, të paktën jo më shumë se gjinjët e dy zonjave!
Marrur nga Dokaz.mk

Sep 19, 2015

OH HILAL humb besimin te xhemati dhe xhamitë

OH Hilal veprimtarinë që po ushtron është larg standardeve të një organizate humanitare thuhet në opinion e sidomos në terren ku ka nevoj për ndihma. “Sulejman Rexhepit dhe Mustafa Dautit nuk e kanë mendjen tek ndihma e popullit, por sa më lehtë të bëjnë larjen e parave dhe të keqpërdorin donacionet. Kjo u pa në Kumanovë me hoxhën nga Zvicra, në Tetovë gjithashtu keqpërdorime kjo ishte edhe në Alsat”-tha një besimtar që ishte duke ndihmuar refugjatët Sirian. Një tjetër vazhdoi duke thënë se: “ Edhe këtu vijn e fotografohen dhe asgjë nuk japin nga ajo çka flasin, kjo është turp për Sulejman Rexhepin, për Meshihatin”. Edhe redaksia jonë kishte evidentuar rastet në Kumanovë tek Lagjja e Trimave, në Ramazan gjatë shpërndarjes së ndihmave nëpër muftini, në vërshimet e Tetovës dhe tani po i hasim me refugjatët e Sirisë. OH Hilal fillimisht merrë donacione nga Turqia dhe gjatë dhënies së deklaratave mediatike asnjëherë nuk potencohet donatori. Fakti tjetër që dëshmon këtë realitet është gënjeshtra gjatë shpërndarjes së pakove me ndihma duke mos treguar peshën e vërtet të pakove. Donacioni  i arrdhur nga Turqia është dashur të shpërndahet gjatë muajit të Ramazanit dhe jo të kalkulohet me ndihma dhe të shpërndahet sipas qejfeve të Sulejman Rexhepi dhe Mustafa Dautit. Tragjedia më e madhe e gjithë këtyre është keqpërdorimi i fatkeqësive të njerëzve si rastin e vërshimeve në Tetovë dhe refugjatët Sirian. Sa ishte e dhimbshme tragjedia në Tetovë po aq edhe kjo e Sirianëve. Në të gjitha aktivtetet OH Hilal dështon, kjo u has tek revolta e qytetarëve. Kjo i ka shtyrë që xhamiat dhe xhematet të mos bashkëpunojnë me OH Hilal, por të vetëorganizohen për aksione humanitare duke grumbulluar ndihma dhe dorëzuar në rastet e lartëërmendura. Besimi i xhematit dhe hoxhallarëve në OH Hilal nuk ekziston më, andaj bëhen organizime të xhamiave për të ndihmuar edhe refugjatët Sirian. Shifrat shtetërore për refugjatët Sirian janë të mëdha për të cilët OH Hilal nuk ka asnjë evidencë. Sulejman Rexhepi dhe Mustafa Dauti nuk flasin drejt për atë që bëjnë në Gjevgjeli, ata mashtrojnë opinionin me shifra kur bie fjala tek ndarja e ndihmave, transporti  dhe shërbimet tjera. Shihet qartë se xhamiat kanë ndihmuar më tepër se sa OH Hilal në Gjevgjeli, ngase Hilal askund nuk është e evidentuar në mesin e organizatave humanitare.  OH Hilal keqpërdor situatën e refugjatëve Sirian në Gjevgjeli edhe më shumë se të refugjatëve poashtu Sirian në Sofje të Bullgarisë në Janar të 2014 kur grumbulluan mjete të shumta nga xhamiat, por mediat raportuan se nuk janë shpërnda ndihma më shumë se 5.000 euro./fokusinews/

Sep 17, 2015

Së shpejti bomba nr.9

Na ndiqni që të mësoni për bombën e nëntë (9) me rradhe lidhur me Sulejman Rexhepin. 

Sulejman Rexhepi akuzon Qeverinë Turke për Burmali xhaminë


BFI si duket nuk ka zot shtëpie meqë aspak nuk përmirësohet gjendja e saj me Sulejman Rexhepin, por vetëm që shkon dhe rrëndohet.  Kohë më parë NISMA ( Lëvizja për ndryshime dhe reforma në BFI) kishin deklaruar se Sulejman Rexhepi  është jolegjitim dhe uzurpator i këtij institucioni me familjen e tij, andaj nuk mund të shohim diç tjetër përpos se lëvizje drejt rrënimit dhe stagnimit të BFI. Deri sa Sulejman Rexhepi akuzonte VMRO dhe BDI për Burmali xhaminë atë e kishim të qartë, por ama momenti se pse u hesht kjo çështje ishte vërtet diskutabile?! “Maxhar telekomi” dhe dosja “ ZHARKO” janë arsyet e humbjes së Burmali xhamisë nga BFI. Lidhur me këtë fakt flet Sllobodan Bogoevski ku shihet qartë se Sulejman Rexhepi ka shitur Burmali xhaminë për mos t’ia publikuar dosjen që dëshmohet se është shërbëtor i UDB-së me emrin“ ZHARKO”. Lajm raporton se BFI tani jo VMRO dhe BDI, por qeverinë Turke akuzon për Burmali xhaminë! Kjo çfarë po bënë BFI me këtë akuzë drejtuar Qeverisë Turke është për t’u habitur, kur dihet se sa donacione vijnë nga ky shtet për trashëgimin kultore islame. “ Në ndërkohë nga Bashkësia fetare Islame e Maqedonisë, duke u bazuar në informacione të pakonfirmuara, thonë se fajtore për dhënien e vendit të Burmali Xhamisë është qeveria turke.” “Sipas të dhënave me të cilat disponojmë, edhe pse të pakonfirmuara, por që gjithmonë po bëhen më aktuale nëpër ambiente të ndryshme, mesa duket nga lokaliteti i Burmali Xhamisë ka hequr dorë Qeveria Turke, e cila ka lejuar që në vendin e një objekti i cili është trashigimi, apo monument kulturo-historik, të ndërtohet një objekt me karakter ushtarak. Mos harrojmë se Burmali Xhamia është monument kulturor historik nga epoka e osmanlinjve”, deklaruan për “Lajm” nga BFIM. Si mund të akuzohet ky shtet kur dihet se TIKA është merrë pjesë në çdo objekt të kulturës islame qoft për restaurim, meremetim apo rindërtim. Sipas burimeve tona TIKA është dëshmitare të miliona eurove të harxhuara në rikthimin e objekteve kulturore islame në jetë në Shkup, Manastir etj.
Marrur nga: rumeli agency

