Sep 11, 2015

Burmali Xhamia, simboli i Shkupit ( përshkrim me foto)

Pasuria kulturore historike e muslimanëve zhduket nga dora e Sulejman Rexhepit. Të tjerët ndërtonin të pasurojnë vlerat e shoqërisë muslimane dhe të kultivojnë arkitekturën islame në Ballkan në veçanti në qendrën e Vilajetit të Kosovës- Shkup. E shitur dhe e humbur me gjurmë deri për një kohë pa emër (siç thoshte Vehbi Ibrahim Xhigoli në njërën nga veprat e tij) dhe një kohë ndryshe ….


Gjatë periudhës së Shtetit Osman: No comments:

Post a Comment