Sep 24, 2015

Transmetimi mungoi! Çka ndodhi me MRTV2?

Nuk është thënë kot se, televizooni, si mjet informimi, është kuti magjike përme së cilës në çdo çast e kohë futesh në shtëpinë e gjithësecilit. Por, sot, me rastin e Bajramit të Kurbanit, festës së sakrificës dhe devotshmërisë, nuk ndodhi kështu!
Me dekada është bërë traditë që manifestimet e bajramëve por edhe të festive të rëndësishme fetare islae të transmetohen përmes RTVM, Programi në gjuhën shqipe dhe, muslimanët në çast të përfshihen në atmosferën festive përkatëse. Kurrë deri më sot, në transmetimet e drejtpërdrejta nuk ka pasur “pengesa teknike”! Po a pati sot “pengesa teknike”! Mo ishte sabotim i organizuar me qëllim që t’i përcillet një mesazh uzurpatorit të postit të reisit, Mulla Sulës. Apo, thjesht, sot muslimanët e Maqednisë ishin nën mbrojtjen e melekëve të Allahut xh.sh.
Po pra, sot, në këtë ditë të shenjtë, muslimanët e vendit e përjetuan bekimin e Krijuesit Fuqiplotë. Sot, melekët, këta krijesa tëe shenjta, nuk lejuan që në ditën e gëzimit, në shtëpitë e myslimanëve të vendit, që në orët e hershme të agmit, të depërton krrokama e Mustafë llopovit, Sulejman gojëndyrit dhe Shaqir pispillanit, që të tre këta, shërbetorë të shërbimeve sekrete të cilët mundohen që profesionin shpirtëror prej bashkëpunëtori policor ta kamuflojnë me “devotshmërinë”e tyre absolutisht false.
Zoti është i Madh. Kjo ditë duhet të niset me zë të ëmbël e të shpirtit, me fytyra që t’i do zemra e syri, me njerëz që t’i ofon Zoti i Gjithëmëshirshëm. Zoti i Madhërishëm gjithësesi që të mbronë prej rezilave. Dhe sot, muslimanët e vendit, Zoti, përmes melekëve të vet, i mbrojti nga ky tresh prej  rezilëve. Nuk ishte problem teknik por, pa dyshim, dëshira dhe fuqia e Allahut xh.sh.
Nuk thonë kot, dita e mire (apo e keqe) shihet që në mëngjes.

Të gjithë myslimanëve të vendit Për hajër ju qoftë Kurban Bajrami. Paçin bekimin e Allahut xh.sh. 


No comments:

Post a Comment