Sep 16, 2015

Bomba nr.8: Nevzat “guzica”

 Sulejman Rexhepi dhe klani i Gostivarit( grup i BDI) nuk kanë diç tjetër përpos çmendurina dhe skandale! Në bombën nr.8 shihet qartë se kush janë këta persona që bashkëpunojnë mes vete për ta shkatërruar BFI. Nga kjo bombë shihet se Sulejman Rexhepi çfarë kuadrosh ka dhe pse i duhet ato në kabinetin e tij. Institucioni fetar asnjëherë nuk ka qenë në pozitë më të palakmueshme se tani  të drejtuar nga Sulejman Rexhepi dhe tajfa e tij e pashkolluar. Në vazhdim po ju sjellim bisedën mes klanit të Gostivarit ( miqëve të Sulejman Rexhepit të cilët drejtojën BFI vetëm për ta vjedhur) Miralem Hasanit dhe Irsal Jakupit të shpalosur në Bjrevesnik nga gazetari Zoran Bozhinovski me datë 16 Shtator 2015, bisedë e bërë mes këtyre dy personave më 09.11.2014 në ora 00:37:     
Bisedë e zhvilluar në mes Miralem Asanit dhe Irsal Jakupit 09.11.2014 ora 00:37

Miralem Asani: A fin be, a kan ba problem policija sonte ne Gostivar tregom? 

Irsal Jakupi: Jo be nuk fi, kan kontrollu afer 10 lokale, ska pas ndoni problem 

Miralem Asani: Jo be, a nuk kan cij ndonji njeri? 

Irsal Jakupi: un u frejga mo e kan kap Omerin ke Bursa ene....... hahahah 

Miralem Asani:hahahaa, ene a kishin kap ndonji te Bursa? 

Irsal Jakupi: Nuk kalova andej. Ka qendra kishin qon ene ktu ke shpeja jem 

Miralem Asani: ma shum keshtu aksionesh duhet te kese, ene te rahin une kam qejf, qe te prishet puna, qe njerzit te ngrejhen se nuk ben keshtu me keto pisa. Ishalla bejn ma shum 

Irsal Jakupi: Kshtu si kan nejs me rend tna qin 

Miralem Asani: juve te BDI-se ne te vu cin, se ju vrapojshi si lesha. Ku eshte Nevzat Bitha sonte ti them Omerit? 

Irsal Jakupi: Aj rejn ne mal ke villa 

Miralem Asani: ene cin femra te reja qe skan per buk, i rin se di fejse ne pune pederi nanickes, keshtu ndejta 

Irsal Jakupi: Omeri bon bije se ai sbon kshtu pun 

Miralem Asani: aman be, ke folen, tej a lesh ije? Aj ka caull me ministerken e kultures 

Irsal Jakupi: Vallah ai thot ashtu 

Miralem Asani: gruja ka ken tu e lan, e kishte mar vesht. A be lene taj ate se ai eshte i smunt mbas ataj. Haj naten e mire, selam se shkova te flej se ne 7 duhet te ngrejhem se do vejn majstoret 

Irsal Jakupi: Ho be ajo ministerka ishte prefigana. Ku mund ti afrohet Xati asaj? Ndoshta me te rejat po. Un kom ngju per nji sester pi Çegrani se Xati e qin 

Miralem Asani: po edhe ate, amen ket ministerken po po, e vertet eshte ka incizim 

Irsal Jakupi: Aj naten e mejr. Sagllam Omeri ja ka mbajt fenerin se Omeri osht Fener bahce. Hahahh 

Miralem Asani: ej lexoe internet, ne Shkup e kan vra nji polic sonte pak para. Zastrelan policaec kaj Mavrovka 

