Translate

Thursday, June 22, 2017

Komandant Hoxha: Nuk i jap fitrat në BFI që t’i hajnë Ali Ahmeti e Mulla Sula

Nuk ka shka te livdohem cilen kategori te Fitrit dota paguaj sivjet
Nja asht e sigurt se Bfi asnje cent nuk ja jap sepse fitrat e tona mei hanger Ali Ameti e ateistet e tij pa agjere
Pak na vrajti Ali A e naj shprazi sofrat neper familje tonat e tash edhe Lemoshat te naj ha kafsha.
Si po shifet puna e M Sules si shpesh po paguan iftare personav qe as ne Zot nuk besojn e jo ma te agjerojn
I qon bugjetin e besimtareve te ateistat kurse nanen tjeter per gjdo dit kemi ne medija skamnor te cilet vuaj per kafshat
Na mur pusi e hant Politiken naj zaptun horrat dhe ka injorant qe ju shkojn mbrapa me vota ende
Bfi e muaret hajnat ata qenyk agjerojn as namaz nuk falin e hoxhollart e shumt te mk me heshtjen e tyre e perkrahin hajnin e sadakas e hajmedet.

Po bie klani i VMRO-istëve në polici, shkarkohet shefi i njësitit Alfa, vjen emërimi i ri

Në kuadër të MPB është ndërruar edhe shefi i njësitit policor “Alfa”, Ivica Antevski – Puki, automekaniku që me përkrahjen e Sasho Mijallkov u ngjit në majat e MPB-së gjatë qeverisjes së VMRO-DPMNE, informon Dokaz.mk.
Me propozim të ministrit të brendshëm, Oliver Spasovski ai është shkarkuar nga kjo detyrë dhe në vend të tij është emëruar Sllave Dimishkovski, i cili gjatë kohë ka kaluar në MPB. Por ai është edhe pjesë e kësaj njësie që nga themelimi.(INA)

NATA E KADRIT MULLA SULËN E GJENË TE GJORGJI IVANOVI

Mulla Sula sot është dashur të reagojë publikisht kundër “iftarit” të Ivanovit, i cili nuk është asgjë tjetër përveç një provokim idiotik që ua bën shqiptarëve, madje edhe t’ua tërheq vërejtjen të gjithë shqiptarëve dhe myslimanëve që do të mallkohen publikisht nëse marrin pjesë sonte në “iftarin” fasadë të Gjorgji Ivanovit
Sot është Nata e Kadrit, një natë e veçuar, e shenjtë, më e vlefshme se njëmijë muaj të tjerë, një natë emrin e të cilit e mban një sure kuranore.
Të gjithë porositë islame sugjerojnë që kjo në këtë Natë të hymë të përgatitur e me qëllim që ta gdhijmë duke u lutur e duke u falur. Në këtë Natë ka zbritur Rahmeti i Allahut xh.sh., do me thënë ka ndodhur, prandaj dhe mund të ndodhë, të zbresë rahmeti i Allahut Fuqiplotë te të gjithë ata myslimanë të devotshëm që luten, që përulen para Krijuesit Mëshirëplotë. Kjo Natë, të gjithë myslimanët e devotshëm duhet t’i gjejë me Kur’an në dorë, me sexhade e me tespih, të pastër fizikish e shpirtërisht sepse do t’i drejtohen Allahut Fuqiplotë në një Natë të shenjtëruar prej Tij.
Po ku dhe si e gjeti kjo Natë Mulla Sulën, liderin e vetëshpallur të një grusht myslimanësh të vendit?
Mulla Sula sot Natën e Kadrit e nisi në rezidencën e qytetarit të Maqedonisë, Gjorgji Ivanov, me pjatën e shuguruar në dorë duke e shkoqur mishin e skuqur! Po si ia solli kështu Zoti që t’i përgjigjet “imamit” të vet (Gjorgji Ivanovit) dhe jo ezanit i cili sonte myslimanët, familjet myslimane i tubon në sofër dhe pastaj i frymëzon që bashkarisht t’i drejtohen Krijuesit për mëshirë e shëndet, për suksese e mirëqenie.
Pse Mulla Sula i përgjigjet fesës së qytetarit Ivanov për iftar i cili, në fakt është vetëm një pambuk që thith gjakun mbi plagën e shkaktuar nga goditjet e ulta politike alla-ivanoviane? Mos është ky një iftar i fundit i Mulla Sulës ku iu lut Gjorgji Ianovit që ta urdhërojë Sinisha Aleksoskin, Këshilltarin e Sigurisë së Kryetarit të Shtetit, për ta avansuar djalin e vet, Zeglul Rdxhepi – Lulin, për të gjitha ato aksione antishqiptare që këto ditë iu rreshtuan nga vetë eprorët e tij policor.
Mulla Sula, kjo krijesë më e babzitur për haje dhe për karrierë, qoftë kjo edhe haram, i përgjigjet një qytetari që është manjak për sa i përket të drejtave politike për shqiptarët e Maqedonisë. I përgjigjet ftesës së po ati qytetari i cili i ofendonte shqiptarët duke i paraqitur si element i rrezikshëm destabilizues që hartojnë plane kombëtare në Tiranë! Sulejman Rexhepi shkon dhe e bekon Gjorgji Ivanovin për të gjitha qëndrimet e tij antishqiptare.
Mulla Sula sot është dashur të reagojë publikisht kundër iftarit të Ivanovit, i cili nuk është asgjë tjetër përveç një provokim idiotik që ua bën shqiptarëve, madje edhe t’ua tërheq vërejtjen të gjithë shqiptarëve dhe myslimanëve që do të mallkohen publikisht nëse marrin pjesë sonte në “iftarin” fasadë të Gjorgji Ivanovit.
Natyrish, Sulejman Rexhepi guxon që t’ia shtojë hidhërimin Zotit për faktin që Natën e Kadrit e nisë në krah të Gjorgji Ivanovit, por këtij farë Ivanovit nuk guxon t’ia prishë qejfin dhe t’ia shtojë hidhërimin. Muslimanët e vendit tashmë e dinë se pse këto lajka kaq bajate të Mulla Sulës karshi Gjorgji Ivanovit, personit i cili ushqen urrejtje patologjike kundër shqiptarëve. Çfarë nuk ka bërë Mulla Sula që mos ta bëjë edhe këtë të pabërë. Për Mulla Sulën “interes kombëtar” dhe “interes fetar” është vetëm avansimi i djalit të vet, avansim ky që do t’ia “mistifikojë” edhe më shumë të bëmat e tij antikombëtare që këto ditë ia publikuan vetë eprorët e tij policor. Sa keq! Mjerë për ne myslimanët…
G. Marku

Wednesday, June 21, 2017

Pse kanë frikë Thaçi të mer pjesë në qeveri?

Shkruan : Urim Saliu
Askund nuk ekziston një vetëftesë.Takimin midis Thacit dhe Zaevit e dijnë të gjithë se kush e bëri ftesën, pjesa tjetër është një shpifje mediale sipas tekeve të dikujt .Zaev e thirri Thaçin dhe ky i fundit iu përgjigj për një takim.Por frika se mos hyn në qeveri krijoi gjëra neveritëse dhe krahasime të ulëta epidendra e të cilave dihet se ku është. Kjo qeveri nuk ka numra dhe betejën e ka pikërisht te numrat.
Zaev të kishte 61 deputetë në qeveri s’do kishte as BDI-në as LR-PDSH-në madje këtë të fundit as nuk do ta llogariste aq më tepër t’i jepte kaq poste me kaq pak deputetë.Zaev dihej se cilën parti do merrte po të ishte fituese absolute te maqedonasit.Të tjerat janë përralla me fund të lumtur.
Por Zaev me këtë qeveri me ” këmbë të qelqta” që ka, është në gjendje të bejë lëshime të paimagjinueshme sepse ai vetë nuk qe fitues i zgjedhjeve.
Zaev së fundmi ka nevojë edhe për Thacin ashtu sic pati nevojë për partitë tjera shqiptare që të forcojë pozitat e pushtetit të tij.Ai nuk i ka numrat dhe në politikë kjo është thelbësore.
Por neveritëse është krahasimi mes Thaçit dhe Amdi Bajram.është kaq krahasim i ulët sa tejkalon betejën politike, dhe shpërfaq luftën e hapur të klaneve politike që përvec gjërave tjera shpërfaqin edhe akuza banale .Thaci është një individ, por ai përfaqëson dikë.
Ai ka një trup elektoral shqiptarë dhe kauza e shqiptarëve nuk mund të krahasohet me atë rome.
Pse kanë frikë që Thaçi të jetë pjesë e qeverisë? A nuk i thanë se atë e kontrollon VMRO? A nuk i thanë mijëra akuza tjera ndonjëherë të papërballueshme.
Këtu është ai tmerri e mediave sociale që nuk njohin më asnjë limit dhe këtu duhet urgjentisht një ndërhyrje institucionale.Ky është një abuzim sepse barazon cështjen shqiptare me atë rome.Ato nuk janë njëjtë.Romët nuk janë 1 milion.
Romët kanë një grusht deputetësh.Romët dhe lideri i tyre historik nuk pranuan qindra e mijëra refugjatë të luftës së Kosovës.Romët gjithnjë kanë qenë të lidhur me sllavët më shumë se me shqiptarët.Prandaj kjo është neveritëse.Mund të thuash se Thaci ka bërë gabime politike, dështime si gjithë të tjerët por krahasimi se ai bashkë me Abdi Bajram kinse po i vardiset Zaevit, kjo më është neveritëse dhe qëllimkeqe.
Në fund të fundit Thaçi nuk ka nevojë për Zaevin ndërsa ky i fundit për të mbajtur pushtetin e qelqtë ka nevojë për Thacin që është po aq fitues sa janë edhe tjerët që tashmë i kanë marrë postet në qeverinë e re.

