Jun 28, 2017

SULEJMAN REXHEPI: ARABIA SAUDITE FINANCON ISIS

Kryetari i BFI-së Sulejman Rexhepi në një intervistë për TV Koha mes tjerash për radikalizëm dhe strukturat e ISIS. Në këtë intervistë flet për rryma të ndryshme në Maqedoni dhe shkuarjen e shumë qytetarëve në vendet e lindjes si anëtar të shtetit islamik (ISIS).
Më tej Rexhepi ka sulmuar Arabinë Saudite duke thënë se është shteti që financon ISIS duke bërë të ditur se Arabia Saudite është e shtyrë nga dikush tjetër që të financon strukturat e Shtetit Islamik (ISIS). Sulejman Rexhepi: “ Arabia Saudite e financon ISIS, a nga ana tjetër kinse bënë luftë. Gazetari: Kjo do të thotë totalish e gabuar. Rexhepi: Jo jo. E financon, tjetër kush e çon që ta financoje, a nga ana tjetër sulmon në vendet të caktume kundër ISIS. Kjo është çmenduri. Po ata e kanë të domosdoshme atë rol të e luajn. Kjo është bindja ime.”
Sulejman Rexhepi nuk është hera e parë që akuzon këtë shtet meqë më parë në një intervistë tjetër kishte treguar se me çfarë çështje merret Universiteti i Medinës. Çfarë kuadrosh dalin nga ai Universitet dhe çfarë shërbejnë në shoqëri.

No comments:

Post a Comment