Irsal Jakupi: te Tv Globi e ke per akcionin ne Gostivar 

Miralem Asani: po po e pash

Hasani: Shkrimet e publikuara janë përpiluar nga shërbimi sekret serb

Shkup, 15 shtator - Pas publikimeve të materialeve nga gazetari kontrovers maqedonas, të kinse bisedave të zhvilluara midis gjykatësit shqiptar Miralem Hasani dhe sekretarit aktual të BFI-së, ka reaguar Hasani duke theksuar se bëhet fjalë për shkrim të përpiluar nga shërbimi sekret serb dhe fjalët që përdoren në shkrimet e publikuara nuk i përkasin fjalorit të tij, transmeton Radio Vala.
Reagimi i plotë i gjykatësit, Miralem Hasani:
Dit më parë në një portal serb, (me siguri i kontrolluar dhe dirigjuar nga shërbimi sekret serb) doli një shkrim, gjoja se unë paskam folur në telefon me një gostivaras dhe kam përmendur Bashkimin Demokratik për Integrim, apo zotin Nevzat Bejta, kryetarin e Gostivarit, gjë kjo që më bëri të ndjehen keq nga fjalët që kishte qëndisur ky “portal”, duke mi veshur sikur i kamë thënë unë ato fjalë!
Fillimisht, unë kërkoj ndjesë për fjalorin e nivelit jonjerëzor që është përdorur në përpilimin e këtij shkrimi nga shërbimi serb, sepse janë fjalë që nuk më përkasin mua dhe fjalorit tim të përditshëm.
E dyta, në këtë shkrim përmendet se unë, përgatitem për në xhami dhe në ora 6 e 30 të mëngjesit i dërgoj fëmijët në xhami për të lexuar, që nuk ka asnjë logjik kjo sepse xhamit nuk pranojnë nxënës për lexim apo për mësim në këtë orë të mëngjesit, ndërsa, paralelisht me këto (përzierje fetare) ky “portal” serb qëndis disa fjalë të cilat janë aq banale saqë nuk kanë vend në fjalorin tim – e aq më pak të një njeriu që, siç e kanë qëndisur ata, shkon në xhami.
Unë, Miralem Hasani, hedh po ashtu kategorikisht këto publikime dhe shprehem publikisht se këto nuk janë fjalët e mia dhe se nuk ka të bëj aspak me të vërtetën, por është hakmarrje ndaj meje, shkaku se, nuk i kam dëgjuar individë të caktuar (Udbashë) ti kthej lëndët në gjyq siç ua do qejfi atyre.
Unë jam kuadër dhe pjesë e Bashkimit Demokratik për integrim, dhe unë postet më parë dhe postin që gëzoj tani e kam pikërisht falë këtyre njerëzve, siç është Nevzat Bejta apo funksionarë të tjerë të BDI-së, për të cilët kam respekt të veçantë, dhe nuk jam njeri që shkel mi parimet e mia dhe të partisë time.
Unë respektoj tej mase kreun e Gostivarit, Nevzat Bejtën dhe assesi as që kam mendim negativ për këtë njeri, e lerë më të shprehen në atë formë, prandaj, po përsëris edhe një herë, këto janë qëndisje për t`u hakmarrë ndaj meje shkaku se nuk kam pranuan të gjunjëzohem para tyre (personat që duhet e dijnë se për çka bëhet fjalë – dhe për cilat kërkesa të refuzuara nga ana ime).
Përkundrazi, zotin Nevzat Bejta e respektoj si njeri para së gjithash familjar dhe të devotshëm dhe e kam përkrahur dhe gjithnjë do e përkrah dhe do e përgëzoj për punët që bën në Gostivar dhe në parti si nënkryetar i partisë.
Për fund, kërkoj nga anëtarët e Bashkimit Demokratik për Integrim që të mos bien pre e këtyre qëndisjeve kundër meje me qëllime të zeza të shërbimit sekret serb, ndërsa unë, edhe përkundër shumë presioneve për ti rregulluar lëngët e udbashëve këtë nuk e kam bërë kurë dhe nuk do e bëj, sepse nuk jam njeri që gjunjëzohem para fundërrinave të tilla që vazhdojnë të merren me mua, për të komprometuar personalitetin tim në këtë formë, në mungesë të gjërave që ata duan./ ZHURNAL/

Sep 15, 2015

Bomba nr.7: XHONI

BFI definitivisht po ecë drejt shkatërrimit me Sulejman Rexhepin dhe klanin e Gostivarit. Dëshmitë janë të njëpasnjëshme për Sulejman Rexhepin,Miralem Hasanin, Irsal Jakupin dhe të tjerët nga klani i Gostivarit. Klani në fjalë u shpërblye nga Sulejman Rexhepi duke e caktuar Irsal Jakupin në postin e “Sekretarit të BFI”. Sulejman Rexhepi është fund e kry i zhytur në korrupsion dhe se vendimi i tij me Irsal Jakupin është mënyra e shpagimit të borxhit që ka ndaj klanit të Gostivarit. Keqpëdorimet të cilat i bënë Sulejman Rexhepi në BFI duhet të ngritet proces gjyqësor në  prokurori special. Fatëkeqësisht vazhdojnë t’i kenë sytë e mbyllur institucionet shtetërore, funksionarët e BFI, si dhe strukturat tjera të këtij institucioni. Heshtja është pranim i gjitha skandaleve, por mbetet të shohim se a do të kenë fytyrë që këta persona të qëndrojnë edhe më tej në BFI?! Kërkohet dorëheqja e menjëhershme e Sulejman Rexhepit dhe Irsal Jakupit!                                                                                                                                    Ja çfarë ka shpalosur gazetari Bozhinovski me publikimin e bombës së rradhës lidhur me bisedën e Irsal Jakupit dhe prokurorit Miralen Hasani të bërë më 15.12.2014 me titull:” XHONI” publikuar më 15 Shtator 2015 në portalin Burevesnik:                                                              Bisede në mes të Miralem Asanit dhe Irsal Jakupit e zhvilluar me 15.12.2014 ora: 22 : 34

Miralem Asani: Ku ije be o shoc, si ije, si kalon, nena si u be 

Irsal Jakupi: Mejr jam. Ene nena mejr eshte elhamdulilah. Tej cish bon 

Miralem Asani: asgje ce ne shpej, jam tu e sos garazhen. A i pa fotot qe i kam nxjer ne fejsbuk me at njerin. A i pa qe te thash? 