Qytetarët e Maqedonisë kanë harxhuar rreth 20 milionë euro në blerjet online

Blerja përmes internetin si duket viteve të fundit po bëhet praktikë e qytetarëve të Maqedonisë. Qytetarët e Maqedonisë gjatë vitit 2016 kanë harxhuar rreth 20 milionw euro, që i bie të jetë dy herë më shumë se sa në vitin 2015, shkruan gazeta Koha. Kështu tregojnë të dhënat e Entit Shtetëror të Statistikës (ESHS), ku thuhet se vitin që lamë pas më së shumti qytetarët e Maqedonisë kanë blerë në internet pajisje sportive, veshmbathje, bileta për ngjarje të ndryshme kulturore si: koncerte, aranzhmane hotelesh, libra, revista, prodhime për amvisëri, artikuj ushqimor e kështu me radhë.
Sipas të dhënave të ESHS-së, 54.7 për qind e konsumatorëve vendor në internet vitin që lamë pas më së shumti kanë blerë veshmbathje dhe pajisje e sportive, 16,3 për qind pajisje elektronike,13.1 për qind aparate të amvisërisë, 9.7 për qind e qytetarëve të Maqedonisë përmes internetit kanë blerë aranzhmane hotelesh, 7,3 për qind bileta udhëtimi, ndërsa 8.2 për qind e qytetarëve të Maqedonisë kanë blerë artikuj ushqimor.
Njëherit, të dhënat e ESHS-së tregojnë se konsumatorët vendor më së shumti përmes internetit apo 58.6 për qind e tyre kanë blerë artikuj të ndryshme në vendet të botës, 20, 7 për qind kanë blerë mallra nga vendet e Evropës, ndërsa 40.8 për qind qytetarët kanë blerë nga dyqanet online në Maqedoni. Në anën tjetër, sa i përket shitjes brenda territorit të Maqedonisë, 7.2 për qind e qytetarëve të Maqedonisë kanë ofruar prodhime dhe shërbime të tyre përmes dyqaneve online apo përmes internet servisit e-bay.
Ndërkaq sa i përket transakcioneve në internet të dhënat e ESHS-së tregojnë se qytetarët e Maqedonisë gjatë vitit 2016 më së shumti kanë blerë mallra në vlerë prej 50 deri më 99 euro, 19 për qind e tyre kanë blerë mallra në vlerë prej 100 deri 4999 euro ndërsa nuk ka të regjistruar asnjë transaksion që kalon vlerën prej 1000 eurosh.
Ndryshe njohësit e teknologjisë informatike shpjegojnë se rritja e madhe e tregtisë përmes internetit i detyrohet ndikimit të trendeve globale, që ngadalë por sigurt, pasqyrohen edhe në tregun vendor, si dhe ofertës në rritje të shërbimeve dhe prodhimeve që mund të blihen përmes internetit. “Shitblerjet përmes internetit rriten si rrjedhojë e ndryshimit të shprehive të blerësve, pasi në këtë mënyrë kursejnë të hollat”, thonë ekspertë të teknologjisë informative.

Monday, June 19, 2017

A po i dalin ndoresh Muftinitë Mulla Sulës

Në horizont po dalin plasaritjet e para më të theksuara në BFI-në e Mulla Sulës.
Relacioni Muftini e Kumanovës me këtë BFI është përplot me nebulozë. Muftiu Abedin Imeri që nga mbledhja e fundit e Rijasetit në të cilën Sulejman Rexhepi të gjitha anëtarëve (toptan) ua shau nënat dhe gratë, është në raporte që fare lehtë mund të eskalojë në përçarje.
Po kështu, kohë më parë Muftiu Imeri është provokuar prej Mulla Sulës dhe lavatriçes së parave të tij të pista, Mustafa Dauti, duke i kërkuar që të pranojë se ka marrurr ndihma prej Hilalit të Mulla Sulës 500 pako, ndërkohë që ia kanë dorëzuar vetëm 150 pako.

Sëkëndejmi, i irituar dhe i revoltuar tejmase, Muftiu Imeri, për inat të pseudoeprorëve të vet, shkon dhe kërkon ndihmë nga OH Merhamet, organizatë kjo shumë e afërt me Levizjen BESA, e cila me urgjencë i përgjigjet apelit të Muftiut duke i donuar në këtë Muftini dhjetra tonelata ndihma me rastin e muajit të agjërimit për muslimanët skamnorë të Kumanovës. Zoti e bekoftë OH Merhamet.

Universiteti i Tetovës në skaner, do të ndodhë revizion i detajuar?!

Ministria e Arsimit do të iniciojë revizion të plotë në Universitetin e Tetovës. Siç mëson INA, ministrja Renata Deskoska ka bërë të ditur se do të synojë rritjen e cilësisë së arsimit të lartë dhe distancimin e universiteteve nga ndikimet politike. Një nga hapat e parë do të jetë anulimi i studimeve të disperzuara të universiteteve shtetërore nëpër vendbanime të ndryshme.
Ndërsa revizioni do të ketë për qëllim nxjerrjen e një pasqyre për funksionimin e universiteteve, duke nisur nga udhëheqja e tyre, cilësia dhe kriteret e tjera. Në fokus siç mëson INA do të jetë edhe Universiteti Shtetëror i Tetovës, që do të përfshihet në skaner të plotë. Këtë e kanë paralajmëruar zyrtarë të lartë të Ministrisë së Arsimit.

Menduh Thaçi takoi Kryeministrin Zaev

Kryeministri i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, Zoran Zaev, u takua me kryetarin e Partisë Demokratike Shqiptare (PDSH), z.Thaçi.
Duke marrë parasysh interesat e të gjithë qytetarëve, bashkërisht u theksua rëndësia e reformave dhe nevoja gjeostrategjike e Maqedonisë për t’u kyçur si një anëtare e plotë e NATO-s dhe për marrjen e datës për fillimin e negociatave.
Kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev, e ftoi PDSH-në të angazhohet në procesin e reformave me inkuadrimin e pikëpamjeve të tyre në proceset që do të vijojnë.
Kryeministri Zoran Zaev dhe lideri i PDSH-së Menduh Thaçi, u pajtuan se e gjithë ajo që është në interes të qytetarëve të Maqedonisë meriton mbështetje nga partia opozitare.
Në këtë drejtim Presidenti i PDSH-së Menduh Thaçi, njoftoi se partia do të jetë opozitë konstruktive dhe do të mbështesë interesat e qytetarëve dhe proceset reformuese në lidhje me integrimet euroatlantike, por në të njëjtën kohë do të jetë e zëshme në pikëpamjet dhe kritikat e tyre ndaj politikave për të cilat partia do të konsiderojë se nuk zbatohen siç duhet./Ditari.mk/

Sunday, June 18, 2017

Vetë Vendos!

