Sep 17, 2015

Sulejman Rexhepi akuzon Qeverinë Turke për Burmali xhaminë


BFI si duket nuk ka zot shtëpie meqë aspak nuk përmirësohet gjendja e saj me Sulejman Rexhepin, por vetëm që shkon dhe rrëndohet.  Kohë më parë NISMA ( Lëvizja për ndryshime dhe reforma në BFI) kishin deklaruar se Sulejman Rexhepi  është jolegjitim dhe uzurpator i këtij institucioni me familjen e tij, andaj nuk mund të shohim diç tjetër përpos se lëvizje drejt rrënimit dhe stagnimit të BFI. Deri sa Sulejman Rexhepi akuzonte VMRO dhe BDI për Burmali xhaminë atë e kishim të qartë, por ama momenti se pse u hesht kjo çështje ishte vërtet diskutabile?! “Maxhar telekomi” dhe dosja “ ZHARKO” janë arsyet e humbjes së Burmali xhamisë nga BFI. Lidhur me këtë fakt flet Sllobodan Bogoevski ku shihet qartë se Sulejman Rexhepi ka shitur Burmali xhaminë për mos t’ia publikuar dosjen që dëshmohet se është shërbëtor i UDB-së me emrin“ ZHARKO”. Lajm raporton se BFI tani jo VMRO dhe BDI, por qeverinë Turke akuzon për Burmali xhaminë! Kjo çfarë po bënë BFI me këtë akuzë drejtuar Qeverisë Turke është për t’u habitur, kur dihet se sa donacione vijnë nga ky shtet për trashëgimin kultore islame. “ Në ndërkohë nga Bashkësia fetare Islame e Maqedonisë, duke u bazuar në informacione të pakonfirmuara, thonë se fajtore për dhënien e vendit të Burmali Xhamisë është qeveria turke.” “Sipas të dhënave me të cilat disponojmë, edhe pse të pakonfirmuara, por që gjithmonë po bëhen më aktuale nëpër ambiente të ndryshme, mesa duket nga lokaliteti i Burmali Xhamisë ka hequr dorë Qeveria Turke, e cila ka lejuar që në vendin e një objekti i cili është trashigimi, apo monument kulturo-historik, të ndërtohet një objekt me karakter ushtarak. Mos harrojmë se Burmali Xhamia është monument kulturor historik nga epoka e osmanlinjve”, deklaruan për “Lajm” nga BFIM. Si mund të akuzohet ky shtet kur dihet se TIKA është merrë pjesë në çdo objekt të kulturës islame qoft për restaurim, meremetim apo rindërtim. Sipas burimeve tona TIKA është dëshmitare të miliona eurove të harxhuara në rikthimin e objekteve kulturore islame në jetë në Shkup, Manastir etj.
Marrur nga: rumeli agency

No comments:

Post a Comment