Irsal Jakupi: Jo be. Se kam cel fejsbukun. Nuk kom shum muabet me at 

Miralem Asani: ok futja, mos ka enishtja kar madhi? 

Irsal Jakupi: A me at cish ja morin shpejen? 

Miralem Asani: po po 

Irsal Jakupi: Xhoni që e kishte lenden e atij? 

Miralem Asani: nuk e di 

Irsal Jakupi: Aj ja kishte, prandaj na çoj ne iftar ai njeri 

Miralem Asani: jo be. Po te une sot kishte nji lend tjeter. Nuk e din Xhoni at lende, ene mos i trego. Ktu e kishte një avokat prej Shkupi 

Irsal Jakupi: Ti thom neser te shkone ke Sefa? 

Miralem Asani: po, ene aj do bisedoje me mu, ene do ja kallzojm etejatin 

Irsal Jakupi: prap per shpejen e ka lenden? 

Miralem Asani: per zgraden 

Irsal Jakupi: A e din Sefa ket pun? 

Miralem Asani: jo, di kallzoj une. Neser a do pejm kafe ne sabah te Bursa, da thejrim ene agababen 

Irsal Jakupi: Ok dot pres 

Miralem Asani: di coj une caullet ne xhami, ne sabah ka 8.30, di pres te lexojn ene do vij, se une heret ngrejhem shkoj e fali sabahin ne xhami 

Irsal Jakupi: Mashallah. Hallall te qoft 

Miralem Asani: falemnderit. une ne 5:45 ngrejhem, dritohem mar avdes ene ka 6:15 dal pi shpie per ne xhami 

Irsal Jakupi: ben lutje edhe per ne 

Miralem Asani: po po, per krejt, une nuk jam si Doktori me Fetulla picken. A e pae çfar i kan be Fetullah pickes? 

Irsal Jakupi: Do i cin ene kto ne Maqedoni 

Miralem Asani: Ishalla. Haj hyn tej ne Kolexh behu direktor, te va ham nenen te bejm pare 

Irsal Jakupi: regulloma punen vallahi kisha hi 

Miralem Asani: po smundi une, do va japin juve te BFI-s, da kapim haxhi reisin. Ej ket me Sefen ketu ka pare, ta kapim ket leshin mos na hike 

Irsal Jakupi: Neser do ja mar numrin 

Miralem Asani: Ok shoku, haj naten e mire se do shkoj te bije se ne sabah duhet te ngrejhem te shkoj ne Xhami ta fali Sabahin 

Irsal Jakupi: Naten e mejr. Allahu ti pranoft krejt duate 

Miralem Asani: Amin ishalla


Sep 14, 2015

Vijon bomba nr.7 për Sulejman Rexhepin

Së shpejti do të shpaloset bomba e rradhës lidhur me Sulejman Rexhepin dhe skandalet e tija në BFI! BFI po përjeton devalvimin më të madh në historinë e vet! Institucion me shekuj që përkujdeset për Islamin dhe muslimanët, tani është në pozitë për t’a mëshiruar nga skandalet që po publikohen për shkak të veprimeve të Sulejman Rexhepit. Na ndiqni që të njoftoheni më hollësisht me bombën e shtatë dhe të rradhës.


Realitet: Kur krimineli (Mustafa Dauti) kërkon ndihmën e policisë

Nën këtë inercion të përditshëm këtë fjalor e përdori edhe Sulejman Rexhepi kur në mes të parkingut të Operës dhe Baletit të Maqedonisë, para një turmë njerëzish, si i çartur shante nëna e gra të hoxhallarëve.