Shkruan: Orhan Ibrahimi
Është për analizë të thellë fenomeni i mbështetjes dhe animi gati në mënyrë absolute i shqiptarëve nën Maqedoni për Lëvizjen Vëtëvendosje si subjekt politik në Kosovë.
Pse mendojnë ashtu, pse ky anim dhe kjo mbështetje?!
Po të njejtit shqiptarë (me shumicë) kur është çështja të Vetë Vendosin për veten e tyre, për to vendos tjetërkush!
Për to vendos kojshiu, sepse ai (kojshiu) e ka vajzën të diplomuar dhe ajo gjendet e para në listën për punësim tek filan dega e BDI-së; vendos kryeplaku i fshatit, post që i ka dhuruar shteti që nga koha e komunizmit dhe vazhdon ta mbajë për dekada të tëra përshkak “lojalitetit”, “besnikërisë” dhe “vigjilencës” së lartë shtetërore; vendos drejtori i shkollës duke i bërë rresht dhe gaditu gati tërë stafin mësimdhënës, duke i shndërruar në maqineri propaganduese dhe votuese për BDI-në; vendos kusherini në emër të 40 shtëpive të farefisit të tij, se djalin duhet ta bëje shef policie, drejtor klinike, udheheqës digaseteri, kryeshef, kurse, po ato 40 shtëpi, i kanë edhe mbi 50 djemë e vajza për t’u punësuar, por ai i “përzgjedhuri” duhet patjetër të avancohet, sespe ai jarani që do të rregullonte këtë zotim ështe kryetar komune, ministër apo i madh në BDI; vendos një prind, në emër të një lagje, sepse ai e ka djalin në burg, Qeveria dhe ministri i BDI-së që ia kanë arrestuar djalin, tani i kanë premtuar se do ta lirojnë nga burgu; vendosin lekët, lekë të plaçkitura në forma të ndryshme me reket, mito dhe haraç që i bëhet shqiptarëve, e që një ditë para votimit, strukturat kriminele të BDI-së i blejnë votat e shqiptarëvë; vendosin parti politike të themeluara nga qendra të ndryshme antishqiptare me misione mirë të përcaktuara; vendosin parti të themeluara për një përdorim dhe për një destinacion; vendosin komunistë, dallaveraxhinj, dilinxhinj, mashtrues, falcifikatorë diplomash të shndërruar në “intelektual”, “opinionistë”, “ekspertë” dhe “analist.”; vendosin “reformatorë” të vetëshpallur që antivlerën e shesin si vlerë, që hajninë e shesin si zhdërvjellësi, që pisllukun e shesin si pastërti morale, që përkushtimin për ti mbrojtur institucionet ku planifikohet dhe urdhërohet e keqja mbi shqiptarët e shesin si atdhetarizm, që ikjen dhe frigën e shesin si guxim dhe trimëri; vendosin mekanzmat shtetërore sllave që thellë i kanë duart të zhitura në organizimet dhe shoqërinë shqiptare.
Për to, pra për shqiptarët nën Maqedoni vendosin edhe dhjetre e dhjetra faktorë të tjerë që e zgjasin hegjemoninë sllave, duke e lënë Maqedoninë (shtet me përbërje etnike heterogjene, mbi 40% janë shqiptarë) si shtetin e vetëm në Europ, pa mekanizma juridiko-kushtetues që mbrojnë, ruajnë dhe garantojnë vendimarrjen politike koncesuale, mirëqenien dhe barazinë ekonomike. Ato ndërtojnë Shkupin 2014, për ta deshqiptarizuar atë, stimulojnë në mënyrë istitucinale egzodusin e shqiptarëve (sipas Bankës Botërore prej vitit 2002, janë larguar nga Maqedonia 350000 qytetarë me mbi 90% shqiptarë), ndërrmarin ekspedita policoro-ushtarake mbi shqiptarët në emër të terorizmit radikal islamist, realizojnë procese të montuara gjyqësore me motivacione antishqiptare.
Shtrohet pyetje shumë e thjeshtë logjike: po pse shqiptarët nën Maqedoni janë të lidhur aq shumë me termin “Vetëvendosje”, si kategori politike?
Shqiptarët nën Maqedoni thellë në subkoshiencën e tyre e ndjejnë dhe e dinë se me Vetëvendosje nënkuptohet Liria që i mohohet atyre.
Vetëvendosje në fakt është vetorganizim, rrezistencë ndaj padrejtësive, refuzim dhe vetëdije politike, është djersë, mund, sakrificë dhe flijim, është proces i natyrshëm dhe vazhdimsi në veprim i aspiratava për liri, barazi, drejtësi dhe mirqenie.
Për të ardhmen dhe perspektivën e rinisë shqiptare, për shpresën e të gjithë të burgosurve politikë shqiptarë, për ëndrrën e fëmijve tonë.
Ti shqiptar, nën Maqedoni, mos lejo që në emrin tënd të vendosin të tjerët.
Rruga e Vetëvendosjes është rrugë njëkahëshe, rruga e realizimit përfundimtar të saj ështe proces i pandalshëm.

Zaev: Qeveria e re do të hap perspektivat për integrimet euroatlantike

Kryeministri i Maqedonisë Zoran Zaev ka zhvilluar takim me ministrin e Punëve të Jashtme të Turqisë, Mevlut Çavushogllu.
Në takim është theksuar përcaktimi i përbashkët për thellimin e marrëdhënieve fqinjësore mes dy vendeve.
Ministri i Çavushogllu ka thënë se Turqia mbështet qeverinë e re dhe përpjekjet e vendit për anëtarësim në NATO por edhe në BE.


Kryeministri Zaev nga ana tjetër ka theksuar se qeveria e re mbetet e përkushtuar për të zbatuar reformat e nevojshme për integrimet euro-atlantike, të cilat siç tha, njëkohësisht do të kontribuojnë në zhvillimin e ekonomisë dhe shtetit juridik, si dhe jetë kualitative për të gjithë qytetarët.

Zaev nesër pret në takim kreun e PDSH-së Menduh Thaçin, a po hyn edhe PDSH në Qeveri?!

Nga burime të TV21, mësohet se nesër do të takohet kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare Menduh Thaçi me kryeministrin Zoran Zaev. Takimi pritet që të mbahet në hapësirat e qeverisë në ora 14:30. Nuk bëhet e ditur arsyeja, mirëpo mendohet se do të flitet për përfshirjen e mundshme edhe të PDSH-së në qeveri.

Saturday, June 17, 2017

SKANDALOZE: NË LIKUIDIMIN E ZIJADIN SELËS I PËRFSHIRË EDHE DJALI I MULLA SULËS

Sipas një shkrimi që u publikua në potalin www.centarnews.net me titull “Djali i kryetarit Rexhepi – pjesëmarrës në likuidimin e Zijadin Selës”, përshkruhen detaje të hollësishme si dhe jepen iniciale të disa inspektorëve nën maska që kanë marrur pjesë në natën e përgjakshme që ndodhi në Parlamentin e Maqedonisë në të cilën është dashur të likuidohet Zijadin Sela, sipas skenarit ruso-serb
Shkruan: Xhevat Shala, Tiranë
Vazhdojnë liferimet e informacioneve, nga kanalet e ndryshme, mbi ngjaren e 27 Prillit që ndodhi në Parlamentin e Maqedonisë. Lajmet, nuk janë të asaj natyre që përpiqen vetëm sa të fusin huti dhe të fshehin shkaktarin e vërtetë të ngjarjes, apo, nuk janë se po përpiqen ta degjenerojnë rastin dhe hetimin. Thjesht, prurjet e lajmeve të reja flasin për një problem edhe më të rëndë në shoqërinë tonë, në shtetin tonë. Bëhet fjalë për polarizime të skajshme të policisë së shtetit. Asnjë subjekt nuk mund të thotë se lajmet nuk janë të vërteta, sepse, që në fjalinë e parë të akcilit lajm shihet se vjen nga kanalet policore. Policia e VMRO-së hedh lajme në opinion, njëjtë siç hedh edhe policia e LSDM-së. Do me thënë, opinioni bombardohet nga informata që shpërthejnë nga qarqet e ndryshme të policisë së shtetit, të cilat edhe i posedojnë ato informata që sapo të zbardhen përbëjn skandal më vete.
Sapo nisën të zbehen ato pamje të trishta që ndodhën në Parlamentin e Maqedonisë, sapo u locuan fajtorët dhe pjesëmarrësit në ato ngjarje, çuditërisht, del një informatë e cila mbi të gjitha duhet të jetë shumë e rëndë dhe nuk i bën nder strukturave policore të shtetit. Informacini që flet për përfshirjen e një inspektori shqiptar në skenarin e likuidimit të Zijadin Selës, në fakt, po të njëjtin inspektor e zbërthen në detaje, tregon për përfshirjen e tij në të gjitha aksionet antishqiptare, që nga Brodeci e deri te Harun Aliu dhe Lagja e Trimave! Informacioni është tepër policor dhe, pa dyshim që rrjedh nga kolegët e vetë inspektorit shqiptar, dhe kjo e bën edhe më të besueshëm dhe më të pamohueshëm.
Bëhet fjalë për Zeglul Rexhepin, të birin e Sulejman Rexhepit, alias Mulla Sulës. Sipas një shkrimi që u publikua në potalin www.centarnews.net me titull “Djali i kryetarit Rexhepi – pjesëmarrës në likuidimin e Zijadin Selës”, përshkruhen detaje të hollësishme si dhe jepen iniciale të disa inspektorëve nën maska që kanë marrur pjesë në natën e përgjakshme që ndodhi në Parlamentin e Maqedonisë në të cilën është dashur të likuidohet Zijadin Sela, sipas skenarit ruso-serb, me qëllim të destabilizimit dhe të një lufte qytetare në Maqedoni.
Shkrimi nis duke e portretizuar Zeglul Rexhepin, inspektor kontravers i MPB-së si dhe djali i Reisul Ulemasë H. Sulejman ef. Rexhepit, i cili ka një të kaluar shumë të errët, kurse për opinioin është i njohur si njeri më besnik i Sasho Mijallkovit. (A është rastësi miqësimi i Sulejman Rexhepit me ambasadorin rus, shkuarja e tij në Beograd dhe bashkëpunimi i tij me Sasho Mijallkovin???) Shkrimi thotë se Luli është bashkëpunëtori më i ngushtë i Sinisha Aleksoskit, Këshilltar për Siguri i Kryetarit të Shtetit! (Ndonëse asnjë shqiptar në vend nuk e pranonte, Mulla Sula bindet që ta pranojë Ivanovin për Kryetar të shtetit, i përgjgjet iftarit të tij kurse shpërblehet me mbrojtje dhe siguri, ashtu siç ruhen bashkëpunëtorët e lartë të shërbimeve sekrete!)
“E kaluara e Zeglul Rexhepit (Lulit)) është e errët dhe me shumë aktivitete krimnale të cilat asnjëherë nuk i ka demnatuar publikisht. Ai ishte mik i ngushtë dhe besnik i Sasho Mijallkovit, madje që nga ardhja në pushtet e VMRO-DPMNE-së dhe PDSH-së, më vitin 2006. Zeglul Rexhepit gjithnjë i besoheshin detyra TOP SIKRET, si kreator apo likuidues politik i drejtpërdrejtë duke filluar që nga Brodeci, te Harun Aliu e deri te Lagja e Trimave dhe, së fundmi, edhe më 27 Prill në Kuvendin e Maqedonisë.”
Sipas këtij shkrimi policor thuhet se “27 Prilli është planifikuar dhe ekzekutuar drejtpërdrejt nga S.M. dhe S.A., me përkrahje logjistike dhe operative nga qendrat pro-serbe dhe pro-ruse. E tërë këtë aksion detyrë speciale i është rezervuar edhe njeriut besnik Zeglul Rexhepit (Lulit), i cili ka pasur për detyrë që ta menaxhojë në mënyrë operative likuidimin e Zijadin Selës. Zeglul Rexhepi, me maskë është futur në Parlament nga hyrja në anën e garazheve, bashkë me bandën e maskuar që kanë qenë nën kontroll të drejtpërdrejtë të S.A. kurse e udhëhequr nga personi me iniciale A.V.-N., i johur si udhëheqës i Bandës Kriminale të Avtokomandës.
Sipas burimeve shumë të sakta të MPB-së, thuhet se pikërisht Zeglul Rexhepi (Luli) është personi i maskuar i cili i afrohet Zijadin Selës dhe i flet në gjuhën shqipe duke e bendiur se ai është i caktuar për ta siguruar atë dhe, sapo e tërheq Zijadin Selën, menjëherë ia dorëzon grupin kriminel” të cilët e rrahin deri në alivanosje dhe nga trupi i Zijadin Selës largohen vetëm pasi të binden se e kanë mbytyr.
Zatën, pasi të përhapet lajmi se “armiku u likuidua” të gjitha tensionet në Parlament nisin të fashiten deri në largim të masës që ishte futur dhunshëm brenda.
Çuditërisht, dy shqiptarët më të përfolur për pjesëmarrje në skenare dhe në likuidime të drejtpërdrejta të shqiptarëve, dy inspektorët Shinasi Memeti si dhe Zeglul Rexhepi – Luli, asnjëherë publikisht nuk janë prononcuar për t’i demantuar të gjitha ato lajme që i implikojnë edhe këta dy në shumë ngjarje antishqiptare.
Në fakt, sot ishte munduar t’i demantojë këto informata anonimus Daim Hiseni, njeriu më i përkrahur nga Sulejman Rexepi dh Mustafa Dauti, në përçarjen e subjektit të veteranëve të luftës së 2001-shit, sidomos në Shkup, edhe atë për inat të Komandant Mësuesit dhe Komandant Hoxhës të cilët asnjëherë nuk ia kanë dhënë përkrahjen Mulla Sulës në veprimtarinë e tij kriminale. Ky i pashkollë, ky farë injoranti, ky farë “komandanti” (Nëse Daim Hiseni na e ka mborjtur lirinë, nuk e duam, kërkojmë robëri absolute, dhe jo liri sipas dozave të udbashëve), reagon duke nënvizuar se edhe ai ka informata të sakta policore dhe se Luli nuk qenka i përzier në rastin e Prillit në Parlamentin e Maqedonisë.
S. M. dhe S.A. si duket, kanë zgjedhur Daim Hisenin për t’i dalur në mbrojtje Zeglul Rexhepit, djalit të Sulejman Rexhepit, i cili, edhe pse pat deklaruar se ka pasur kërkesë nga komandantët e Lagjes së Trimave që të vijnë dhe ta pastrojnë BFI-në duke i vrarë armiqtë e Mulla Sulës, ky asnjëherë nuk u mor në pyetje nga asnjë lloj prokurorie për këtë deklaratë skandaloze të natyrës spiuneske!
Një është e vërtetë: në liferimin e këtyre informatave apo dezinformatave janë të kyçur ekskluzivisht kanalet policore. Prandaj, çdo demantim i këtyre informatave që flasin për kriminelin Zeglul Rexhepi, djalin e Sulejman Rexhepit, alias Mulla Sulës, do të thotë ofrim i informatave të reja nga kanali tjetër policr! Asnjë kaçik nuk mund ta njohë më mirë Zeglul Rexhepin se sa kanalet policore!

570 mijë euro, për mirëmbajtjen dhe ndriçimin e orëve të qytetit të Shkupit

Qyteti i Shkupit ka nënshkruar tri marrëveshje me Shoqatën për projektim, inxhinering dhe përfitim “Elektrondërtimet DOOEL” nga Shkupi, me vlerë prej 35 milionë denarë ose rreth 570 mijë euro, për mirëmbajtjen dhe ndriçimin e orëve të qytetit.
Marrëveshja është nënshkruar më 15 qershor, ndërsa kjo shoqatë do të detyrohet për mirëmbajtjen dhe ndriçimin e orëve të qytetit në Shkup.

Monday, June 12, 2017

Pse mungojnë donatorët shqiptarë për OH Hilal? (FOTO)

OH Hilal përmes faqes zyrtare të Bashkësisë Fetare Islame njofton opinionin e gjërë se aktivitetet e saj janë aq të shumtë saqë nuk mundet edhe hallë tu jep! Fatkeqësisht mediat e ndryshme shpalosën edhe fotografi nga aktivitetet e kësaj organizate humanitare, ku shihet qartë se Mustafa Dauti është duke i gënjyer qytetarët dhe opinionin përmes deklaratave të dhëna kinse është duke ndarë me tonelata ndihma për nevojtarët dhe skamnorët e vendit. Nga ajo qa kanë shpalosur disa media po vërtetojnë gënjeshtrat dhe keqpërdorimet e Mustafa Dauti me porosi të Sulejman Rexhepit i cili përmendet në çdo aktivitet si shkak i të siguruarit të ndihmave humanitare.

OH Hilal dhe Sulejman Rexhepi për opinionin e vendit dhe të diasporës shqiptare njihen si keqpërdorues dhe mashtrues të paparë deri më sot të të gjitha kontributeve gjegjësisht donacioneve të muslimanëve. Pas gjithë atyre keqpërdorimeve në veçanti me rastin e Hasanbegut ku u tretën me mijëra euro të muslimanëve të Shqipërisë, Kosovës, Luginës dhe të të gjitha xhamiave të vendit sigurisht se muslimanët e bojkotojnë këtë institucion (BFI) dhe organizatë humanitare. Nuk ka më ndihma nga bashkëvendasit, diaspora shqiptare, as nga Turqia si më parë, andaj e vetma shpresë e OH Hilal është Kozhuvçanka. Në të kaluarën kishte shumë donator për OH Hilal, por meqë kuptuan se kush janë keqpërduesit e donacioneve  atëherë përfundimisht bllokuan të gjitha donacionet.