Shkruan: Idriz Zekiri

Në Bashkësinë Fetare Islame në RM çka nuk ndodhë, çka nuk veprohet e çka nuk bëhet! Aty vidhet, aty punohet në fshierjen e gjurmëve të vjedhjes, aty bashkëpunohet me shërbimet sekrete, aty vlon korrupsioni, aty mendohet vetëm për gjetjen e fjalëve të pista me të cilat do të shahen nënat dhe gratë e hoxhallarëve. Sharja aty ka pas arritur edhe këtë përmasë: një këshilltarë i lartë i Sulejman Rexhepit, në presencë të të gjithëve, i thotë Shaqir ef. Fetahut, Myftiut të Gostivarit “të zë dhe në mes të Xhamisë së Isa Beut t’i heq pantollanet dhe të …” Të gjithë patën qeshur me lotë. Pat qeshur edhe ky efendi i mendermethënshëm. E dini pse? Sepse që të dy e dinin për njëri tjetrin se ishin bashkëpunëtorë aktiv të shërbimit sekret të Aleksa Donevskit!
Aty ky fjalor përdoret sa herë kur të takohen Sulejman Rexhepi me anëtarët e Rijasetit me të cilët në vend të përshëndetjes islamike ua çon nga një selam nënave të tyre. Aty shpërthejnë të sharat sa here të takohet Myftiu i Kërçovës Murat efendiu me Rexhep Ziberin e një farë shoqate inekzistente. Aty shpërthejnë të sharat sa herë që takohen Mustafa hajni me Halil Kajollin (tullacin). Pra, sharjet në BFI janë të vetmet ndër veprime dhe janë më të shpeshta se sa selamet islame.
Nën këtë inercion të përditshëm këtë fjalor e përdori edhe Sulejman Rexhepi kur në mes të parkingut të Operës dhe Baletit të Maqedonisë, para një turmë njerëzish, si i çartur shante nëna e gra të hoxhallarëve.
Çuditërisht, në BFI paskan zënë mend! Këto ditë, për ta jetësuar një intrigë që parashihte dëbimin e Halil Kajollit nga BFI-ja ku punonte si shofer e si ndëshkim se pse nuk i doli në mbrojtje kriminelit Mustafa Dauti kur ky u shpullos nga turma që kishin ardhur për ta mbrojtur Myftiun e Shkupit, h. Ibrahim ef. Shabanin. Një ditë diku shtallet me hajnin e paparë të BFI-së Mustafa Dauti, duke i thënë se para pak çastesh ishte këtu Halili dhe të ka sharë me nënë. Ky menjëherë thërret policinë dhe, do ti që policët kishin qenë shokë të tij dhe të asaj anës ku ishte lindur Mustafa hajni dhe agjenti Shinasi Memeti! Polici injorant e bën raportin dhe i thërret të gjithë për ta nënshkruar ashtu si çka shkruar ai. Natyrisht, edhe për kundër kërcënimeve, asnjëri nga të punësuarit nuk pranon për ta nënshkruar atë raport, me përjshtim të nja dy bashkëpunëtorëve të verbër të Sulejman Rexhepit. Kësisoj, krimineli Mustafë Dauti edhe një herë mori goditjen e merituar nga të punësuarit në BFI, ngeli si debill me gishta në gojë dhe duke u tallur të gjithë me të, madje në prezencë të vetë policisë.
Po pse ky debill nuk e ftoi policinë për të denoncuar për sharjet e Sulejman Rexhepit që u adresoi nënave dhe grave të hoxhallarëve. Po pse ky injorant asnjëherë nuk e ftoi policinë për mijëra sharje që shpërthejnë në BFI brenda një minuti? Ky veprim i këtij krimineli flet se gratë dhe nënat e hoxhallarëve janë qenie që e meritojnë sharjen! Vetëm nëna e tij jo! BFI-ja është institucioni i vetëm në botë ku lëvrohen sharjet shqip dhe ku lirisht me fondin aktual të sharjeve mund të bëhet një enciklopedi unikale, me autorësi konkrete.
Nëse Halil Kajolli paditet dhe dëbohet nga puna për një sharje (për të cilën asnjëri nuk dëshmoi), atëherë çka presin të tjerët, përfshirë këtu Sulejman Rxhepin dhe pijunët e tij?


Sep 12, 2015

Opinion: Cilit “ZHARKO” do t’i interesonte Burmali Xhamia?!

Nga “bomba” e fundit, veç të tjerash u zbardh dhe fati i Burmali Xhamisë. Para e madhe është dhënë për heshtjen e problemit “Burmali xhamia”! Ali Ahmeti e Musa Xhaferi qenkan korruptuar me qëllim që ta heshtin problemin dhe në vend të xhamisë greku të ngris hotel. Po si u hesht Sulejman Rexhepi?