Rasti “Kumanova”: Vazhdon rebelimi i të akuzuarve

Ka vazhduar edhe sot rebelimi i disa prej të akuzuarve në rastin “Kumanova”. Të njëjtit nuk pajtohen me veprimet e gjykatës, e cila kishte mohuar dëshminë e disa prej të propozuarve nga ana e palës mbrojtëse, raporton gazeta Lajm.
Andi Krasniqi- Malisheva, Ragmi Latifi dhe Demë Shehu kanë qenë më të zëshmit, duke e akuzuar gjykatën se është selektive.
“Nuk po dua t’i dëgjoj përrallat e juaja, dua të dal jashtë”, deklaroi Andi Krasniqi.
Ragmi Latifi ka pyetur trupin gjykues se  ese e nuk sollën Shenasi Mehmetin me polici.
“Kur ishte puna me më arrestuar mua deri në Hotël erdhët. Ju jeni gjykatë e VMRO-së”, tha Ragmi Latifi.
“Kam pasur konsideratë të lartë për muaj. Kam shpresuar se jeni një zonjë e hekurtë e cila do ta zbardh këtë rast, mirëpo mëse i qartë është bashkëpunimi juaj me prokurorinë”, pohoi Demë Shehu.
Gjykatësja Verka Petrovska ka thënë se në mënyrë të rregullt është thirrur Shenasi Memeti dhe ka kujtuar të akuzuarit dhe palën mbrojtëse se kur kishin rastin të prononcohen, dhe e përmendën emrin e Shenasi Mehmetit, asnjë emër tjetër nuk kanë dhënë. Megjithatë nuk u dha ndonjë sqarim shtesë se pse i njëjti nuk është paraqitur ende në gjykatë.
Shenasi Mehmeti është nëpunës i lartë në Agjencinë e Zbulimit të Maqedonisë.
Ndërkaq, avokatja mbrojtëse Artene Ademi, për media tha se me deklarata të herëpashershme nuk mund të transmetojmë shkeljet që bëhen nga ana e gjykatës dhe prokurorisë.
“Do ta përmendi shembullin e fundit, gjykata refuzoi plotësimin e dëshmive të provave, me arsyetimin se mbrojtja është dashur t’i parashtron qysh në fazën e hetuesisë. Dhe, ne sot përsëri propozojmë dëshmi të reja, për arsye se ato dëshmi kanë dalë nga vet procesi gjyqësor. Do të thotë se mbrojtjes, as të akuzuarve, as në fazën e hetuesisë, as në fazën e vlerësimit të aktakuzës nuk u është lejuar shiqim në provat e propozuara nga ana e prokurorisë”, theksoi avokatja Ademi, raporton gazeta Lajm.
Sipas saj, arsyeja e mospranimit të dëshmive tona është e pabazë. Do ta elaborojmë edhe me shkrim.
“Në prapë do t’i propozojmë dëshmitë e reja me një elaborim më të gjerë, duke vërtetuar se pse është e nevojshme të nxirren ato prova”, përfundon avokatja.

Saturday, June 10, 2017

OPINION: Misioni i mbaruar i BDI & BFI

Mulla Sulës i intereson vetëm forca politike, i intereson ai subjekt politik i cili do ta pranonte pazarin e Mulla Sulës: përkrahje politike për atë subjekt i cili do ta shpëtonte nga proceset gjyqësore që e presin dhe që pa dyshim, fare nuk do të jenë në të mirë të tij, por, do tia bëjnë helëm pleqërinë
Shkruan Afrim Tahiri
Në të dy taborret, si në atë të Bashkimit Demokratik për Integrim, ashtu edhe në atë të Bashkësisë Fetare Islame të Mulla Sulës, tashmë po vërehen pasojat e një bashkëjetese me plotë interesa meskine.
Megjithatë, që të dy subjektet mbaruan misionin e tyre në këtë bashkëjetesë.
E para, Bashkimi Demokratik për Integrim ia arriti që ta politizojë fuqishëm këtë Institucion fetar, duke hapur mundësitë edhe të partizimit fragmentar të nëpunësve që nga një mualim e vaiz i rëndomtë e deri te myftitë, profesorët dhe vetë reisi!
E dyta, Bashkësia Fetare Islame e Mulla Sulës arriti që ti shfrytëzojë disa benificione nga kjo bashkëjetesë sidomos në mbrojtje nga përndjekja për korrupsionin e vepra të tjera penale, nga njerëzit e kësaj Partie që udhëhiqnin me drejtësi por edhe me polici e me shërbimin sekret të shtetit.
Çka ndodhi? Ndodhi ajo më e urryera për pjesëtarët e të dy subjekteve, njërit politik e tjetrit politoko-fetar! Ndodhi dukuria që do të ngelë si më e shëmtuara në historinë e popullit shqiptar në Maqedoni. Afrimi me harxh kah Mulla Sula, liderit të BDI-së, Ali Ahmetit i kushtoi shumë rënd. Në fakt, Ali Ahmeti, duke e planifikuar dhe synuar partizimin e BFI-së me qëllim që ta sigurojë gratis dhe në çdo kohë një kontigjent të madh votash, harroi se me këtë po i hapte dyert e pozicionimit të secilit nëpunës fetar nëpër parti të ndryshme ku aderojnë myslimanët e vendit.
Ali Ahmeti nuk e pati forcën dhe as kapacitetin për perceptim të momentit kur u lidh me Mulla Sulën, ndonëse strategjinë e kishte shumë të qartë: partizimin e këtij Institucioni! Mulla Sula në momentin kur iu qas BDI-së së Ali Ahmeti nuk ishte se po përkrahej dhe po respektohej nga opinioni i gjërë, aq më pak edhe nga bashkëpunëtorët e tij dhe nëpunësit e tjerë. Në momentin kur Mulla Sula iu afrua Ali Ahmetit, të gjithë ata që nuk e donin Ali Ahmetin dhe Mulla Sulën, gjetën mundësinë e pozicionimit të tyre nëpër partitë e tjera që u krijuan ristazh. Tani kur Mulla Sula po e vërenë këtë rrezik, dëshiron që me çdo kusht ta fus nën sqetullën e vet Ali Ahmetin e plagosur rëndë nga zgjedhjet e fundit parlamentare.
Nga radhët e BDI-së po qarkullon një informatë se Ali Ahmeti gati ka arritur në nivel të çartjes nga një kërkesë interne e Mulla Sulës, e cila e ka bërë të kuptojë që Mulla Sula nuk është lule për ti marrur erë. Nuk tregojnë për përmbajtjen e kërkesës por thonë që Mulla Sula i është imponuar si pjesëtar i fuqishëm i koalicionit qeveritar i cili duhet të pyetet për çdo vendim e qëndrim politik. Këtë kërkesë Ali Ahmeti e ka kuptuar si përpjekje e paskrupullt e Mulla Sulës për ti treguar se pa të nuk ka shpëtim në skenën politike shqiptare! Prandaj edhe ka refuzuar çdo kërkesë për takim i cili, edhe nëse mbahet do të jetë vetëm sa për tia treguar vendin ku duhet të rrijë Mulla Sula.
Po pse ky qëndrim partizues i Mulla Sulës tani dhe jo kur ishte bashkëqeverisja Gruevski-Ahmeti? Çka e frikësonte Mulla Sulën kjo bashkëqeverisje që tua turbullonte ujin politik si njërës ashtu edhe partisë tjetër? Pse nuk ishte kaq i shpifur Mulla Sula atëherë kur Ali Ahmeti mbante në duar digasterin e Drejtësisë dhe të Policisë? A mos po flet kjo se tashmë Mulla Sula përfundimisht u lirua nga hallka e drejtësisë që i pezullonte mbi qafë, e cila do ta lidhte në momentin kur Mulla Sula do të përpiqej të turbullonte ujin Ali Ahmetit! Mulla Sula jo që ka përshtypjen porse është edhe i bindur se tashmë është liruar nga hallka e qenit të cilën BDI-ja po ia mbante rreth qafës. Prandaj edhe mund ti dalë me kërkesa ultimative që nuk i përkasin një lideri fetar!
Nga ana tjetër, pasi BDI-ja kuptoi se Mulla Sula nuk është ai person i cili do ti mbajë të bdizuar të gjithë nëpunësit e çdo xhamie, të çdo organi dhe institucioni të BFI-së, meqë nuk e ka ndikimin dhe respektin te të gjithë, dhe, pasi e pa se u bë shkaktare e rrënimit të BFI-së, nisi të distancohet, të krijojë një vakum, një boshllëk në mes të BDI-së dhe BFI-së!
Menduh Thaçi, lideri i PDSH-së, jo njëherë doli dhe ka pranuar publikisht që ka gabuar rëndë që e ka rikthyer në BFI Mulla Sulën, (kryekriminelin, siç thotë z. Thaçi) me të cilin kishte plan për ta forcuar Institucionin fetar, për tia rikthyer reputacionin dhe integritetin dhe dinjitetin BFI-së! Ky plan i z. Thaçit nuk u realizua sepse kjo nuk i shkonte në interes vetë Mulla Sulës. Pra, Menduh Thaçit nuk i interesonte makineria votuese e Mulla Sulës, por, thjesht, i interesonte BFI-ja si Institucion. Ndërsa Ali Ahmetit, duke i interesuar makineria votuese (pa dyshim shumë e vogël) e Mulla Sulës, nuk po vërente se po e degradonte deri në shkatërrim BFI-në si Institucion Fetar. Ali Ahmeti sa më pranë Mulla Sulës aq më shumë ia shton mundësitë për krime, vepra penale e imoralitete të ndryshme, të cilat tashmë po e katandisin BFI-në deri në vetëshkatërrim. Është në natyrën e liderëve të mëdhenj që të dalin dhe publikisht të pranojnë falje për një gabim, sado trashanik qoftë ai, sepse mundësitë e sanimit të pasojave nga ai gabim janë shumë më të mdha dhe më reale.
Mulla Sula, ky lutës i madh që Allahu ta bekojë Nikolla Gruevskin, nuk e ka fare për dert që ta bekojë dhe të rirreshtohet pas gruevskit tjetër, Zoran Zaevit. Isharetin e parë tashmë e dha në një iftar të Odës Ekonomike të Maqedonisë Verëperëndimore, në të cilën e luti Allahun xh.sh. që tua pranojë agjërimin të gjithë të pranishmëve në atë iftar! Kurse aty ishte i pranishëm edhe Zoran Zajevi! Mulla Sulës vetëm jepja mikrofonin në dorë dhe skandali mbinë aty!
Mulla Sulës tashmë nuk i ka mbetur xhani te Ali Ahmeti, apo te BDI-ja, e aq më pak te BFI-ja! Mulla Sulës i intereson vetëm forca politike, i intereson ai subjekt politik i cili do ta pranonte pazarin e Mulla Sulës: përkrahje politike për atë subjekt i cili do ta shpëtonte nga proceset gjyqësore që e presin dhe që pa dyshim, fare nuk do të jenë në të mirë të tij, por, do tia bëjnë helëm pleqërinë! Nëse këtë ia garanton Zoran Zaevi, pritni që në zgjedhjet lokale Mulla Sula me të gjithë piunët e vet të rreshtohet me plotë mburrje në radhët e Zaevit. Ky është Mulla Sula, ajo mizë kali në fundbisht të politikanëve!
Mulla Sula e shkatërroi Partinë e BDI-së, Mulla Sula e shkatërroi BFI-në, tashmë i mbetet që ta shpëtojë vetëm vetëveten. Tash e tutje, secila parti do të synojë ta fusë në dorë BFI-në, sepse, çdo parti do të ketë aktivistë, anëtarë dhe bashkëpartiakë nga radhët e mualimëve, hatibëve, vaizëve, imamëve, profesorëve, drejtorëve etj. të cilët pastaj, do të synojnë që të përfitojnë nga ndikimet partiake që të rehatohen dhe stabilizohen nëpër BFI dhe organet e saj! Ky realitet do të bëjë derdhje lumenjsh të nëpunësve të BFI-së nëpër parti politike. Ja se çka bënë kurorëzimi i panatyrshëm i Mulla Sulës dhe Ali Ahmetit. Misionin e pamundshëm e bënë të mundshëm, edhe pse me pasoja katastrofale.