Shkruar nga Ernad Hoda

Pyetja se pse e heshti Sulejman Rexhepi problemin e Brmali Xhamisë tashmë nuk është pyetje retorike, sepse ka një përgjigje të saktë. Ky problem nuk u ngrit në problem politik dhe as në letër kushtëzuese koalicionuese për faktin se i paskan mbushur grushat me lekë edhe Ali Ahmeti edhe Musa Xhaferi. Por, vërtet pse heshti Sulejman Rexhepi?
Nuk ka “ZHARKO” në botë që do të shprehte indinjatë, interesim, brengë për një xhami. Të gjithë Zharkot janë të njëjtë, me kryq në zemër dhe inferior ndaj xhamive që janë objekte fetare islame.
Sulejman Rexhepi deri në momentin e fundit kishte paralajmëruar një protestë gjithëpopullore për ta penguar ndërtimin e hotelit grek në vend të Burmali Xhamisë, kurse në mënyrë perfide e kërcënonte pushtetin duke thënë vazhdimisht se “nuk do të mbaj përgjegjësi për atë se çka do të ndodhë…”  Pushteti  VMRO-BDI duke humbur pike nga ky projekt grek dhe antiislam, kishte filluar të ndjejë frikën e ndonjë përshkallëzimi të situatës, prandaj sakaq e kishin gjetur “çelësin”! Sulejman Rexhepit, patriotit me bateria, ia ofrojnë një alternativë! Para nuk ka sepse shumë trash ishin korruptuar dyshja e BDI-së. Marrveshja ishte kjo: anulim i protestës, të heshtet problemi “Burmali Xhamisë” dhe, si kundërshpërblim kurrë nuk do të hapet dosja e Sulejman Rexhepit me emrin “Zharko”!
Natyrisht, Sulejman Rexhepi, si i pabesë që është, nuk e ka për zakon t’i zë besë dikujt, aq më pak shërbimeve sekrete, sepse jo njëherë e kanë tradhëtuar. Ndaj dhe, kohëve të fundit, me të madhe po flitet se bashkë me të birin e vet, inspektorin policor, Zeglul Rexhepin, me të madhe është duke agjituar në të mire të LSDM-së, madje po angazhohen që të gjejnë vend për t’ia hapur një shtab kësaj partie në zonën e Komunës së Sarajit, të bindur se në zgjedhjet e ardhshme do të triumfojë dhe, përfundimisht do të mbyllet dosja “Zharko”. Natyrisht, krahu i Rafiz Halitit e ka hetuar veprimin e kësaj dysheje promaqedonase dhe e ka paraqitur perms kanaleve të ndryshme deri te kryesia e VMRO-së, e cila, në shenjë kërcënimi e ka publikuar vetëm faqen e parë, apo kopertinën e dosjes prej kodoshi të Sulejman Rexhepit. Thonë që është e tmerrshme brendia. Thonë që, nëse hapet ajo dosje atëherë as derrat e egra të Zhedenit nuk do ta pranonin në shoqëri Sulejman Rexhepin.
Po edhe një pyetje është e paqartë! Pse në të njëjtin moment heshti edhe shoqëria civile, një dyzinë shoqatash joqeveritare islamike, të cilat ishin edhe më të zëshme se BFI-ja për sa i përket Burmali Xhamisë?
Flitet se, edhe këto shoqata ranë pre e intrigave të Sulejman Rexhepit, sepse, Mulla Sula fajin deshti ta hedhë te strukturat udhëheqëse të shtetit turk. Flitet se Sulejman Rexhepi ju ka thënë se nuk janë në gjendje për ta fituar lëndën me BDI-në në qeveri, prandaj do t’ju shkruaj letër dhe do të kërkojë përkrahje nga udhëheqsia e shtetit turk. Intriga e tij ka shkuar aq larg se nga kjo udheheqësi turke ka kërkuar me shkrim që të prononcohen nëse janë në gjendje që ta detyrojnë kryesinë e shtetit maqedons që ta ndërtojë Burmai Xhaminë, ose, nëse nuk munden, atëherë edhe këtë pafuqi ta shprehin me shkrim. Pra, Sulejman Rexhepit i duhej një document nga shteti turk i cili do të thoshte se nuk jemi në gjendje për ta bindur Maqdoninë për ta ndërtuar sërish Burmali Xhaminë. Natyrisht, kjo letër do të ishte një alibi për ta justifikuar heshtjen e vet institucionale Sulejman Rexhepi. Ai e priste këtë letër për të dalur para populates muslimane të vendit me këtë justifikim “ne e bëmë të pamundërën por kur Turqia si trashëgimtare e kësaj trashëgimie shpirtërore po heq dorë, atëherë nuk na mbetet asgjë as neve përveçse të veprojmë si Turqia – të heqim dorë nga Burmali Xhamia”! Pra, për të qenë fajtore Turqia dhe jo dosja “Zharko”.
Fatmirësisht u zbardh e vërteta: Dosja e Sulejman Rexhepit prej spiuni me nofkën “Zharko” përjetësisht i rrënoi themelet e idesë për rikthim të Burmali Xhamisë në vendin ku i pati themelet dikur! E vërteta vonon por, gjithësesi që vjen!

Marrur nga OPINIONE

Sep 11, 2015

Burmali Xhamia, simboli i Shkupit ( përshkrim me foto)

Pasuria kulturore historike e muslimanëve zhduket nga dora e Sulejman Rexhepit. Të tjerët ndërtonin të pasurojnë vlerat e shoqërisë muslimane dhe të kultivojnë arkitekturën islame në Ballkan në veçanti në qendrën e Vilajetit të Kosovës- Shkup. E shitur dhe e humbur me gjurmë deri për një kohë pa emër (siç thoshte Vehbi Ibrahim Xhigoli në njërën nga veprat e tij) dhe një kohë ndryshe ….


Gjatë periudhës së Shtetit Osman: Sep 10, 2015

Bomba nr.6: Sulejman Rexhepi ka shitur Burmali Xhaminë

Kësaj rradhe nuk kishte hapsirë për paralajmërim të bombës së gjashtë të rradhës lidhur me qëndrimet, skandalet, korrupsionin, shërbëtorin e UDB-së, talljet me fenë, keqpërdorimet e postit, vjedhjen klasike të BFI nga Sulejman Rexhepi. Vite më parë Sulejman Rexhepi kishte bërë një krim të madh edhe pse duket e pa besueshme, por është realitet! Sulejman Rexhepi kishte shitur Burmali Xhaminë. Për interese personale dhe familjare që mos t’i shpaloset dosja e tij me pseudonimin “ZHARKO” ai kishte bërë pazare të flliqura me krerët e BDI-së për xhaminë në qendër të Shkupit. Fatkeqësia tjetër është se përpos që ka gënjyer besimtarët musliman kinse opstruksione bënë qeveria për rikthimin e truallit të Burmali Xhamisë për rindërtimin e saj, ai për këtë xhami dhe për të justifiku vetveten akuzonte për mospërkrahje edhe Qeverinë Turke të ishkryeministrit, Rexhep Tajip Erdoganit. Kreu i BFI-së kishte gënjuer dhe mashtruar popullin musliman se për Burmali xhaminë do të bënë protesta të mëdha, megjithatë bomba e shpalosur flet se ai ka mashtruar dhe nuk ka pasur plane për organizim të protestave lidhur me kët xhami. Në vazhdim do ju shpalosim bombën e gjashtë tw publikuar mw 10.09.2015 ku shihet qartë shitja e Burmali Xhamisë nga Sulejman Rexhepi: “Nё rrёfimin e Tij para gjyqit nё Nju Jork, Bogoesvski tregon edhe pёr atё se si shoqёrimi me biznesmenin grek Kondominas e ka pёrcjellur te Sasho Mialkovi dhe si Kondominas arriti me ndihmёn e Tij dhe ndihmёn e Mialkovit bisnesin e Tij nё ndёrtimtari dhe biznese tjera ti pёrhap gjithandej nё Maqedoni. Bogoevski pёrshkruan se si Kondominas nё marrёveshje me Sasho Mialkovin ndёrton edhe hotel tё madh nё qendёr tё Shkupit. Me marrёveshjen e tyre korruptive, njёkohёsisht grushtohen edhe besimtarёt mysliman si dhe funksionarёt e korruptuar tё BDI-sё, tё cilёt vite tё tёra paralajmёronin rindёrtimin e Burmali Xhamisё. Mirёpo nё vend tё saj, mbiu hoteli i Kondominasit. Pёr kesh kuptohet prej sё cilёs pjesё fituan Xhaferri dhe Ahmeti, me qёllim ta harrojnё Burmali Xhaminё. Gjithçka ka çmimin e saj, derisa edhe feja te kёta jobesimtarё. Pjesё e marrёveshjes ёshtё edhe Kryetari i Bashkёisё Fetare Islame e RM Sulejman Rexhepi. Nuk kanё mbetur para-tё holla pёr ta rregulluar Rexhepin siç e kanё rregulluar Xhaferrin dhe Ahmetin, andaj, Reisin e kanё blerё nё marrёveshje me Dosjen e tij si bashkёpunёtor i shёrbimeve sekrete me pseudonimin “Zharko” qё tё mos jetё e shpallur dhe tё jetё e harruar. Ashtuqё aktivistёt dhe lojtarёt kyç pёr restaurimin e Burmali Xhamisё u heshtёn dhe tanimё as fjal nuk nxjerrin nё opinion nё lidhje me kёtё temё.” 

Sep 9, 2015

Bomba nr.5: Sulejman Rexhepi me pseudonimin “ZHARKO” bashkëpunëtor i UDB-së

Ka kohë që flitet se Sulejman Rexhepi kryetari i BFI-së është bashkëpunëtor i UDB-së. Emri i të cilit është përmendur në dosjen e Slobodan Bogojevskit lajm i publikuar në media dhe portale të ndryshme. Në portalin telegrafi.com, i publikuar më 22 Gusht 2013 me titull: “Hoxhallarët në Maqedoni, bashkëpunuan me UDB-në?”, shihet qart se kush është Sulejman Rexhepi dhe cili është roli i tij në drejtimin e BFI-së?!
Emri i Sulejman Rexhepit gjithashtu është përmendur edhe në albanews.tv, po shpalosim : “Në disa nga dosjet e inspektorëve dhe drejtorëve të lustruar janë gjetur disa nga emrat e hoxhallarëve dhe priftërinjve aktualë në Maqedoni.”
Tetova1, transmeton se: “Në dosjen e ish drejtorit të UDB-së, Slobodan Bogoevskit, është gjetur emri i kryetarit të BFI-së, Sulejman Rexhepit, si bashkëpunëtor i UDB-së. Në dosjen e inspektorit të UDB-së për Gostivar, Temelko Boshkovski, është gjetur emri i myftiut aktual të Gostivarit, Shaqir Fetahu.”
Tani këtë emër e vërteton edhe gazetari Zoran Bozhinovski në publikimin e fundit më 09 Shtator 2015 ku flet qartazi për Sulejman Rexhepin i njohur me pseudonimin “ZHARKO”. Sulejman Rexhepin nga tani e tutje “ ZHARKO” do të quhet për shkak të kodoshllëkut dhe spiunimit të bërë për njerëz dhe bashkëpunëtor të tij. Bozhinovski deklaron se “ ZHARKO” ka rol të fëlliqur gjithashtu në mbytjen e Fatmir Jakupit, djaloshit në fshatin Kondovë në vitin  2000 gjatë zgjedhjeve lokale. Lojrat e fëlliquar të Sulejman Rexhepit kanë vazhduar duke bërë manipulime të ndryshme me partitë politike shqiptare. Sulejman Rexhepi “ ZHARKO” në të kaluarën ka bashkëvepruar dhe manipuluar me PPD, më pas me PDSH, që sot të jet me BDI. Ai kishte akuzuar Menduh Thaçin dhe PDSH se janë vrasësit e Fatmir Jakupit deklarata të dhëna para besimtarëve musliman dhe para policisë, e që më pastaj të akuzon PDSH se është Parti politike kriminale. Tani Sulejman Rexhepi“ ZHARKO” manipulon opinionin me dres të BDI-së, ku kësaj rradhe me manipulime duke keqpërdorur kusheririn e të ndjerit Fatmir, Zejdi Jakupi. Ky i fundit është futur në projektin e krijimit të urrejtjes mes grupit të Rafiz Halitit dhe Blerim Bexhetit. Tani doli në shesh roli final i Sulejman Rexhepit në krye të BFI dhe në mesin e muslimanëve. Mbetet që ligji dhe institucionet e drejtësisë të marrin masa ndaj Sulejman Rexhepit para se ai të dëbohet prej BFI-së i poshtëruar nga muslimanët.  