Kush do të këshillojë ministrat e ri, ja këshilltarët (VIDEO)

Njëzet e pesë ministrat po  bëjnë përzgjedhjet se kë dëshirojnë të kenë pranë kabinetit të tyre. Një pjesë e tyre tanimë e kanë bërë këtë, ndërsa pjesa tjetër ende jo.
Lirim Shabani ish-ministri i pushtetit lokal, do të jetë shef i kabinetit të ministrit të ekologjisë, Sadulla Duraku. Ai theksoi se ka bërë këtë përzgjedhje duke besuar në punën dhe profesionalizmin e tij. Në ekipin e tij janë edhe juristja Gilxhane Sakipi, që do të jetë këshilltare në kabinetin, ndërsa në ekipin e tij janë planifikuar edhe katër emra të tjerë.
Mila Carevska ministrja për punë dhe politikë sociale për shefe të kabinetit ka emëruar Sanela Shkrijelj, aktiviste e mëparshme. Ndërsa pjesën tjetër të stafit, ministrja Carevska thotë se do ta bëjë pas ndryshimeve që duhet të ndodhin në këtë dikaster ministror.
Ministri për vetëqeverisje lokale, Suhejl Fazliu thotë se akoma nuk ka ekipuar kabinetin e ri. Ai thekson se për momentin ekipi është i njëjtë dhe se pret së shpejti të zgjedh këshilltarët.
“Jam duke biseduar me udhëheqësit dhe ndihmës udhëheqësit e sektorëve, që të informohem më detajisht me punën dhe aktivitetet e ministrisë, e me pas duke u bazuar në informatat e grumbulluara do të bëjë përzgjedhjen e ekipit të kabinetit, që do të jetë i nevojshëm për të menaxhuar me ministrinë”, u shpreh Suhejl Fazliu, ministër për vetëqeverisje Lokale.
Në kabinetin e ministrit Robet Allagjozovski si këshilltar i veçantë u emërua aktivisti i shoqërisë civile dhe gazetari Petrit Saraçini, i përmes profilit të tij në facebook ka bërë të ditur se cilat do të jenë  angazhimet e tij.
“Motiv dhe sfidë është sigurisht edhe gjendja me kulturën e shqiptarëve dhe komuniteteve të tjera në vend, të cilët shpesh ishin viktimë e politikave etnocentriste të qeverisë së mëparshme. Në këtë drejtim, do të përpiqem, së bashku me ekipin e drejtuar nga ministri Allagjozovski, për të kontribuar në ndërtimin e një qëndrimi dinjitoz, respektimit dhe kujdesit për trashëgiminë dhe veprimtarinë kulturore të të gjithë qytetarëve të vendit, në mënyrë të barabartë”, tha Petrit Saraçini, këshilltar i Ministrit të Kulturës.
Ndërsa në kabinetin e ministrit të financave, Dragan Tevdovski është emëruar aktivisti nga “E majta”, Branimir Jovanoviq, i njohur si ekspert për çështje ekonomike. Sipas tij do të jetë shumë vështirë deri sa të vihet në rend puna në ministrinë e financave.
“E di që jam pjesë e ministrive kyçe, në një kohë shumë të rëndë, kur do të ketë nevojë për të korrigjuar shumë gjëra prej qeverisë së mëparshme, dhe për të bërë ndryshime në drejtim të një shoqërie më të drejtë”, tha Branimir Jovanoviq, Këshilltar në Ministrinë e Financave.
Përderisa partitë merren vesh  se kush do të jenë zëvendës ministrat, ministrat kanë filluar t’i emërojnë këshilltarët në kabinetet e tyre. Ndërsa si fytyrë e komentuar është përzgjedhja e shoumenit, Bojan Jovanovski-Boki 13, si kryetar i Unionit Ndërkombëtar për Shoqërinë Civile dhe kategoritë e rrezikuara sociale të qytetarëve – Shkupi.
Përgatiti: Arbana Qerimi/TV21

KUJDES! OH HILAL mashtron opinionin me sasinë e ndihmave humanitare (FOTO)

OH Hilal gjatë këtyre ditëve përmes faqes zyrtare të BFI-së po njofton opinionin se është duke realizuar aktivitete humanitare nëpër disa qytete gjegjësisht nëpër muftinitë e Bashkësisë Islame. Nga informacionet e dhëna të kësaj faqe zyrtare ku edhe janë shpalosur të dhënat të ndihmave të dhënura nga OH Hilal nuk korrespondojnë me fotografitë që publikohen në prapavijë. 
Andaj, redaksia e portalit tonë morri në pyetje qytetarë të qyteteve të ndryshme ku janë shpërnda deri më tani ndihma humanitare, andaj rezultatet dalin të pavërteta lidhur me atë që ka njoftuar ky institucion fetar. Qytetarët e Dibrës janë shprehur të zhgënjyer me lajmin që ka publikuar BFI dhe OH Hilal kinse janë ndarë 6 tonë ndihma në këtë qytet. Sipas disa qytetarëve që janë përgjigjur në telefonatat tona kanë thënë së ne as që kemi marr vesh se janë ndarë ndihma. Edhe Muftiu, Hasa nuk është i sinqert me besimtarët ngase nuk është treguar e vërteta. “ A e dini sa don të thotë 6 tonelata ndihma në Dibër, nuk mbetet asnjë familje pa marrë ndihma në këtë qytet. Dibra është e vogël dhe kjo sasi prej 6 tonë do t’na mjaftonte të gjithëve. Kjo është gënjeshtër e madhe e thënë në këtë muaj të shenjtë të Ramazanit dhe një gënjeshtër dhe mashtrim i tillë të ndodhë nga Muftiu Ramazan Hasa dhe BFI është e patolerueshme. Ka shumë shoqata që sjellin ndihma në Dibër dhe janë shumë më të sinqertë se këta të BFI-së, turp tju vie si gënjejnë…!”- shtoi mes tjerash një qytetarë i Dibrës. Edhe qytetarët e Prilepit ndjehen të mashtruar për lajmin dhe ndihmat e dhëna nga OH Hilal. Ata shprehën revoltë duke thënë se Kryetari i OH Hilal vetëm është fotografuar me muftiun dhe aspak nuk e flasin të vërtetën. “ Kjo që ndodh me OH Hilal dhe BFI nuk është aspak islame dhe njerëzore. Ata po gënjejn para opinionit kinse kanë ndarë mbi 5 tonë ndihma. Askush nuk i ka parë ato ndihma ndoshta i kanë ndarë  mes vete, apo vetëm te njerëzit e tyre të afërt ose i kanë dërgu në ndonjë magazine dhe i ruajn për vete.” Edhe në qytetin e Gostivarit kishte paknaqësi për ndihmat e shpërndara nga OH Hilal dhe Muftiu Shqir Fetahu, ku kishin njoftuar opinionin se në Myftininë e Gostivarit janë ndarë mbi 6 tonelata ndihmë humanitare . Qytetarë të Gostivarit shprehën lavdata ndaj organizatave të ndryshme dhe iniciativave të ndryshme , por jo edhe për BFI dhe OH Hilal për organizime dhe aktivitete në muajin e Ramazanit. Ne dëgjuam se Muftinia e Gostivarit dhe OH Hilal kanë shpërnda ndihma në qytetin e Gostivarit në sasi prej 6 tonelata, por sa është e vërtetë kjo e dhënë nuk besojmë aspak, ngase nuk kishte aq kutija me ndihma kur u bë shpërndarja e tyre?! Ajo që kanë shprehur disa shihet se nuk ka pasur ndihma 6 tonelata dhe nuk janë shpërnda aq sa është thënë. Pakënaqësit janë të mëdha nëpër qytete e vendit ku ka shpërnda ndihma OH Hilal mes tjerash edhe në Manastir kinse ka pasur pako për mbi 150 familje. Të mos flasim për Shkup dhe Tetovë ku besimtarët e dijnë se vetëm mashtrohen dhe gënjehen. “ Ne e kemi hasur për vite me rradhë se BFI vetëm mashtron dhe gënjen, pikërisht Molla Sula është ai që ndihmat i keqpërdor për interese të ndryshme. Ne e dijm se Molla Sula bashk me OH Hilal i vjedhën ndihmat dhe donacionet për Hasanbegut, ata kepërdorën shumë shumë ndihma të Turqisë që ishin sjellë për ne në maqedoni, ata keqpërdorin Vakufin e nuk po keqpërdorin ndihma”- thonë mes tjerash qytetarë të Shkupit.  

  
 

Tuesday, June 6, 2017

Kreu i PDSH-së, Menduh Thaçi takoi ambasadorin e BE-së, Samuel Zhbogar


Në takim u bisedua për tema lidhur me situatën aktuale politike, si dhe për reformat që vendi duhet ti zbatojë në rrugën drejt integrimit euro-atlantik.
Kryetari Thaçi e njoftoi Ambasadorin e BE-së me qëndrimet e PDSH-së rreth situatës politike në vend, si dhe me pikëpamjet e PDSH-së për zgjidhjen e problemeve të brendshme dhe de-bllokimin e proceseve integruese, duke theksuar se rrugëdalja e vetme në zgjidhjen e këtyre çështjeve është te vazhdimi i dialogut të mirëfilltë politik me ndërmjetësim të faktorit ndërkombëtar.
Kryetari Thaçi konstatoi se problemet kryesore të Maqedonisë janë proceset integruese që lidhen edhe me çështjen e emrit, të drejtat e shqiptarëve, si dhe funksionimi i institucioneve, andaj Partia Demokratike Shqiptare si parti opozitare do të jetë konstruktive dhe do të përkrah çdo nismë institucionale që ka të bëjë me avancimin e të drejtave të shqiptarëve, me reformat e mirëfillta, si dhe me de-bllokimin e proceseve integruese.
Kryetari Thaçi më tej vlerësoi se janë momente shumë të rëndësishme për vendi dhe rajonin dhe se qeveria e porsazgjedhur duhet ti qaset me seriozitet premtimeve të veta drejt reformave sistemore dhe proceseve integruese.
Bashkëbiseduesit ranë dakord se vazhdimi i dialogu politik është me rëndësi të veçantë, veçanërisht për vendet aspirantë dhe se do të ndikonte në adresimin e drejtë të temave që kanë të bëjnë me reformat e mirëfillta, ku të gjitha palët duhet të mbajnë pjesën e tyre të përgjegjësisë dhe të ndihmojnë lëvizjen e proceseve përpara drejt integrimit në NATO dhe BE.

Prokuroria Speciale ja msyn komunës së Çairit, ja reagimi i Izet Mexhitit

Prokuroria Speciale Publike ka vërshuar hapësirat e Komunës së Çairit. Sipas burimeve të televizionit Alsat M, Specialja në Çair ka ndërhyrë në bazë të procedurës para-hetimore të cilën po e udhëheq dhe që ka të bëj me ndërtimet pa leje. Ekipi i Katica Janevas ka qëndruar mbi 3 orë në hapësirat e Komunës së Çairit duke kërkuar kështu prova materiale mbi ndërtimet pa leje, kryesisht në këtë komunë.
Në bombat e opozitës, funksionarët të BDI-së madje edhe vetë kreu i BDI-së Ali Ahmeti, dëgjohen teksa bëjnë plane të brendshme partiake për shitjen e objekteve me 1000 euro metër-katror, marrëveshje mes kreut të BDI-së Ali Ahmeti dhe kreut të VMRO-DPMNE-së Nikolla Gruevski për anulimin e prishjeve të ndërtimeve pa leje në këtë komunë dhe intervenimet e funksionarëve të BDI-së tek ish ministri i Transportit dhe lidhjeve për anulimin e urdhëresave për rrëzimin e objekteve pa leje nën arsyetimin se në Komunën e Çairit një intervenim i tillë do të kishte ndikim negativ politik ndaj BDI-së.
Në procedurë e sipër janë hetimet e para që ekipi i Katica Janevas do t’i procedojë për ndërtimet pa leje dhe keqpërdorimet e urdhëresave për rrëzimin e objekteve jashtë ligjit për legalizim në Komunën e Çairit.
Komuna e Çairit dhe kryetari Izet Mexhiti mbështesin fuqishëm punën e Prokurorisë Speciale Publike (PSP).
“E përkrahim Prokurorinë Speciale, sepse shteti juridik është vlerë e demokracisë”, thotë Izet Mexhiti, kryetar i komunës së Çairit për Zhurnal.mk
Pas lajmit të liferuar se PSP-ja ka vërshuar hapësirat e Komunës së Çairit dhe se PSP ka ndërhyrë në bazë të procedurave para-hetimore, Zhurnal mëson se nga PSP-ja në komunën e Çairit ka qenë vetëm një përfaqësues.
Ndërsa, lidhur me ndërtesën e cila gjendet në afërsi të Ambasadës Amerikane në Shkup e që dëgjohet në të ashtuquajturat bomba të Zaevit të jetë një objekt kontestues për të cilin mund të jetë e interesuar edhe PSP-ja, nga Komuna e Çairit informojnë se ky objekt nuk është në kompetenca të komunës pasi që i njëjti është në procedurë gjyqësore.
“PSP ka delegu një përfaqësues që është pritur dhe është informuar detajishtë për procedurën e këtij objekti, që nuk është në kompetenca të komunës sepse është në procedurë gjyqësore”, thonë nga Komuna e  Çairit për Zhurnal.mk.

Komandant Sokoli me shokë në këmbë: Nuk e njohim këtë gjykatë

Edhe sot seancën gjyqësore për të a.q. grupi i Kumanovës, në lidhje me ngjarjet e 9/10 majit të vitit 2015, e ka karakterizuar rebelimi i disa prej të akuzuarve, të cilët nuk e pranojnë trupin gjykues për faktin se gjykata nuk ka pranuar disa dëshmitar të propozuar nga të akuzuarit.
Të akuzuarit një nga një kanë dashur të shprehen kundër gjykatës, me ç’rast gjykatësja Verka Petrovska i ka përjashtuar nga seanca gjyqësore për prishje të rendit.
“Te përgjimet ka manipulime, njëjtë edhe të fotografit. Një person me uniform të UÇK-së në foto askush nuk e njeh. Kush është ai?- ka ngre dyshimet Shefqet Kallaçi.
“Ju doni luftë, keni me humb keq! Qysh ka ra Gruevski, keni me ra edhe Ju! S’ka më Rusi, rroftë Amerika!” – ka bërtitur në seancë Valdet Zekaj.
“Keni sjellë këtu person që nuk ka lidhje me rastin. Besnik Ajdini s’ka lidhje me këtë punë”, tha mes tjerash Demë Shehu.
“Ne nuk e njohim këtë gjykatë”, tha Sami Ukshini.
“Ky më nuk është proces gjyqësor, është maskara”, pohoi Enver Hoxha Klein.
Andi Krasniqi- Malisheva, Rufki Dogani, Esat Kafexholli, Nasuf Beqiri, Lirim Krasniqi, Fatmir Reçica, Lindrit Rrustemaj, Sevdail Miftari, Fadil Fejzullahu, Beg Bajraj, Arsim Bajrami, Fadil Elshani, Mirsad Qerimi, Genc Sefaj, Hajrush Avdijaj, Enver Hoxha Klein dhe Besnik Ajdini, gjithashtu janë përjashtuar nga seanca për shkak prishjes së rendit, rebelimit ndaj trupit gjykues, shkruan gazeta Lajm.
Nga ana tjetër, gjykatësja Verka Petrovska ka kujtuar të akuzuarit se të njëjtit nuk kanë reaguar kur janë prezantuar përgjimet e tyre dhe se të njëjtit në asnjë moment nuk kanë mohuar se nuk është zëri i tyre. Petrovska e ka lutur grupin që të qëndrojnë qetë dhe t’i dëgjojnë provat e prokurorisë, duke ua bërë me dije se fakti që pranohen provat nuk nënkuptohet se të njëjtat janë të vërteta dhe se vërtetësia apo pavërtetësia dëshmohen gjatë procesit.
Ditë më parë avokatët kanë lëshuar akuza të ashpra drejtë Këshillit Gjyqësor për arsye se Prokurorisë i janë pranuar 100 për qind të dëshmive plotësuese. Pala mbrojtëse pati paralajmëruar se nëse nuk pranohen dëshmitarët, ata do të jenë të detyruar ta braktisin seancën dhe të kalojnë në fazën ku të akuzuarit do duhet të vetë-mbrohen.
Vitin e kaluar në “Lagjen e Trimave” në Kumanovë, një grup i armatosur është përleshur me forcat e sigurisë të Maqedonisë. Nga rasti në fjalë, u vranë 8 policë nga njësitet speciale dhe nga njësitet e veçanta të MPB-së, ndërkaq 4 të tjerë u plagosën. Ndërkaq, humbën jetën edhe 10 pjesëtar të grupit të armatosur./LAJMPRESS

Xhamia në Kodrën e Diellit, mollë sherri mes institucioneve

Ndërtimi i Xhamisë në Kodrën e Diellit ka hapur shumë dilema në opinion, sidomos në plotësimin e njërit prej kushteve kryesore, marrja e lejes së ndërtimit. Para dy muajve Muftiu i Tetovës, Qani Nesimi, tha se ka siguruar lejen e ndërtimit nga Komuna e Tetovës, shkruan gazeta KOHA.
“Ne kemi bërë projektin në detaje dhe jemi duke bërë përgatitjet e para që brenda këtij muaji, gjegjësisht muajit prill të fillojmë me ndërtimin e objektit fetarë islam në Kodrën e Diellit, pra është dokumenti, leja e dhënë nga Komuna e Tetovës, është dokumenti pak më herët nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë që ka dhënë leje për ndërtimin e xhamisë në Kodrën e Diellit, kështu që ne kemi bërë kërkesën, kemi bërë projektin dhe shpresojmë që me ndihmën dhe kontributin që do të na jep xhemati ynë ku nuk kemi aspak dyshim, ne atë xhami do ta finalizojmë”, ka deklaruar dy muaj më parë muftiu i Tetovës, Qani Nesimi.
Pas situatës së re të krijuar tashmë nuk ka ndonjë sqarim se ka apo s’ka leje për ndërtimin e xhamisë në Kodrën e Diellit, ngase këtyre ditëve është hapur kjo dilemë se ndërtimi në Kodrën e Diellit, zhvillohet pa asnjë leje. Nga ana tjetër, nga Sektori për urbanizëm në Komunën e Tetovës, njoftohet se çdo ndërtim në Kodër të Diellit është ndërtim pa leje, sepse nuk ka plan detal urbanistik. Por, në një pjesë të Kodrës së Diellit, gjegjësisht afër vikend shtëpizave, është vërejtur makineri, e cila ka filluar të punojë, por më pas punimet janë ndërprerë nga ana e inspektoratit të ndërtimit të Komunës së Tetovës.
Për mediat në gjuhën maqedonase nga Sektori për urbanizëm kanë thënë se leje nuk është dhënë për ndërtimin e xhamisë, madje për ndërtim tani për tani nuk mund të ndërtohet askund derisa nuk sillet Plan i ri detal urbanistik. “Kodra e Diellit nuk ka plan detal urbanistik, pasi që dihet se përpilimi i këtyre planeve kushton shumë dhe ka pasur ngecje në këtë drejtim. Me siguri planet detale urbanistike do të miratohen në përbërjen e ardhshme të Këshillit të komunës”, thotë për KOHA, Hisen Xhemaili, kryetar i Këshillit të Komunës së Tetovës.
Kryetari i Komisionit të urbanizmit në këshillimin e Komunës së Tetovës, Qefali Havzija, ka thënë se lejen mund ta jep kryetarja e Komunës së Tetovës nëse kërkesa është që të ndërtohet në tokë shtetërore. ”Kryetarja e Komunës së Tetovës, në këtë rast Teuta Arifi, ka të drejtë të nënshkruajë lejen për ndërtim në tokë që është shtetërore, por në atarin e Komunës së Tetovës dhe kjo vlen për objektet fetare dhe ato arsimore. Në këtë drejtim, edhe në Kodrën e Diellit, në disa vende mund të ndërtohet pasi që ka filluar të përpunohet Plani detal urbanistik dhe ekzistojnë vende të shënuara”, tha Havzija.
Ai nënvizoi se pengesat që janë duke u bërë kohëve të fundit, janë për qëllime dhe motive politike dhe nuk kanë asgjë të përbashkët me realitetin, sepse për këto destinime, e sidomos në objektet fetare dhe arsimore, kryetari i komunës mund të nënshkruajë lejet pa pasur edhe pasoja ligjore. Në të kundërtën, nëse këto ligje janë thyer dhe nuk janë respektuar, përgjegjësi penale do të mbajnë edhe Komuna e Tetovës edhe Myftinia e Tetovës. Nga Kabineti i Myftynisë së Tetovës, thonë se Qani Nesimi është jashtë shtetit. Në ndërkohë, gjatë ditës së diel, të pakapshëm kanë qenë edhe kryetari i inspektoratit komunal të Tetovës dhe shefi i urbanizmit për të dhënë sqarime shtesë rreth kësaj problematike. Por, njohës të mirë të rrethanave në sferën e urbanizmit, nënvizojnë se pa marrë leje nuk mund të fillohet me punë jo vetëm në Kodrën e Diellit, por në asnjë vend tjetër.