Sep 7, 2015

Vijon bomba nr. 5 për Sulejman Rexhepin

Ditëve në vijim do të shpaloset bomba e rradhës lidhur me Sulejman Rexhepin! Devalvimi i BFI-së nuk bëhet ndryshe përpos duke nëpërkëmb çdo vlerë të saj siç po bënë Sulejman Rexhepi. Bombat paraprake treguan të vërtetat e Sulejman Rexhepit dhe djemve të tij! Si duket turpërimi i këtij personi do të bëhet deri në skajshmëri meqë është tejet i pamoralshëm dhe çrrënues i BFI-së! Vijon bomba e pestë për Sulejman Rexhepin, arhitektin e projektit për rrënimit të BFI-së!

Ja si i komenton BDI akuzat për mitmarrje prej 5 milionë euro

BDI ka komentuar për Televizionin Telma dëshminë e ish-shefit të shërbimit sekret Slobodan Bogoevski se krerët më të lartë të kësaj partie Ali Ahmeti dhe Musa Xhaferri kanë pranuar 5 milionë euro mito nga kompania e telefonisë celulare “Magjar Telekom”.
Sipas BDI-së, dëshmia është e ndërtuar në ngjarje dhe rrethana jo-ekzistente.
“Kjo është një e pavërtetë absolute e cila aktualizohet si pjesë e fushatës kampanjës me gënjeshtra dhe përralla që kanë për qëllim zgjedhjet e parakohshme të vitit të ardhshëm. Avokatët që nesër do të shqyrtojnë materialet dhe të paraqesin paditë e duhura”, ka reaguar BDI.
Bogoevski në dëshmi të lëshuar nga gjykata e Nju Jorkut thotë se manjati grek Kondaminas, përveç ish-kryeministritVllado Buçkovski, pesë milionë euro nëpërmjet një ndërmjetësi në Tetovë i ka dhënë Ali Ahmetit dhe Musa Xhaferit.
Më parë, edhe ish-kryeministri Buçkovski u përgjigj se dëshmia e Bogoevskit është tendencioze dhe e rreme./ina/

Sep 4, 2015

Bomba nr. 4: Sulejman Rexhepi fyen rëndë edhe UÇK-në

Sulejman Rexhepi po rrënon pamëshirshëm institucionin e BFI, ku kësaj rradhe po vjen si pasoj e fyerjes që i bëri UÇK! Kjo fyerje ishte pikërisht në adres të djemve më të mirë të kombit që ranë dëshmor në lagjën e Trimave në Kumanovë në muajin Maj 2015. Ditë më parë është publikuar bombë lidhur me kriminalitetin e organizuar nga funskionar të BFI dhe prokurorëve të shtetit, më pastaj bombë nga një bisedë mes familjarëve të Sulejman Rexhepit lidhur me pasurinë e këtij të fundit të bërë në krah të BFI dhe të grabitur nga dora e muslimanëve. Nuk shkoi edhe aq larg ku u shpalos një tjetër bombë për Suljemna Rexhepin dhe bashkëpunimin e tij me UDB! Përcaktimi i tij për të e rrënuar BFI deri në themel është i pashmangshëm meqë tani kishte fyer trimat e atdheut dhe amblemën e identifikuese të çlirimit të trojeve shqiptare, UÇK. Nga bomba në fjalë merret vesh se në mbytjen e Komandant Kushtrimit, Harun Aliut ka gisht edhe djali I Sulejman Rexhepit, Zeglul Rexhepi. Turpi i kombit është familja Rexhepi. Ky njeri nuk ka më tjetër rrugë përpos që të ndalet dhe të largohet nga posti dhe institucioni meqë nga dita në ditë po zhveshet fytyrat e tij dhe po del në shesh e vërteta.  Mbi të gjitha të fyet amblema e popullit shqiptar e cila ka qenë në shërbim të popullit dhe interesave kombëtare për çlirimin e popullit, atëherë çfarë duhet bërë që të merren masa ndaj tij. Pas kësaj bombe edhe sa do të duhet që klasa politike, figurat e shquara të popullit shqiptar dhe strukturat e ndryshme të popullit të heshtin dhe të pajtohen që Sulejman Rexhepi akoma të respektohet!  Ja më posht linkun ku do të lexoni bombën e publikuar nga Zoran Bozhinovski në Burevesnik: http://burevesnik.org/index.php/ekskluzivno/item/448-ako-ne-se-javish-kje-te-demaskirame  
Ja edhe disa foto: