Translate

Friday, February 5, 2016

Dromca memoaresh të Sulejman Rexhepit (11-20)

Memoari nr.11
NË BASRA, UNË SULA SI SHEIKËT KUVAJTIANË

Tashmë kisha nisur bukur mirë të komunikoj në gjuhën arabe. Po i ndiqja ligjeratat e Sheriatit. Më duheshin studimet e këtij fakulteti. Duke i udhëhequr drejt e mirë muslimanët e mi ata do të më besonin mua, pavarësisht se çka do të bëja unë e me se do të merrsha përveçse me hoxhallëk. Këtu profesorët na thoshin, nëse studioni vetëm sa për të qenë hoxhallarë profesionistë ju ka hëngër dreqi, sepse nuk jetohet vetëm me hoxhallëk.
Pare kisha plot. Kredi të mirë studentore. Për studentët e Jugosllavisë isha tamam sheik. Prandaj edhe shtyhesha me sheikët e vendit, apo, më mirë me thënë, kisha shumë qejf t’i imitoj ata dhe jetën e tyre.
Relacionin më të shpeshtë e kishin deri në Basra të Irakut. Vlonin si bubrreca, në këtë relacion. Më vonë e kuptova se në Basra jetohej një jetë nën mesatare. Sadam Hyseini nuk i kishte lënë kurrë që qytetarët e Basrës të merrnin frymë shlirshëm. Pse? Sepse, pikërisht për faktin se shumica e qytetarëve të Basras kishin qenë shi’itë. Pak prej fukarallëku, pak prej traditës shi’ite për një dukuri që asnjëherë më parë nuk e kisha dëgjuar, sheikët kuvajtianë dhe qytetarët e Basrës bashkëjetonin për mrekulli. Bënin jetë e shkuar jetës. Qejf po, zef po, pije deri në kupë të qiellit! Liri absolute, jetë që nuk gjendej në Kuvajt. Vendosa që të ec gjurmëve të tyre. Ç’mund të kenë arabët më shumë se unë që kaq shumë e vizitojnë këtë qytet. Nuk ishte shumë i largët nga qendra studentore ku isha i vendosur, nja 80 km. Te shi’itët në Basra shkohej ekskluzivisht për shuarjen e epsheve shtazarake. Aty zinaja ishte shumë legjitime, ishte, thjesht, institucionale, për kurvëri nuk të pritej koka e as që të gurëzonte ndokush. Pastaj, Sadami i keq! Kurrë! U kishte dhënë liri absolute shi’itëve, deri në respektim edhe të kësaj tradite. Kurorëzimi që i thoshin “El mutta”, që do të thotë “kurorëzim i përkohshëm”. Shko në Basra, futu në agjenconet speciale, ku të prisnin bukuroshet iraniane, si dhe mullai i cili, sipas “sheriatit” të tyre të kurorëzonte përkohsisht me cilëndo nga femrat që e pëlqeje. Dhe, ky lloj kurorëzimi zgjaste sipas marrëveshjes: një orë, një ditë, një javë, një muaj. Nëse të pëlqente ndonjëra e mbaje për më gjatë, nëse jo, e mbaje vetëm aq sa mbaroje punë. Pastaj shkurorëzoheshe në mënyrë shumë paqësore. Ty lezeti atyre dinarët kuvajtianë.
Më në fund e gjeta se pse sheikët kuvajtianë vdisnin për këtë relacion, të cilin e bënin me padurim, si të çartë. Fusnin ca gjethe në gojë, i përtypnin si lopë dhe drejt e në Basra. Pare po, femra po – zgjate Zot këtë jetë.
Kur e bëjnë këtë arabët, pse nuk e bëj edhe unë! Kështu nisa edhe në këtë rrugëtim t’i emitoj sheikët kuvajtianë. Pare, bari, femra shi’ite! Niqah me hoxhë, pa i detyruar dhe pa e dhunuar askend. Gjithçka me dëshirë, me qejf dhe me bindje se po bëjmë punë të mira. Allahu alem!

Memoari nr.12
NË BAGDAD TË NGJALLET DËSHIRA PËR HAJNI

Pas gati dy viteve rresht, vendosa që mos ta frekuentoj më atë relacion deri në Basra. M’u bë më shumë se shprehi, më kaloi në pasion të papërmbajtur. A ishte punë që dy dinarë bashk t’i shpenzoja në Basra?! Vendosa të lëvizja tutje. Bagdati m’u bë obsesion. Nisa ta vizitoj shpesh këtë qytet. 
Vetëm  në Bagdad mund ta ndjeshë ndjenjën e lashtësisë, vetëm aty ndjenë sikur vjen nga një fund i botës dhe sikur gjendesh në fund të botës. Bagdadi të jep po atë ndjenjë të cilën e dëshiron.
Në Bagdad mund të ndjehesh princ i lashtësive! Mund të ndjehesh zot i gjuhërave të lashta; mund të ndjehesh baba i diturisë, mësues i të gjithë filozofëve; vetë aty mund të ndjehesh si udhëtar duke ecur në tunelin më të gjatë të botës e të ndriçuar nga llambadanet që lëshojnë flakë me ngjyra nga më të çuditshmet. Vetëm  në Bagdad mund të provoshë që të ndjehesh si posedues i pasurive më të mëdha të botës; mund të ndjehesh pronar i qilimit fluturues, pronar i shpatave më të mprehta dytehëshe; vetëm në Bagdat mund të flasësh me shishet dhe në ndërkohë të jesh i bindur se po flet me xhindin e future në shishe. Në çdo cep të rrugicave të Bagdatit e kërkon Ali Babën, sepse e ndjenë trokun e kuajve të katërdhjetë hajdutëve.
Mbi të gjitha, në Bagdat seç të ngjallet dëshira për të qenë hajn, për t’u futur në botën e hajnave, seç të ngjallet dëshira e flaktë për të qenë njëri nga ata dyzet hajdutët e Ali Babës.
Në Bagdat, si në asnjë vend tjetër në botë, ke dëshirë të mendoshë për perfeksionizmin e zejes së hajnisë, ke kohë të mendoshë për hajni, në fakt aty vetëm sa të zhvillohet mendimi dhe filozofija e hajnit. Aty, si në asnjë vend tjetër në btë të shtohet dëshira për t’u brumosur me shkathtësitë e hajnit. Trim po, i sertë po – parakushte këo për t’ju qasur hajnisë.
Ja pse nisa ta vizitoj qytetin e Bagdatit. Më mirë aty ku më zhvillohej kjo filozofi, se sa në Basra ku mbi fakir femrat shuhej epshi shtazarak. Të gjith sheikët më dukeshin si shtazë, si derra të egër. Unë, edhe sot kur të vras ndonjë derr kam përshtypjen se kam vrarë një nga ata sheikë derra të shkretëtirave kuvajtiane.


Memoari nr.13
UNË HOXHA SHIZIK I JAHJA PASHËS

Asnjëherë nuk më ka shkur mendja që të bëhem një me mendjen e gjenertës më të vjetër të myslimanëve tanë. Jo që ishin tepër naivë, jo që ishin verbërisht të orientuar kah një islam të deplasuar por, thjesht, ishin të padurueshëm me fanatizmin e tyre të sëmurë. Nuk e kisha duruar kurrë babain tim e lëre më të vjetrit e tjerë. Prandaj, planifikoja që të bëhesha atraktiv për rininë ateiste, për rininë që dëshironte t’i jepej ibadeteve si dhe për shtresën intelektuale të cilët ishin lodhur me hoxhallart e bërë për ibret.
Këtë synim e nisa duke ia imponuar vetes një imazh më tjetërfarëshe nga ata që ishin mësuar deri atëherë myslimanët e vndit. Nisi t’i mbajë flokët e gjata, si shizik, i rrisja deri pas shpine, ecja me farmerka, me këmisha e maica të ngjitura për trupi. Dëshiroja të më shihej trupi im muskuloz, të bija në sy, jo vetë si i shkathët por edhe si trim.
Dorën në zemër, kështu më kishin thënë ata “të zinjtë” në polici, të dukesha sa më atraktivë për të rinjtë, të futesha në mesin e tyre dhe të isha i tëri sy e veshë për të dëgjuar se çka flasin e çka mund të planifikojnë kundër fryteve të socializmit. Ishte plan i përbashkët që unë të tregohem i zoti jo vetëm në mesin e të rinjëve por herë pas herë të shkoja me ta për punë administrative dhe të ngrisja zërin aty e t’ju bërtisja të gjithëve. Duhej të krijohej një personazh trim, një Mulla Sulë që i dridhë slluzhbenikët.
Kush nuk kishte qejf të rrijë me mua, të ec me mua, të shkojmë nëpër ndeja e punë të ndryshme bashkë me mua. Kishte shumë nga ata slluzhbenikë që nuk çanin kokë as për parti komuniste, as për fe, as për hoxhë. Nuk pranonin të luanin lojëra, madje as që duronin të flitej për teologë e për myslimanë. Thjesht, ishin shumë të ngarkuar, ngarkesë këtë antiislame që e kamuflonin me përkushtim ateist ndaj komunizmit. Edhe për të tillët kisha plane, patjtër që do të më kryenin punë, sepse shërbimet që m’i kryenin mua më bënin më të fortë në mesin e xhematit tim. Të tillët i korruptoja me mish nga gjyetia, apo me shoqërimin e tyre për në gjyeti. Kësisoj u bëra edhe gjyetarë profesionistë, sepse duhej disi t’ju shërbeja slluzhbenikëve me qëllim që të merrja shërbime prej tyre.
Kur u angazhova në këtë xhami, hala kishte myslimanë që ishin të bindur se islami rrinte në tërleme e në kapela gabelësh siç i mbanin ata të Karshiakës. Hala kishte nga ata që nuk pinin ujë në këmbë pa u ulur, madje kishte nga ata që edhe pse uleshin, nëse qëllonin pa kapelë, e venin dorën mbi kokë deri sa pinin ujë. Hala kishte nga ata që kur pëshurreshin binin në dy gjunjë. Dmth kishte nga ata myslimanë të cilëve dikush islamin ua koshte mësuar si me tallje. Fillova që t’i gëdhend e t’i fus në fe. Myslimanët e Shkupit duhet të ma dijnë mua për nder që i bëra myslimanë të vërtetë, dhe që i nxora nga situatat cirkuzante ku ishin deri sa nuk u futa në zhvillimin e jetës islame në vend. Kush guxonte të më bëjë gëk me gojë. Me pushtet i fortë, me njohuri fetare i fortë, me shokë po, besa edhe me armë! Megjithatë, nuk mundem kurrë ta harroj haxhi Kajollin i cili, si primitive që ishte, një herë më provokoi shumë keq. Derisa po ju flisja të ulur ne mes të oborrit të xhamisë, pak para se të niste namazi i drekës, haxhi Kajolli më pyet nëse isha në gjendje me forcën që kisha të këpusja një fije bari. U qesh si i marrë dhe sakaq ia këputa fijen e barit dhe desh ia futa në hundë. Jo, më tha, jo me dorë, por me bythë! Kjo më ofendoi shumë, por, njëherit edhe më këndelli pak. Që në atë moment, fillova të isha më i matur, sepse, nuk ma kishte marrur mendja se Mulla Sula i fortë me hyqmet do të gëzonte që dikush të tallej aq rëndë me mua. Aty pashë shqiptarë të cilëve nuk u hante palla për hyqmet. Pashë shqiptar me një vesh!

Memoari nr.14
UNË HOXHA KOMUNIST


Tashmë kisha arritur aq famë sa, çfarëdo që të bëja nuk mund të më kundërshtonte askush dhe as të më përfolte, sepse pastaj do t’i dilte punë me mua. Më lehtë kalonin me kafshimin e gjarpërit se sa me inatin tim. Mos ta teproj shumë por njerëzit filluan të flasin e të gjallërojnë mu sikur kur erdhi Pejgamberi s.a.v.s. në mesin e myslimanëve injorantë e analfabetë. Madje shpesh thosha më vete se, sikur të isha unë në kohën e Pejgamberit s.a.v.s., po çfarë Ebu Bekri a çfarë Alie r.a. apo Omeri r.a. do të mund të më dilnin përpara. I njoh unë arabët, i di se çfarë trimash janë, prandaj më vinte shumë keq që nuk kam qenë në kohën e Pejgamberit s.a.v.s. për t’ia lehtësuar punët. Nejse, çka ikë nuk kthehet !
Inkuadrimi im në Këshillin e Shkupit, që atëherë ishte si sot Myftinia e Shkupit, u përcoll edhe me inkuadrimin tim në Lidhjen Komuniste të Qytetit të Shkuit. Merrja pjesë rregulisht nëpër mbledhjet e Partisë Komuniste, ndërsa po kaq shpeshë më duhej të takohesha edhe me njëfarë serbi që më thoshte ta thërras Çiçko Stojimir. Ishte shka e shkuar shkijeve. Tepër kopil e i shkathët. Ishte si rojtari më i madh i komunizit.
Çiçko Stojimiri kishte për detyrë që nga unë të bënte liderin e ardhshëm, të bëte prototipin e hoxhës komunist. Ai kërkonte që çdo gjë, gjithçka, madje edhe islami të ishte në shërbim të komunizmit, sepse, nëse bie ky sistem, atëherë bashkë me ta do të ikja edhe unë. Kjo tezë e tij m’i hapi shumë sytë. Për t’u arritur kjo duhej që unë të gëzoja një autoritet shumë të madh jo vetëm në mesin e teologëve të vendit por edhe të mbarë myslimanëve. Ky autoritet nuk arrihet vetëm me dituri. Unë dituri kisha sa shejtani ! Kërkohej që të isha edhe më trim, më kacafytës me anëtarët e Lidhjes Komuniste të Qytetit, por jo t’i provokoja, t’i ofendoja, por të kërkoja prej tyre që edhe islamin si dhe pjesëtarët e kësaj feje të shiheshin me sy të mirë dhe të përfshiheshin, të paktën, në Komunalec. Shqiptarët myslimanë kënaqeshin edhe me një fshisë në dorë. Por, edhe për këta pastrus duhej të ishin lojalistë të mëdhenj si të fesë ashtu edhe të Partisë. Shpesh pyesja më vete : po a mundet njeriu t’i mbajë dy shalqij në një dorë ! Nëse jo, le ta hedhin njërin dhe, për mua shumë me rëndësi ishte të mbaheshin për komunizëm se sa për fe, sepse të tillët do të ishin vetëm barrë e qelbur e fesë islame.
Duke qenë kaq i hapur dhe kritik nëpër mbledhjet e Lidhjes Komuniste, në fakt unë u bija të gjithë atyre shkelësve të ideologjisë komuniste. Në Komunizëm nuk ka mysliman, krishter, shqiptar, serb e maqedon – të gjithë jemi komunistë dhe dashuria e respekti duhet të jetë i barabartë për të gjithë qytetarët e Jugosllavisë! Ky ishte parimi bazë i ideologjisë komuniste mbi shtyllet e çelikta të të cilave po qëndronte stoikisht shteti ynë i përbashkët, Jugosllavia.
Të gjithë habiteshin me mua: edhe hoxhë i fortë por edhe komunist i fortë! Mua më duhej kjo, sepse, këshu më mësonin. Ndikimi im në organizatë e në shoqërinë tonë me tërleme e kapuç gabelësh duhet të jetë i madh. Sepse, me këtë ndikim do të arrija atje ku po synoja. Në rast se do të binte sistemi, prap do të isha përfitues, sepse për mua tashmë po flitej si për një trim që nuk i ha palla as për sistem e as për komunistë, që i bie se isha antikomunist i madh. Nga ana tejtër, ky qëndrim i imi prej një trimi të paepur, bënte që të më ngjiteshin si ai sendi për këpucë hoxhallarë e myslimanë të ndershëm të cilët për islam ishin në gjendje të bënin gjithçka, madje ta përmbysnin edhe sistemin. Pikërisht këta duhej t’i gjuaja, t’i survejoja dhe në fund t’i dorëzoja në organet e terbisë.
Më thoshin, duhet të dukesh si zjarr, si prush. Kushdo që të të shohë menjëherë të thonë “Evoga Zharko” (“Ja Prushi”, me demek, njeriu i zjarrtë!) Dhe, kësisoj më mbeti kjo nofkë!


Memoari nr.15 
SI I SILLJA NË STRUMBULLAR HOXHALLARËT E VENDIT

Më herët nuk e dija se në strukturat e Lidhjes Komuniste kishte qenë edhe një person tjetër, i cili ishte më i avansuar se unë. Madje më i avansur se unë ishte edhe në strukturat e Bashkësisë Islame të Maqedonisë. Desh pata plasur nga inati kur e morra vesh këtë. Por, kur më thanë se kishin njerëz edhe shumë më të aftë dhe më burgi se unë, kjo më theu në dysh zemrën. Por, më qetësuan kur më thanë që mos të brengosesha se personi në fjalë, edhe ky teolog, do të duhej që tërë jetës së vet të ishte në shërbimin tim. Ai nuk ishte konkurrenti im por njeriu që do ta luante lojën në llogarinë time. Ishte Sherif Dehari, kryetari i shoqatës “Ilmije”, i cili, sipas traditës, si të gjithë kryetarët pararendës të kësaj shoqate, ishte i zgjedhur në këtë post nga Lidhja Komuniste e Maqedonisë dhe se të gjithë kishin qenë të infiltruarit e sistemit.
Sherif Dehari, në njëfarë forme, ishte spiuni im që vepronte në terren e nëpër xhematë të ndryshëm. Ai duhej ta propagandonte guximin tim dhe kritikat e mia kundër komunistëve përgjatë mbledhjeve të ndryshme të partisë komuniste. Më thonin se çfarë duhej të flisja nëpër mbledhje, ndërsa Sherif Dehari, pastaj, do të duhej të propagandonte si nëntokë tek teologët e vendit dhe të fliste për mua si për një “buntovnik”, rrebel.
Sherif Dehari me vetëdije dhe me detyrë i çonte të gjithë të sillen rreth meje. Më rrahnin shpinës e më inkurajonin që të vazhdoja me këtë guxim. Ata që kishin paksa njohuri mbi Lëvizjen “Vëllezërit myslimanë”, në mua shihnin një njeri të denjë për ta udhëhequr këtë lëvizje në Maqedoni, ndërsa shumica më shihnin si shpëtimtar i islamit në nënqiellin tonë. Vetëm a ishe i zoti të mbaje mend, vinin te unë e rrëfeheshin edhe për sa lugë të çajit i kanë në shtëpi. Më duhet të pranoj një ves timin! Meqë isha i pangopshëm në konsumimin e mishit, fillova që të praktikojmë një traditë të re, të tuboheshim nëpër shtëpia sa më shumë imamë e xhemat, të hanim e të shpralloheshim. Aty pastaj mbushesha me informacione, si akumullatori me energji dhe, pastaj për një javë rresht kisha se çka të flas me Çiçko Stojimirin. Hera e parë ishte e vështirë se pastaj u bëra rrafsh. Nuk ishte lehtë herën e parë, t’ua hashë bukën me mish, të të rrahin shpinës duke u krenuar me ty, të të shihnin si shpëtimtar të islamit dhe, në fund, të dekonspiroheshin nga unë.
Jo se nuk e doja popullin tim, jo se nuk isha i kauzës kombëtare por, nuk mund ta paramendoja kombin tim me aq naivë e me aq tradicionaistë në mesin e vet. Të tillët nuk i duhen shtëpisë së vet e lëre më kombit. Unë nihja me mijëra të tillë, prandaj, shpesh edhe brengosesha: çka nëse nuk mundem t’i djeg të gjithë duke i dorëzuar te Stojimiri, kur do të pastrohet kombi im prej këtyre hendikepëve. Lloj-lloj hoxhe, lloj-lloj mësuesi e profesori, lloj-lloj zanatçije e mjeshtri, të gjithë këta kundër Partisë Komuniste. Nuk e dinin të ngratët se, pikërisht Partia Komuniste i kishte hyrë revolucionarizmit të popullit shqiptar në Maqedoni, duke dërguar kuadro nëpër qendra të ndryshme arsimore, jo vetëm brenda  Jugosllavisë, por edhe jasht, siç ishte rasti me ne që po shkolloheshim nëpër shtetet e ndryshme arabe, prej nga nuk vinte kurrfarë rreziku për Jugosllavinë, sepse të gjitha ishin satelitë të Jugosllavisë që përkujdeseshin për mirëqenien e këtij shteti. Kur nisa ta kem parasysh nevojën e spastrimit të popullit shqiptar prej këtyre plehërave, atëherë, isha në gjendje që edhe me muzikë, për çdo orë të shkoja te Stojimirat që përkujdeseshin për qërimin e shqiptarëve.
Unë isha kurthi i madh ndërsa Sherif Dehari, shprehur me gjuhën e gjyetarit, e kryente rolin e zagarit, i ndiqte viktimat duke i lehur pas, ndërsa viktimat nuk kishin se kah të shkojnë, drejt e te unë. E patëm luajtur shumë mirë këtë lojë. Madje, për sinqerietin dhe besnikërinë e vet, më vonë, shumë vite më vonë, Sherif Deharin, ndonëse për një kohë të shkurtër, do ta gjejmë edhe në postin e Kryetarit të BFI në RM. Në atë kohë, unë isha tërhequr, si ndëshkim nga strukturat e caktuara shtetërore për faktin që e kisha minuar një projekt gjigant që po e udhëhiqte Jakup Selimovski me do bashkëpunëtorë të tjerë që rastësisht gjendeshin në Këshillin e Tetovës (Myftinia e sotme e Tetovës). Arrita që ta rrënoj atë projekt antimusliman, ndërsa si ndëshkim më larguan mua. Pastaj na urdhëruan që të afrohemi të gjithë, të bashkëpunojmë, të kyçemi nëpër struktura të larta të BFI-së dhe, sërish unë u bëra kryetar, dikush tjetër myfti në Tetovë, dikush kryetar Kuvendi të BFI-së, dikush drejtor i sektorit fetaro arsimor, ndërsa Sherifin e pensionuam duke e futur në Myftininë e Gostivari. Lojë e mirë është vetëm ajo që luhet sipas udhëzimeve të instruktorit. Ne të gjithë e kishim të njëjtin instruktor, edhe pse këtë nuk e kishim ditur kurrë.

Memoari nr.16
GJYETINË E PËRDORNIM SI ORË PËR STËRVITJE POLICORE

Nuk e kisha të vështirë shkuarjen time nëpër sallat e mbledhjeve të Lidhjes Komuniste të Qytetit. E kisha të vështirë kur shkoja nëpër zyret policore, jo sepse frikohesha prej tyre por, thjesht, ngase nuk më vinte mirë të më takonin aty, ashtu siç i takoja unë hoxhallarët tek shkonin për të “kënduar”. Unë i kam parë të gjithë, i njoh me emër e me mbiemër, me siguri që edhe ata më kanë parë. Unë kisha arsye se pse shkoja, po ata hoxhallarë, ç’kërkonin nëpër zyret policore?!
Thjesht, unë ia kisha mësyer të bëhesha i pari i Bashkësisë Islame. Tashmë po ndihmohesha nga të gjitha anët, thjesht, po shtyhesha përpjetë. Përmes meje, më së miri dhe më së lehti Partia Komuniste do të kishte ndikimin e vet dhe kontrollin mbi Bashkësinë Islame si dhe mbi të gjithë teologët. Ata që do të ishin me mua ishte e qartë që automatikisht ishin me Partinë Komuniste, dhe këtë do ta donin të gjithë, ndërsa ata që rrinin larg meje, automatikisht nënkuptohej se janë kundër Partisë dhe, të tillët e hanin pastaj shumë keq.
I keni parë dhentë para lumit të rrëmbyeshëm? Ato nuk e kuptojnë nëse mund të kalojnë në anën tjetër të lumit apo jo. Sapo të hidhet një dele, të gjithë pastaj pas saj fillojnë e hidhen! Kështu nisën të bëjnë edhe shumë hoxhallarë që në përditshmëri silleshin rreth meje si mizat rreth… Nisën me të madhe të shkojnë në polici. Po kur kishin filluar të raportojnë edhe për mua, pa e ditur se sjelljet e mia ishin në përputhje të plotë me instrukcionet e tyre!
Një ditë më thanë që të sillesha sa më pak nëpër ato zyre se do të më shihnin të tjerët e do të flisnin në popullatë. Në fakt, nuk ishte kjo arsyeja, ata frikoheshin në mos do t’i mësoj unë të gjithë bashkëpunëtorët e tjerë të tyre. Disa i mësova, madje haptazi i kam qortuar, prandaj dhe propozuan që takimet tona më intensive të ishin në terren, gjatë aktiviteteve të gjuetisë. Edhe gjuanim edhe flisnim, edhe planifikonim, edhe raportonim, dhe i merrnim detyrat e mëtejme. Dhe, kështu, gradualisht pastaj gjyetia mu bë pasion. Në fakt, është e pamundur, absolutisht e pamundur, të jesh gjyetar e të mos jeshë bashkëpunëtorë policie. E pamundur! Të gjihë ata që dalin për gjyeti që në fillim, që në marrjen e lejes së armës për gjyeti, marrjes së lejes për gjyeti e deri te vrasja e kafshëve më të mëdha, dëshmojnë se janë bashkëpunëtorë të denjë të sistemit, porse këtë e kamuflojnë përmes trimërisë, përmes shenjimit dhe përmes shtrimit të darkave dhe ahengjeve që i bëjnë. Madje, gjyetarët më se shtatëdhjetë për qind dalin për të gjuajtur pasi të urdhërohen nga instruktorët e tyre policorë për t’ju siguruar ndonjë derr të egër, ndonjë lëkurë dhelpre për zonjat e tyre, ndonjë lëkurë ariu apo ujku për dhomat e tyre të gjumit. Në kohën tonë të kishe një armë legale do të thoshte që të jeshë shumë afër hyqymetit, do të thoshte që je shumë i fortë me hyqymetin, pra edhe në mundësi për të kryer ndonjë punë nëpër zyret e administratës ku talljet me shqiptarë ishin të llojllojshme. Po dhe e meritonin të talleshin. Shkonte tipi për ta nxjerrë nonjë dokument dhe, sapo  e pyesnin se si quhej, ia priste: Mulla Jahja, apo, hafëz Idrizi, hafëz Adem apo haxhi Gania, etj, etj. Kështu krijohej përshtypja se këta janë tipa që nuk e dinë as mbiemrin e vet ndaj dhe nuk meritojnë sjellje korrekte.
Kisha dëgjur se, këta të policisë gjyetinë e përdornin edhe për eliminim dhe për zhdukje të bashkëpunëtorëve të vet të  cilët devijojnë dhe në vend se të punojnë për sistemin nisin dhe punojnë për vetëveten. Ç’është e vërteta, unë veçmë kisha filluar të punoj për vetëveten ndaj dhe, shumë shpesh, kur dilja me ta, më tepër e ruaja shpinën time prej tyre se sa prej ndonjë bishe të egër. Elhamdulila, Zoti i ruajtë, gjithnjë u treguan të sinqertë me mua, deri në këtë dakik! Më të sinqertë, më të guximshëm dhe më të përpiktë se unë në planet e tyre nuk kishin njeri, ndaj dhe ju duhesha, ashut siç më duheshin edhe ata mua për karierën time.
Në zyret policore, asnjëherë, asnjëri nuk do të marrë guximin të të thotë se, nëse bashkëpunëtori yt të tradhëton likuidoje fizikisht, ndërsa në gjyeti jo që të thuhet kjo gjë por, madje edhe të trajnojnë se si të qëlloshë në njeri si në derrin e egër. Uh sa derra të egër që kam vrarë! Po çfarë mishi të mrekulueshëm që ka! Pata hëngër vetëm një herë në një rast dhe, kurrë më. Myslimani nuk e ha mishin e derrit.

Memoari nr.17   
KUJTIME NGA MBLEDHJA E LK TË QYTETIT

Deri vonë ruaja shumë kujtime nga aktiviTetet e mia në Lidhjen Komuniste të Qytetit të Shkupit. Shoh që, kohëve të fundit, mbamendja po më tradhëton.
Në mendje më sillen reagimet e maqedonasëve, të komunistëve të regjur, të cilët, assesi nuk bindeshin se unë isha hoxhë. Nuk mund të paramendonin një hoxhë shizik, kopuk, një hoxhë që nuk i bënte përshtypje harami i të tjerëve por as hallalli i myslimanëve. Unë, në atë kohë kisha vetëm një bindje, që më ishte shndërruar në mision: hallall është ta rujmë komunizmin, si sistem, sepse edhe vetë Libri ynë i Shenjtë na mëson që t’i nënshtrohemi pushtetit dhe mos ta turbullojmë, sepse turbullimi i pushtetit do të thotë varrezë me përmasa të paparashikueshme për shoqërinë. Ruana Zot!
Edhe ky qëndrim i imi ju bënte shumë përshtypje, madje, më duhej të bëja shumë më tepër por edhe praktikisht, me qëllim që t’i bindja të gjithë ata se unë me të vërtetë isha hoxhë komunist, hoxhë që i frikohet vetëm Allahut xh.sh., Atij i cili i ka inspiruar njerëzit e mençur që ta formojnë sistemin komunist dhe ta kujtojnë më të mirën për shoqërinë. Deri më tani është dëshmuar se, si në Komunizëm nuk është jetuar kurrë më mirë, në asnjë kohë dhe në asnjë hapësirë. Prandaj nuk pendohem që me aq sinqeritet angazhohesha për sistemin komunist. Nuk i tërheq mallkimet e mia që i kam derdhur mbi të gjithë ata që u bënë sebep që të shkatërrohet ai sistem i cili mbi të gjitha ishte shpëtimtar për myslimanët e në veçanti për shqiptarët.
I kritikoja ashpër të gjithë komunistët që nuk i zbatonin porositë e Lidhjes së Partisë Komuniste, që ishin platformë e bashkim-vëllazërimit si dhe barazi për të gjithë. Barazi duhej të kishte edhe për myslimanët e vendit. Insistoja që teologët myslimanë të respektoheshin si vlerë e shoqërisë. Isha i patolerueshëm në raport me udhëheqësit e Qytetit të cilët hezitonin të lironin dyqane që dikur kishin qenë pronë e Bashkësisë Islame. Në fakt, në ato dyqane shihja përfitime të majme për vete, sepse, nuk ishte gjithaq keq për finansa Bashkësia Islame e cila merrte edhe nga buxheti republikan por edhe nga buxheti federativ. Dyqanet e Çarshisë së Vjetër ishin pronë e vakëfit të cilat duhet të menaxhoheshin nga unë, si referent në Këshillin e Shkupit pranë Bashkësisë Islame dhe jo të menaxhoheshin nga Qyteti i Shkupit. Kishte njerëz shumë të pasur, që ishin në gjendje të afrojnë para të majme, vetëm e vetëm të marrin dyqane në Çarshi. Nuk më interesonte se kush do të bëhej pronar i atyre dyqaneve, myslimanë apo të krishterë, më interesonte se kush do të jepte më shumë!
Dhe, tërë ky angazhim i imi nëpër mbledhjet e forumeve të ndryshme komuniste, te popullata vinte dhe shpjegohej si trimëri e një teologu të ri i cili lindi për ta shpëtuar Islamin në Maqedoni. Shumë shpejt do të rrethohesha me miq e më dashamirë, me pushtetarë e me të varfër, u bëra çelës i zgjidhjes së të gjitha halleve. Te Mulla Sula nuk kishte “nuk di”, “nuk bën” dhe “nuk mundem”! Mjafton të thuhej “më çoi Mulla Sula”, apo “ka thënë Mulla Sula”!
Kur ngritesha në këmbë, për të diskutur nëpër mbledhjet e partisë, të gjithë dridheshin nga frika, sepse, i godisja të gjithë, pa pardon. Askush nuk më reagonte, sepse të gjithë ishin të bindur se, kur flet Mulla Sula, në fakt kanë folur organet më të larta të Lidhjes Komuniste. Pastaj, ato paraqitje kritike të mijat diskutoheshin në Këshillin e Shkupit, me hoxhallarë e me xhemate. Tani më po bëhesha me krah, po fuqizohesha gjithnjë e më shumë. Sherif Dehari, edhe pse me pozicione më i madh se unë, si në Parti ashtu edhe në Bashkësi, megjithatë gjunjëzohej para meje. Për mua nëpër mbledhjet e forumeve të Bashkësisë Islame fliste si për një fuqi më të madhe që e ka pasur ndonjëherë Bashkësia Islame. Në organet partiake flitej për mua si për një komunist të paprekur kurse në BI flitej për një hoxhë të papërkulur! Kjo ishte propaganda më e madhe për mua e cila m’i hapte të gjitha shtigjet drejt karrierës sime. Duhej të arrija majen e autoritetit të fuqishëm. Pa dyshim, kjo arrihet vetëm duke qenë i përkushtuar pas vlerave të sistemit politik shoqëror si dhe duke e disiplinuar xhematin i cili duhet të arrijë shkallën e besueshmërisë së paluhatshme ndaj udhëheqësit të vet fetar. Atë çka e thotë Mulla Sula, asaj thuaji AMIN! Kështu ka qenë në Komunizëm, kështu duhet të vazhdojë edhe në demokraci. Si sistemi, si xhemati – Mulla Sulës duhet t’i thonë AMIN. Kjo është karrierë. Gjithçka tjetër është humbje kohe. Humbja e kohës, sipas islamit, është haram!

Memoari nr.18     
ËNDËRROJA LIDHJE SHPIRTËRORE IMAM-TITO


Ndërtimi im intelektua, natyrisht, si në Kosov ashtu edhe në shtetet arabe, për motiv kishte liderin më të njohur dhe më të mdh të asaj kohe, Josip Broz Ttiton. Këtij emri ia kisha parë hajrin. Në Kuvajt më nderonin të gjithë pikërisht për shkak se po vija nga vndi i Titos. Titoja ishte shembull më tipik se si udhëhiqet një vend, një shoqëri, se si duhet të udhëhiqet mbarë bota. Titoja ishte nocion i shenjtë gjithandej rruzullit tokësor.
Kur u kyça në Lidhjen Komuniste në kuadër të Qytetit të Shkupit, natyisht që kisha ndërmend respektimin e të gjitha porosive të Titos. E di, do të më akuzojnë për të pafe por, le të bëhen të sinqetë të gjithë teologët dhe le ta lexojnë me kujdes veprën e Titos, aty do të gjejnë aq shumë porosi që janë të përafërta me porositë e Pejgamberit s.v.a.s. Askujt nuk duhet t’ia hamë hakun. Fakt është që Tito e njihte veprimtarinë e Pejgamberit s.a.v.s. prandaj edhe zhvillonte një sistem politik që i përafrohej me të madhe Sheriatit Islam. Nëse e studiojmë mirë e qetë sistemin komunist do të shikojmë se bazat e saj dalin nga bazat e Sheriatit. Këtë e them me kompetencë, si sheriatli. Islami promovon barazi, liri e paqe për të gjithë, pa dallim perkatësinë etnike, fetare gjinore e racore. Pse a nuk e proklamonte këtë gjë edhe Partia Komuniste si dhe Tito në krye të saj?  A nuk thotë Islami se duhet të jemi të përkushuar ndaj të varfërve. Po cili sistem më mië se Komunizmi ka ditur që të ngris sistem social të përkryer?
Prandaj ëndërroja gjithmonë një lidhshmëri të shëndoshë shpirtërore imamë - Tito. Jo që ishte e pamundshme të takohej Titoja nga një numër i imamëve, por, thjesht, do të ishte mëkat që ta lodhnim Titon me një takim të tillë për qejf. Ky takim të paktën do të mund të përjetohej përmes zbatmit të të gjitha porosive gati të shenjta që ua dedikonte banorëve të ish-Jugosllavisë. Të duhemi në mes vete, të respektohemi e të nderohemi. Kjo porosi, para së gjithash, u dedikohej komunistëve. Pra, kur anëtarët e Partisë Komuniste do të respektonin këto porosi, automatikisht edhe pozita shoqërore e imamëve do të ishte më e lakmueshe.
Dashakqëninjtë, sado të fortë të ishin, nuk mund të ishin numerikisht më shumë se imamët e vendit. Prandaj, imamët duhej të ishin misionarë të denjë të këtyre porosive të Titos, të bëheshin shembulli më i mirë i përçimit të këtyre porosive deri te xhemati i vet dhe, në këtë mënyrë, dashakëqinjtë do të ngordhnin si derrat kur goditeshin nga saçmet e çiftes sime. Veç kësaj, kjo lidhshmëri shpirtërore do ta shtonte respektin më të madh ndaj hoxhallarëve të vendit, të cilët, pa dyshim që do të vlerësoheshin si dishepuj më të sinqertë të Shokut Tito. Edhe sot e kësaj dite konsideroj që këtë ia kemi pasur borxh Titos, sepse, ka bërë të pamundshmen për myslianwt dhe për shqiptarët që ngelëm jasht kufijve administrativë të shtetit amë. Paramendoni sikur të kishim qenë në kuadër të kufijve të shtetit amw! Sot të gjithë do të ishim të vdekur kurse shoqërinë do ta kishim atesite, të pafe. Zoti është i Madh, na lindi në këtë tokë, pikërisht në kohën e Titos, që të ngelim gjallë, të shkollohemi dhe të japim kontributin për fenë islame. Nuk do të ishte kurrfarë turpi sikur të këndonim Fatihanë për këtë lider të të gjitha kohërave. Deri vonë i kam kënduar Jasin. Pastaj e lashë, sepse nisi një lëvizje dhe një propagandë e tmerrshme kundër tij. Iu binda edhe unë atyre propagandave, natyrisht, formalisht. Sepse, thellë në shpirt, akoma kam po atë bindje për Titon si për një nga liderët më të mëdhenj që ka pasur njerëzimi.
Prandaj insistoja në një lidhje shpirtërore imamë-Tito. Kur do ta përjetonin shpirtërisht Titon, atëherë do ta kishin të qartë se çka do të thotë të përkujdesesh për xhaminë, për xhematin, për avansimin shpirtëror e intelektual të tyre, mu siç përkujdesej Tioto për Jugosllavinë, për shoqërinë jugosllave dhë për edukimin dhe arsimimin e të gjithëve. Një  shoqëri e ngritur intelektualisht dhe shpirtërish – a nuk ishin këto përpjekje edhe të Pejgamberit tonë s.a.v.s. për shoqërinë e gjithmbarshme myslimane. D.m.th lidhshmëria jonë shpirtërore me Titon, mbi të gjitha, me këtë akt, respektonim vetë Muhamedin s.a.v.s.  Me sistemin Komunist ne përforconim dhe zhvillonim edhe vetë fenë islame. Siç thashë edhe më herët, bashkësitë fetare merrnin finansa edhe nga buxhetet republikane edhe nga buxheti federativ. Sot jemi si kurrë më keq: finansa katastrofale, shoqëri myslimane për ibret, teologë shkatërrues të shoqërisë. Vdiq Tito – vdiq çdo gjë e shëndoshë! Shumë keq!

Memoari nr.19
HAXHI SHAIPIN DHE HAFË BEDRIUN NUK I DUROJA ORGANIKISHT

Dy persona që më pengonin shumë në avansimin tim në karrierë ishin pikërisht Haxhi Shaip Sherifi si dhe Hafëz Bedri Hamidi. I pari ishte kallëpi i spiunëve ndërsa i dyti ishte kallëpi i demagogëve. Kishte nxjerrë fjalë se po përcillej prej policisë si nacionlist shqiptar, ndërsa i shkreti as që fliste shqip, deklarohej turk, madje turk prej atyre osmalinjëve të hershëm.
Haxhi Shaipi e kishte shumë për zemër të ecte i pastër, pedant dhe i veshur me kostume të bardha. Thoshte se e ka për nder për ta kopjuar Titon. “Hej, nuk ka bre me Titon, jo rastësisht e donë kejt bota myslimane, ata alima e dijetarë myslimanë. Ata e dijnë më mirë se ne se pse duhet të duhet Tito. Prandaj, duhet të jetë i nderuar çdonjëri që përpiqet për ta imituar në vepër Shokun Tito», thoshte shumë shpesh Haxhi Shaipi. E di, dhe këtë ma thoshte sa herë që më takonte mua, sepse, e dija që dëshironte të më provokojë, të më dëshmojë se ai është njeriu që më shumë se unë e do Titon. Më vinte shpesht t’ia përplas ndonjë shpullë e ta flak tutje por, plak! Ai ta donte Titon më shumë se unë?
Një herë më pat thënë që mos të nervozohem me të, sepse ai po më jep shenja që, edhe ai është si unë, titist, prandaj, më kërkonte që të bëheshim bashkë për ta eliminar njeriun më të rrezikshëm të BI-së, hafëz Bedriun. Vetëm i qeshja, nuk i besoja asnjë herë, sepse, shpesh dinte që t’i spiunojë te hafëz Bedriu njerëzit që flisnin keq për te.
Nga ana tjetër, Hafëz Bedriu ma kërkonte lojalitetin tim duke më thenë që të ruhem dhe të mos bie në gracka të Haxhi Shaipit. Më fliste për kapacitetet e tij për të bërë keq. Më thoshte, vetëm shikoja gjenezën, prejardhjen ! Vjen nga Komogllava! Ky vend e ka marrë emrin nga fjala «kamena gllava», që do të thotë se, të gjithë njerëzit e këtij katundi janë «kamena gllava», me kokë të gurtë, pa një gram tru. Prandaj, shtonte, ai vishet kështu në të bardhë, ai mendon se duke ecur me të bardhë do të dëshmojë se sa i mençur është, tamam si Shoku Tito. «Ti je katundar, o birë, ti ke zemër sepse je rritë me millë tkollomojtë. Mbaje nivelin tënd dhe futja atij plakut budalla» shpesh më thoshte Hafëz Bedriu.
Një ditë dimri, kishim dalur në Zheden bashkë me Çiçko Stojimirin për të gjuajtur. I bëra be në Zot e Krisht, që të më tregojë ndonjë gjë për Haxhi Shaipin dhe Hafëz Bedriun. Për të dy më tha që janë bashkëpunëtorë të Danillo Pehçinskit! «Haxhi Shaipi është si klyshat e mërzitshëm, veç leh «ham-ham», ndërsa Hafëz Bedriu është peshkaqen! Kemi hequr shumë deri sa e kemi thyer. I patëm thënë që më lehtë do ta keshë si bashkëpunëtorë dhe në krye të BI-së se sa në burg, në Goli Otok. Vetëm një gjë na pat kërkuar, që tash e tutje mos ta konsideronim kurrë si shqiptar, por si turk, madje edhe në dosje ta regjistronim si turk. Nuk donte të spiunojë si shqiptar por si turk. Të mos i tradhëtojë idealet ! Neve nuk na interesonin idealet e tij, sepse, në momentin kur do të pranoshë bashkëpunimin ti je pa ideale. Neve na interesonin armiqtë e komunizmit e jo miqtë e një ideali ballist tashmë të marrur fund”, më pat thënë Çiçko Stojimiri gjatë asaj dite deri sa po ecnim pas gjurmëve të një lepuri që i kishte lënë nëpër borë. Dimitër i madh! 
Pas kësaj bisede, seç mu shtua më tepër simpatia për Haxhi Shaipin. Ai e dinte se kush isha unë dhe sa i fortë që isha, prandaj, edhe kur më bërtiste apo më shante, unë vetëm qeshesha, sepse e dija që ka nevojë të shprehet para të tjerëve se ai është më i fortë se unë. Po kur i thosha “Heu Marshall Tita shqiptar bre”, i bëhej zemra mal, sikur bëhej gati për të fluturuar. Sa herë që kishte nevojë për këtë ndjenjë vinte e më bërtiste “Ti, kopuk, mbai dizgjinat se vallai t’ i jap vesht në dorë”! Hahahaha, ku nerozohej kështu, bëhej shumë simpatik. “Hajt Marshall Titë hajt”, i jepja flakë. Intimisht e dinte që nuk e bëja hesap as për dy pare. Si njërin ashtu edhe tjetrin i konsideroja si therra para këmbëve të mija. Therrat nëse nuk i heq nga rruga atëherë duhet të kapërcehen. Unë i kapërceja si ujku shkurrat në vrap pas gjahut të vet.

Memoari nr.20  
UNË DHE HAFËZ BEDRIA SI UJKU DHE DHIJA
  
Bëheshim që po e nderonim njëri tjetrin por, realisht, e dinim që nuk duheshim, që e urrenim njëri tjetrin dhe që mezi prisnim ta ngulnim njëri tjetrin. Unë, raportimet për të që i bëja te Çiçko Stojimiri, i bëja me qejf, madje edhe i shtoja, ia fusja si kau pelës, vetëm që ta eliminoj sa më parë. Po, e pranoj, ai ishte kopil i kopilave, ishte shumë i aftë, i ngritur intelektualisht dhe, të tillët kishin më prioritet te shërbimet policore se sa ne që lehnim si këlyshë.
Hafëz Bedriu kurrë nuk kishte provuar që të zihet me mua, dhe pse unë mezi e prisja një moment të tillë. Kishte respekt për mua, të paktën para njerëzve të tjerë. Nuk më ofendonte, nuk më qortonte, si Haxhi Shaipi. Ishte shumë i matur në raport me mua. Asnjëherë nuk e kam kuptuar se pse kjo sjellje e tij ndaj meje, kurse e dinte që unë mezi po prisja të më dilte në shteg e t’ia hidhja kokën në pleh. Unë isha më i hapur në planet e mia, ndërsa ai i fshehtë. Dhe kjo fshehtësi e tij më bënte më syçelë, më detyronte që t’i ruhesha më shumë.
Më kujtohet një rast të cilin e kisha pritur me vite. Sapo më urdhëroi, hë thashë më vete, e hëngre sa krahu! Deri sa po rrinim në zyren e tij, ai vërejti se si dikush po ngulte disa hunj në vendin që ishte vakuf. Dikush po dëshironte që të na e uzurpojë pronën. Ishte i bindur se këtë gjë po e bënin srukturat policore me qëllim që t’i afrohen sa më pranë BI-së dhe të na kishin si në pëllëmbë të dorës. Për herë të parë që kishte folur kaq hapur para meje në raport me planet policore. E mora si provokim, prandaj menjëherë reagova. “Çka donë këtu policët bre, në vakëf a! Sa të jem gjallë unë jo qe besa. A mos po ua bëjmë ne ndonjë xhami në hyrje të zyrave të tyre? Duhet të reagojmë, nëse e bëjnë këtë gjë, do të përballen me reagime të shumta.”
Hafëz Bedriut sikur iu flladit shpirti nga këto fjalët e mia. Xixë i dolën nga sytë. Më kapi për supe e duke më tundur më tha: “Aferim ollum! Ti je krejt zemër, o Sulo, ty t’ka rritë nana me miell tkallamojtë. Dil e shkuli ato hunj, le të kuptojnë që vakëfi ka pronarin e vet, madje gjallë e shumë të fortë”!
Në këto fjalë të tij e kapa djallëzinë e hafëz Bedriut. Donte të më ngulë. Ai e dinte fort mirë se çka do të thoshte t’i shkulësh hunjtë e huaj! Do të thoshte: bëje gati bythën të t’i ngulin! E kuptova që hafëz Bedriu e kishte pritur këtë moment kur do të ngulesha unë, kurse une, menjëherë e kapa si moment ideal ku do t’ia fusja shumë keq këtij farë demagogu. Po, i thashë, ma jep këtë urdhër me shkrim dhe shiko pastaj se çka ju bëj atyre hunjve unë!
U shtang në vend i shkreti. Nuk e kishte pritur këtë reagim timin. Unë po i kërkoja me shkrim kacafytjen e tij me pushtetin komunist. Sikur ta hante dhe të ma jepte një urdhër të tillë me shkrim, atëherë, do të përfundonte në pleqëri prapa grilave të burgut. Më shikoi shtrembër dhe doli nga zyrja duke më lënë vetëm mua. Asnjëherë më parë nuk e ndjeva veten më të fuqishëm se në atë çast. Po të vie koha o Sulejman Rexhepi, pëshpërita qetë, dhe pse më vinte të ulurij mu ashtu siç e bëja në Zheden sa herë që i ndërseja zagarët pas viktimës së radhës.

Marrur nga Balkanpost


76 comments :

 1. Unë jam Z. Guerri, një huadhënës privat kredi që jep kredi mundësi kohore të jetës. A keni nevojë për një kredi urgjente për të paguar borxhet tuaja ose keni nevojë për një kredi për të rritur biznesin tuaj? Ju keni qenë të refuzuar nga bankat dhe institucionet e tjera financiare? A keni nevojë për një kredi konsolidimin ose peng? në kërkim të Morea, sepse ne jemi këtu për të bërë të gjitha problemet tuaja financiare një gjë e së kaluarës. Ne japë fonde për individët në nevojë për ndihmë financiare, që kanë një kredi e keqe ose në nevojë për të holla për të paguar faturat, për të investuar në biznes në një normë prej 2%. Unë dua që të përdorin këtë medium të ju informoj se ne të sigurojë një ndihmë të besueshme dhe përfituesit dhe do të jenë të gatshëm për të ofruar një kredi. Pra, na kontaktoni sot me email në: (opendoorsloancompany@gmail.com)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Për të duhet të prezantoj veten time, unë jam Z. Michael Benson një huadhënës private, i japin kredi me normë interesi prej 3%, kjo mundësi financiare. në derën tuaj, të merrni kredi tuaj shpejt. Ka kaq shumë njerëz atje në kërkim të mundësive financiare ose ndihmë rreth qoshe, dhe vende, dhe ende nuk janë në gjendje për të marrë një të tillë, por këtu është. Mundësitë e financimit në hap derën tuaj dhe si i tillë, nuk mund të përballojë të humbasë këtë mundësi këtë shërbim për individët, kompanitë, biznesmenët dhe gratë, dhe kredi është në dispozicion të çdo sasi e zgjedhjes suaj për më shumë informacion . na kontaktoni përmes emailit: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM
   Kredi formularin e aplikimit dhe ta kthejë atë.

   Emri i plotë .................

   numrin e telefonit private ................

   Vendi .................

   Adresa ................

   State ..............

   Vite ..............

   Ajo është aplikuar më parë apo jo. .............

   Status ..............

   Shuma e kredisë e nevojshme. ..................

   Periudha e kredisë ................

   Profesioni .................

   ............... Mujore të ardhura

   Në njohjen e këto detaje, ne do të dërgojë marrëveshjen tonë me orarin e pagesës, dhe në qoftë se jeni dakord me Termat dhe Kushtet, qëndron për të marrë kredi tuaj brenda 24 orëve, në varësi nga shkalla e urgjencës, dhe besim .
   Unë jam duke pritur për përgjigjen tuaj të shpejtë.

   vëmendje

   Michael Benson

   Delete
 2. A keni nevojë për një kredi ??

  Përshëndetje,

  Emri im është Z. Fred. Unë jam një huadhënës privat që të japin kredi për të private dhe
  individët e korporatave. A keni qenë kthyer poshtë nga
  kaq shumë banka? A keni nevojë për financa për të krijuar tuaj
  biznesit? A keni nevojë për financa për zgjerimin e ju
  biznesit? A mos keni nevojë për një kredi personale? kredia e mia
  shkon. nga personal në kredi biznesit. interesi im
  Shkalla është shumë e përballueshme. 3%, dhe më së paku 50,000.00 € një maksimum prej € 500,000,000,000.00 €, procesin tonë të kredisë është shumë e shpejtë
  gjithashtu. Unë jam shumë i gatshëm për të bërë të gjitha financiare tuaj
  shqetëson një gjë e së kaluarës. Nëse ju jeni me të vërtetë gati për të
  marrë problemet tuaja financiare zgjidhen, atëherë kërkoni asnjë
  më tej dhe të aplikoni për një hua sot Email përmes:
  (Fredlarryloanfirm@gmail.com). Unë pres që të bëjnë
  biznes me ju.

  Mr Fred larry
  CEO.

  ReplyDelete
 3. A keni nevojë për një kredi ??

  Përshëndetje,

  Emri im është Z. Fred. Unë jam një huadhënës privat që të japin kredi për të private dhe
  individët e korporatave. A keni qenë kthyer poshtë nga
  kaq shumë banka? A keni nevojë për financa për të krijuar tuaj
  biznesit? A keni nevojë për financa për zgjerimin e ju
  biznesit? A mos keni nevojë për një kredi personale? kredia e mia
  shkon. nga personal në kredi biznesit. interesi im
  Shkalla është shumë e përballueshme. 3%, dhe më së paku 50,000.00 € një maksimum prej € 500,000,000,000.00 €, procesin tonë të kredisë është shumë e shpejtë
  gjithashtu. Unë jam shumë i gatshëm për të bërë të gjitha financiare tuaj
  shqetëson një gjë e së kaluarës. Nëse ju jeni me të vërtetë gati për të
  marrë problemet tuaja financiare zgjidhen, atëherë kërkoni asnjë
  më tej dhe të aplikoni për një hua sot Email përmes:
  (Fredlarryloanfirm@gmail.com). Unë pres që të bëjnë
  biznes me ju.

  Mr Fred larry
  CEO.

  ReplyDelete
 4. Për të duhet të prezantoj veten time, unë jam Z. Michael Benson një huadhënës private, i japin kredi me normë interesi prej 3%, kjo mundësi financiare. në derën tuaj, të merrni kredi tuaj shpejt. Ka kaq shumë njerëz atje në kërkim të mundësive financiare ose ndihmë rreth qoshe, dhe vende, dhe ende nuk janë në gjendje për të marrë një të tillë, por këtu është. Mundësitë e financimit në hap derën tuaj dhe si i tillë, nuk mund të përballojë të humbasë këtë mundësi këtë shërbim për individët, kompanitë, biznesmenët dhe gratë, dhe kredi është në dispozicion të çdo sasi e zgjedhjes suaj për më shumë informacion . na kontaktoni përmes emailit: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM
  Kredi formularin e aplikimit dhe ta kthejë atë.

  Emri i plotë .................

  numrin e telefonit private ................

  Vendi .................

  Adresa ................

  State ..............

  Vite ..............

  Ajo është aplikuar më parë apo jo. .............

  Status ..............

  Shuma e kredisë e nevojshme. ..................

  Periudha e kredisë ................

  Profesioni .................

  ............... Mujore të ardhura

  Në njohjen e këto detaje, ne do të dërgojë marrëveshjen tonë me orarin e pagesës, dhe në qoftë se jeni dakord me Termat dhe Kushtet, qëndron për të marrë kredi tuaj brenda 24 orëve, në varësi nga shkalla e urgjencës, dhe besim .
  Unë jam duke pritur për përgjigjen tuaj të shpejtë.

  vëmendje

  Michael Benson

  ReplyDelete
 5. A keni provuar për të marrë kredi nga bankat pa sukses? Nevojë urgjente për të holla për të dal nga borxhi? Nevojë për të holla për zgjerimin apo krijimin e biznesit tuaj? Të marrë një kredi nga një nga kompanitë kryesore të Britanisë së Madhe të kredisë. Për më shumë informacion, ju lutemi të kontaktoni përmes emailit: larryfox2016@hotmail.com

  ReplyDelete
 6. Përshëndetje,

      A keni nevojë për një kredi për të financuar biznesin tuaj, të blerë pronat, kushtoj faturat mjekësore ose një kredi konsolidimin e borxhit apo ndonjë lloj të kredi? Ne jemi huadhënës legjitime të miratuar nga Ministria Federale e Financave, ne jemi të gatshëm për të ju ndihmojë me shumën e kredisë që ju nevojitet. Ne ofrojmë kredi me një bazë të kapitalit të një sasi minimale prej 1000 $ dhe një shumë maksimale prej 100.000 $, me një normë interesi prej 5%. Periudha kohore zakonisht përcaktohet nga ju. Unë dua që ju të dini se ne kemi vendosur të gjithë botën dhe për të gjetur kredi prej firmës tonë është 100% e garantuar,. Na kontaktoni tani me e-mail @Janisburgess (a) instantfundinggroupllc.com

    ose Waltonloanfirm (a) hotmail.com

    ose vizitoni faqen tonë në www.instantfundinggroupllc.com

  Të fala

  ReplyDelete
 7. Mirë se vini, st james vendi i menaxhimit të pasurisë jep nga këto lloje të kredive në mënyrë që të dy të sigurt dhe të pasigurta për klientët vetëm serioze, të besueshme dhe të besueshëm të gjithë globin.

  Kredi personale
  Kredi të biznesit
  Faqja Loans
  Kredi e makinave / Auto Loans
  Kredi Student
  konsolidime Bill
  Mortgage dytë

  KUSHTET TË DINI PARA aplikoni për një kredi
  Ju duhet të bëni të sigurtë që ju të kuptoni kushtet për kredi ju jeni gati për të marrë nga ne, para se ju mund të aplikoni për një kredi në kompaninë tonë.
  1. Kredia duhet të jetë i siguruar: sigurimi i kredisë do të bëhet nga ana e kreditorit / huadhënës, e cila është duke i dhënë kredi. Kështu, kreditori do të jetë përgjegjës për shkallën e sigurimit.
  2. Kohëzgjatja: Huamarrësi duhet të paguajë normën e interesit brenda periudhës së përcaktuar (vjet) pas marrjes së kredisë.

  3. Indikacionet: Huamarrësi duhet të ofrojë një nga të mëposhtmet: patentë shoferit, Një pasaportë ndërkombëtare, ose një kartë identiteti që mban emrin e tij / saj.
  4. kërkuar Mosha: Huamarrësi nuk duhet të jetë më pak se 18 vjeç dhe e çdo moshe deri 18 do të jetë në gjendje për të ofruar këtë kredi.
  5. Të gjitha Dokumentacioni, duhet të sigurohet sipas kërkesës dhe udhëzimet e ndjekur në përputhje me rrethanat, cos dështimi për ta bërë këtë, të shkaktojë vonesa ime në marrjen e kredisë të miratuar një herë.
  6. Ne mirësi këshilla që ju lexoni të gjitha kushtet para se të plotësojë formularin e aplikimit, dhe në qoftë se ju nuk janë të gatshëm të bien dakord dhe të ndjekin udhëzimet tona për kredi, ju lutemi të përmbahen nga Plotësimin e Formularit të aplikimit të kredisë, pasi nuk do të ketë nevojë për të .
  na kontaktoni në email: sjp.co.service@outlook.com~~dobj për më shumë detaje se si të merrni kredi tuaj.

  ReplyDelete
 8. Përshëndetje,
  Kjo është për të informuar publikun e gjerë se zonja Jane Alison, një huadhënës privat kredi ka hapur një mundësi financiare për të gjithë që ka nevojë për ndonjë ndihmë financiare. Ne u japim kredi në normë interesi 2% të individëve, firmave dhe kompanive nën një drejtim të qartë dhe të kuptueshme dhe gjendjen. Kontaktoni me ne sot me e-mail në mënyrë që ne mund të ju jap kushtet tona dhe kushtet e kredisë në: (saintloanss@gmail.com)

  ReplyDelete
 9. Hello Sir / Madam,
  Unë jam Znj Jessica Gomez i Kilit Unë jam duke kërkuar për kredi të holla për disa vite unë isha 6 herë viktima të scam me huadhënësit rreme që kanë më rune, unë e bëri vetëvrasje për shkak të tyre. Sepse kam pasur borxhet dhe faturat për të paguar. Mendova se ishte e gjatë për mua unë nuk kanë ndjenjën e të jetuarit.
  Por për fat të mirë unë kam parë dëshminë e bërë nga shumë njerëz në z RONALD Faris NGA fituar besimin Morgage, kështu që unë kontaktuar atë për të marrë kredi tim për të zgjidhur borxhet e mia dhe për të kryer projektin tim. Është me z RONALD Faris NGA fituar besimin Morgage se jeta buzëqeshi përsëri është një Mbretëresha e zemrave të thjeshta dhe shumë të plotë.
  Nëse keni nevojë për financim; hua të parave ose ndonjë të projekt ky njeri do të ju ndihmojë për të kryer atë dhe do të mbështesë financiarisht.
  Kontakti: dporterwintrustmortgage@outlook.com
  Faleminderit

  ReplyDelete
 10. Të marrë një kredi nga ne në normë interesi 3% për të krijuar ose mbajtur një biznes apo për një makinë të blerë sot. Për kredi të shpejtë, të besueshme dhe të shpejta, na kontaktoni sot përmes emailit: helpcareportalservice@gmail.com për më shumë detaje. Faleminderit

  ReplyDelete
 11. Përshëndetje,
  Unë jam Bishop T.D Jakes, një huadhënës privat kredi që jep kredi mundësi kohore të jetës. A jeni në çdo lloj të vështirësive financiare? Ka nevojë për një kredi për konsolidimin e borxhit, ndërtimit, kredi të pasurive të patundshme, refinance, personale, qëllimin e biznesit ose të holla emergjence? A jeni një biznesmen apo gratë që janë duke menduar për të zgjeruar tuaj duke ofruar biznesit kreditimin e të gjitha llojeve. nëse të interesuar na kontaktoni sot përmes (bishopjakesloancompany@gmail.com)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Merita HOPE KREDI STUDIO

                            (Merithope6@gmail.com)

   Përshëndetje jam Znj, Meritës. një huadhënës kredi të ligjshme dhe të besueshme për të huadhënës, kredi për shtëpi er ofrojnë, kredi e makinave, kredi hotel, ofertë komerciale, të cilët duhet të rinovuar të gjithë situatës financiare në botë / kompani për të ndihmuar ata që regjistrohen huadhënësit e parave kredi personale, hipotekat, kreditë e ndërtimit , normë të ulët interesi prej 2% etj kapitalit, kreditë e biznesit dhe kredive të këqija kreditore punës, të fillojnë deri. Ne financimin e projektit në fjalë dhe firmën tuaj / partnerët dhe unë do të doja të ofrojë kredi personale për klientët e tyre prej USD $ 12,000 në $ 8.000.000, euro dhe paund vetëm. I japin kredi të biznesit,
   kredi personale, kredi studentore, kredi e makinave dhe kredi për të paguar faturat. nëse ti
   nevojë për një kredi ju duhet të bëni është që ju të kontaktoni me mua direkt
   Në: (merithope6@gmail.com)
   Zoti ju bekoftë.
   sinqerisht,
   Mrs: merita Hope
   Email: (merithope6@gmail.com)

   Shënim: Të gjitha Përgjigja duhet të dërgohen tek: (merithope6@gmail.com). na kontaktoni me e-mail për më shumë informacion

   Delete
 12. Si i mori sasi të dëshiruar e kredisë nga një kompani e besueshme Loan (sammyloancompany@yahoo.com)

  Përshëndetje të gjithë, Emri im është julien garcia, unë jam nga Teksasi, Shtetet e Shtetit, jam këtu për të dëshmuar se si i mori hua tim nga z Sammy Loan Company {(sammyloancompany@yahoo.com)} pas i aplikuar dy herë nga huadhënësit e kredisë të ndryshme i cili deklaroi se ishte huadhënësve të drejtë këtu këtë forum, i menduar kreditimit tyre ishte real dhe i aplikuar, por ata kurrë nuk më dha kredi derisa një mik i imi prezantuar më z Sammy johnson Loan Company, i cili premtoi të më ndihmoni me një kredi prej dëshirës sime dhe ai me të vërtetë bëri ashtu siç i kishte premtuar pa asnjë lloj vonese, kam pasur dyshime, por unë kurrë nuk e shfrytëzojnë për të besuar. Kurrë nuk kam menduar ende ka huadhënësve të besueshme e kredisë deri sa i takoi z Sammy Johnson, i cili me të vërtetë ndihmoi mua me kredi tim dhe ndryshoi jetën time për të mirë. Unë e di se ka ende shumë huadhënësve të mira atje, por unë do të ju këshillojmë që të provoni z Sammy Loan Company, kujdesin dhe të kuptuarit e tij. nuk e di nëse ju jeni në nevojë për një kredi urgjente edhe ose duan financimin për projektet tuaja, pra mos ngurroni të kontaktoni Z. sammyLoan Company adresa e tij e emailit është [sammyloancompany@yahoo.com] ose telefononi atë në [+447.031.965.511]

  ReplyDelete
 13. KREDI ! .... KREDI !! ..... KREDI !!! ..... KREDI !!!!

  pefconloan.co Plc është një kompani private
  themeluar në vitin 2012. Ohajo . Ne ofrojmë private ,
  Kreditë komerciale dhe personale në shumë e ulët
  Normat vjetore të interesit të ulët si 2 % në vit në
  50 vjet periudhë shlyerje kudo në botë .
  Ne ofrojmë kredi variojnë nga 5.000 $ në 20 milionë $ .
  Procesi është i shpejtë dhe e lehtë dhe kjo është edhe më e mundur për të
  kanë paratë e depozituara në llogarinë tuaj bankare në aq shpejt
  si 3-4 orë ! me pagesë fikse mujore dhe pa parapagim
  gjobat , kreditë tona afatgjata me pa fitim fillim
  dënimet kanë ndihmuar shumë nga klientët tanë të gjithë botën ,
  pefconloan është go - për të tuaj huadhënës personale për çfarëdo
  jeta hedh në ju .
  Për pyetje dhe kërkesë,

  Emri i plotë : ..........
  Sasia............
  Numri i telefonit:.......
  Të ardhurat mujore: .............
  Vendi ...............................
  Lona qëllimi .........
  Duration .........

  ju lutem na kontaktoni me e-mail : pefconloan.co@gmail.com

  ReplyDelete
 14. Unë jam Frank Leonard, unë jam një staf të James St vendos menaxhimin e pasurisë. Ne u japim kredi hipotekare, auto, personale dhe të biznesit për individët dhe kompanitë. Ne u japim një minimum prej $ 2,000.00 në $ 10,000,000.00 me një normë të ulët interesi prej 3% të na kontaktoni përmes: sjp.co.service@outlook.com~~pobj. për më shumë detaje se si të merrni kredi tuaj.

  ReplyDelete
 15. A jeni një njeri i biznesit apo një grua? A jeni në ndonjë rrëmujë financiare apo keni nevojë për fonde për të filluar biznesin tuaj? Nevojë për një kredi? Të paguar borxhin tuaj ose të paguajë faturat tuaja apo të fillojë një biznes të mirë.

  A) kredi personale dhe zgjerimin e biznesit.
  B) Ndërmarrësia, Arsim.
  C) Konsolidimi Borxhi
  D) Kredi për Krishtlindje

  kërkesa e kredi

  1. Emri i plotë:
  2. Numri Mobile:
  3. Vendi:
  Shuma 4. Kredi e nevojshme:
  5. Afati i kredisë:

  Të kthehet tek ne me sasinë e nevojshme dhe afatin e kredisë! Çdo person i interesuar duhet të kthehet në mua me anë të. email: Acecashxpress27@gmail.com

  Faqja e internetit; https://www.aceelitecard.com

  ReplyDelete
 16. A jeni duke kërkuar për një kredi biznesi, kredi personale, kredi në shtëpi, makinë
  kredi, kredi studentore, kredi konsolidimin e borxhit, kredi të pasigurta, ndërmarrje
  kapitali, etj .. Apo ishin të refuzuar një kredi nga një bankë ose një financiar
  institucioni për një ose më shumë reasons.You në vendin e duhur për
  zgjidhje tuaj të kredisë! Unë jam një huadhënës privat, unë japin kredi për
  kompanitë dhe individët në një normë të ulët dhe të përballueshme të interesit të
  2%. Interesi. Ju lutemi të na kontaktoni përmes: email: betterdaysloanfirm@consultant.com ose betterdaysloanfirm@gmail.com

  Faleminderit,
  mrs Joyce

  ReplyDelete
 17. Hello Sir / Madam,

  Ju nevojë për të kreditimit të holla në mes të individëve për të përballuar me vështirësi financiare në fund të thyer bllokimin provokuar nga bankat, me refuzimin e dosjeve të tyre për të aplikuar? Unë jam një ekspert financiar në gjendje të bëjë një kredi në shumën që ju nevojitet dhe me kushtet që e bëjnë jetën më të lehtë. Këtu janë fushat ku ju mund të:

  * Financial
  * Huazuar qirasë
  * Kredi për Investime
  * Kredi Auto
  * Konsolidimi Borxhi
  * Linja e kredisë
  * Mortgage dytë
  * Redemption Credit
  * Kredi personale
  email: nicolashelp279@outlook.com

  ReplyDelete
 18. Përshëndetje, emri im është Julia Simon, një viktimë të mashtrimit në duart e kreditorëve të rreme. Kam humbur rreth 55,000 euro, sepse kam nevojë për një kapital të madh prej 120.000 euro i pothuajse vdiq, unë nuk kishte asnjë vend për të shkuar. biznesi im u shkatërrua, dhe në procesin e kam humbur djalin tim. Unë nuk mund të qëndrojë këtë të ndodh përsëri. në dhjetor 2014, kam takuar një mik i cili më njohu me një nënë të mirë, znj Augusta Ibramhim, e cila në fund të fundit ka ndihmuar mua të siguruar një kredi në një kompani. nënë e mirë unë do të doja të përfitoj nga ky rast për të thënë faleminderit, dhe Perëndia të vazhdojë të bekojë. Edhe unë si të përdorin këtë mundësi për të këshilluar e shqiptarëve, se ka një shumë të përhershme atje, kështu që nëse keni nevojë për një kredi, dhe duan për të siguruar një kredi të shpejtë, thjesht në shenjë me znj Augusta Ibramhim via email: augustaibramhim11 @ gmail .com. Ju mund të më kontaktoni përmes këtij email: juliasimon460@gmail.com~~HEAD=pobj. në qoftë se keni ndonjë dyshim. ju lutem ai është i vetmi që është i besueshëm dhe besnik.
  Faleminderit.

  ReplyDelete
 19. Sky Botërore Firma kredi, ne japim kredi në një normë interesi 3% 0f.
   

  Mirëdita zotëri / ma am.

  Ne jemi një kompani private dhe ne ofrojmë kredi me norma të ulëta interesi në përcaktimin shuma e kredisë është në mes 100 milionë dispozitat kredi prej $ 1,000 kredi dollar për zhvillimin e biznesit: konkurrencën zgjerim buzë / biznesit.

  Ne ofrojmë një shumëllojshmëri të kredisë

  * Kredi personale (sigurta dhe të pasigurta)
  * Kredi Biznesi (sigurta dhe të pasigurta)
  * Kredi Konsolidimi
    
  Nuk ka tarifa upfront.

  Ne ju falënderojmë për të marrë kohë për të lexuar këtë shpallje.
  Për më shumë informacion dhe hetimet, dërgoni e-mail për ne sot
  skyworldloanfirm@gmail.com


  Sarah Williams.

  ReplyDelete
 20. Dear Sir / Madam,
  Ne Oferta Kredi private, komerciale dhe personale me norma shumë minimale e interesit vjetor aq të ulët sa 2% brenda 2years për periudhën e kohëzgjatjes 30years shlyerjes në çdo pjesë të botës. Ne u japim kredi brenda gamës së 5.000 $ në $ 100.000.000 USD. Kreditë tona janë të siguruar edhe për sigurinë maksimale në prioritet tona, nëse të interesuar mos hezitoni të na kontaktoni përmes emailit: oliverwilsonloanfunds@gmail.com
  Plotësoni info më poshtë në mënyrë që ne mund të vazhdojë.
  * Emri i plotë:
  * Adresë:
  Qyteti:
  * State:
  * Vendi:
  * Gjinia:
  * Age:
  * Gjendja civile:
  * Profesioni:
  * Të ardhurat mujore:
  * Tel:
  * Mobile:
  Qëllimi i kredisë:
  * Shuma e kredisë e nevojshme:
  * Kohëzgjatja e kredisë:
  Personat e interesuar duhet të kontaktojnë përmes E-mail:
  Emri i huadhënësit: Z. Oliver Wilson.
  Email huadhënësit: Oliverwilsonloanfunds@gmail.com

  ReplyDelete
 21. Ju keni një projekt që do të financohet dhe ka nevojë për të holla.
  Ju keni një ëndërr dhe të kuptojë se ju nuk mund të bëjë.
  Keni probleme të holla dhe ju doni të kalojnë.
  Unë jam një kreditori të veçantë francez unë jam në bashkëpunim
  me bankat mjaftueshme që janë në gjendje të furnizimit të tyre
  Kërkesat e rrjedhës së parasë. kontaktoni me mua: martinemartinez437@gmail.com
  për të mësuar se si ne mund të ndihmojë

  ReplyDelete
 22. CHRISTMAS KREDI,

  A jeni një biznesmen / grua? A jeni në ndonjë rrëmujë financiare apo nevojë për fonde për të filluar biznesin tuaj? ose për të paguar faturat tuaja apo të fillojë një biznes të mirë? Ju keni një rezultat të ulët të kreditit dhe kanë vështirësi në marrjen e kredive të punës e kapitalit të institucioneve financiare dhe bankat lokale apo të tjera? Të gjithë ju duhet të bëni është të menaxhimit të miqve me anë të email tim: FERNANDOCARLOSJUAN@GMAIL.com

  Loan Application (PLOTËSONI dhe kthim mbrapa)

  EMRI ______________________
  MBIEMRI _______________________
  VJET ______________________________
  SEX _______________________________
  KODI POSTAR _________________________
  COUNTRY __________________________
  STATE ..____________________________
  CITY _____________________________
  NUMRIN E TELEFONIT CELULAR _____________________
  PROFESIONI ________________________
  TË ARDHURAT MUJORE ____________________
  SHUMA NEEDED_____________________
  QËLLIMI KREDI ____________________
  Kohëzgjatja e kredisë _____________________
  EMAIL_____________________________


  Ne jemi duke pritur për përgjigjen tuaj urgjente.
  të fala

  ReplyDelete
 23. CHRISTMAS KREDI,

  A jeni një biznesmen / grua? A jeni në ndonjë rrëmujë financiare apo nevojë për fonde për të filluar biznesin tuaj? ose për të paguar faturat tuaja apo të fillojë një biznes të mirë? Ju keni një rezultat të ulët të kreditit dhe kanë vështirësi në marrjen e kredive të punës e kapitalit të institucioneve financiare dhe bankat lokale apo të tjera? Të gjithë ju duhet të bëni është të menaxhimit të miqve me anë të email tim: FERNANDOCARLOSJUAN@GMAIL.com

  Loan Application (PLOTËSONI dhe kthim mbrapa)

  EMRI ______________________
  MBIEMRI _______________________
  VJET ______________________________
  SEX _______________________________
  KODI POSTAR _________________________
  COUNTRY __________________________
  STATE ..____________________________
  CITY _____________________________
  NUMRIN E TELEFONIT CELULAR _____________________
  PROFESIONI ________________________
  TË ARDHURAT MUJORE ____________________
  SHUMA NEEDED_____________________
  QËLLIMI KREDI ____________________
  Kohëzgjatja e kredisë _____________________
  EMAIL_____________________________


  Ne jemi duke pritur për përgjigjen tuaj urgjente.
  të fala

  ReplyDelete
 24. CHRISTMAS KREDI,

  A jeni një biznesmen / grua? A jeni në ndonjë rrëmujë financiare apo nevojë për fonde për të filluar biznesin tuaj? ose për të paguar faturat tuaja apo të fillojë një biznes të mirë? Ju keni një rezultat të ulët të kreditit dhe kanë vështirësi në marrjen e kredive të punës e kapitalit të institucioneve financiare dhe bankat lokale apo të tjera? Të gjithë ju duhet të bëni është të menaxhimit të miqve me anë të email tim: FERNANDOCARLOSJUAN@GMAIL.com

  Loan Application (PLOTËSONI dhe kthim mbrapa)

  EMRI ______________________
  MBIEMRI _______________________
  VJET ______________________________
  SEX _______________________________
  KODI POSTAR _________________________
  COUNTRY __________________________
  STATE ..____________________________
  CITY _____________________________
  NUMRIN E TELEFONIT CELULAR _____________________
  PROFESIONI ________________________
  TË ARDHURAT MUJORE ____________________
  SHUMA NEEDED_____________________
  QËLLIMI KREDI ____________________
  Kohëzgjatja e kredisë _____________________
  EMAIL_____________________________


  Ne jemi duke pritur për përgjigjen tuaj urgjente.
  të fala

  ReplyDelete
 25. Përshëndetje, unë jam Znj Nelly e cmueshme, një kredia private e burimit që ofron kredi me një normë interesi prej vetëm 2%. ne ofrojmë, kreditë personale, kredia për vetura, biznesit Capital, kreditë private etj. për individët dhe kompanitë që janë në vështirësi financiare nën një vullnet i qartë dhe i kuptueshëm dhe kushtet e kredisë. Na kontaktoni sot përmes postës elektronike në mënyrë që ne të mund t'ju japë termat dhe kushtet tona kreditore : (nellyperious@gmail.com)

  ReplyDelete
 26. KREDI! .... KREDI !! ..... KREDI !!! ..... KREDI !!!!

  Kennod Plc është një kompani private e themeluar në vitin 2002. Ohajo. Ne ofrojmë kredi private, komerciale dhe personale me ritme shumë të ulëta e interesit vjetor të ulëta si 2% në vit në 50 vitet e periudhës së shlyerjes kudo në botë. Ne ofrojmë kredi variojnë nga 5.000 $ në 20 milionë $. Kreditë tona afatgjata me pa ndëshkime fillim fitim kanë ndihmuar shumë nga klientët tanë të gjithë botën. Për pyetje dhe kërkesë,

  Emri i plotë: ..........
  Sasia............
  Numri i telefonit:.......
  Të ardhurat mujore: .............
  Vendi ...............................
  Lona qëllimi .........
  Duration .........

  ju lutem na kontaktoni me e-mail: (kennodplc.loan@gmail.com)

  ReplyDelete
 27. Përshëndetje,
  Kjo është për të informuar publikun e gjerë që Mr.FERNANDO CARLOS JUAN, një reputacion të mirë kredi private huadhënës ka hapur një mundësi ekonomike për të gjithë ata që kanë nevojë për ndonjë ndihmë financiare. Ju duhet një kredi urgjente për të pastruar borxhet tuaja ose keni nevojë për një kapital në shtëpi. kredi për të përmirësuar biznesin tuaj? A keni qenë të refuzuar nga bankat dhe institucionet e tjera financiare? Nuk duken më tej, sepse ne jemi këtu për të gjitha problemet tuaja financiare. Ne siguruar kredi me normë interesi prej 2% për individët, kompanitë dhe shoqëritë në mënyrë të qartë dhe të kuptueshme, afatet dhe kushtet. Nuk ka kontroll kredive të nevojshme, 100% e garantuar. na dërgoni email në: (FERNANDOCARLOSJUAN@GMAIL.COM)

  ReplyDelete
 28. Përshëndetje,
  Kjo është për të informuar publikun e gjerë që Mr.FERNANDO CARLOS JUAN, një reputacion të mirë kredi private huadhënës ka hapur një mundësi ekonomike për të gjithë ata që kanë nevojë për ndonjë ndihmë financiare. Ju duhet një kredi urgjente për të pastruar borxhet tuaja ose keni nevojë për një kapital në shtëpi. kredi për të përmirësuar biznesin tuaj? A keni qenë të refuzuar nga bankat dhe institucionet e tjera financiare? Nuk duken më tej, sepse ne jemi këtu për të gjitha problemet tuaja financiare. Ne siguruar kredi me normë interesi prej 2% për individët, kompanitë dhe shoqëritë në mënyrë të qartë dhe të kuptueshme, afatet dhe kushtet. Nuk ka kontroll kredive të nevojshme, 100% e garantuar. na dërgoni email në: (FERNANDOCARLOSJUAN@GMAIL.COM)

  ReplyDelete
 29. Hi, Unë jam Z. Kent Richard A huadhënësve privatë të kredisë. Koha Jeta e kredive është e mundshme. Ju nuk keni nevojë për kredi urgjente për të pastruar borxhet tuaja, ose keni nevojë. Të marrë hua para për të përmirësuar biznesin tuaj? Ju merrni refuzuar Bankat dhe subjektet e tjera financiare, ju duhet të përfshijë një kredi ose hipotekë? Kërkoni jo më shumë, pasi ne jemi këtu për të bërë çfarë të gjitha problemet tuaja financiare. Më parë kemi huazuar te partisë. Në nevojë për ndihmë financiare me kredi e keqe apo nevojë për të holla. Kostoja e investimit në biznese në një normë prej 2%. Unë dua që të përdorin këtë medium të ju informoj se ne jemi këtu për të ndihmuar. Besimi dhe interesi dhe kredia kështu që ju jeni të mirëpritur të na kontaktoni sot përmes emailit :. kentrichardloanfirm@gmail.com. Informacione të huamarrësve

  ReplyDelete
 30. Hi, Unë jam Z. Kent Richard A huadhënësve privatë të kredisë. Koha Jeta e kredive është e mundshme. Ju nuk keni nevojë për kredi urgjente për të pastruar borxhet tuaja, ose keni nevojë. Të marrë hua para për të përmirësuar biznesin tuaj? Ju merrni refuzuar Bankat dhe subjektet e tjera financiare, ju duhet të përfshijë një kredi ose hipotekë? Kërkoni jo më shumë, pasi ne jemi këtu për të bërë çfarë të gjitha problemet tuaja financiare. Më parë kemi huazuar te partisë. Në nevojë për ndihmë financiare me kredi e keqe apo nevojë për të holla. Kostoja e investimit në biznese në një normë prej 2%. Unë dua që të përdorin këtë medium të ju informoj se ne jemi këtu për të ndihmuar. Besimi dhe interesi dhe kredia kështu që ju jeni të mirëpritur të na kontaktoni sot përmes emailit :. kentrichardloanfirm@gmail.com. Informacione të huamarrësve

  ReplyDelete
 31. HELLO, A jeni një njeri i biznesit apo një grua? A jeni në një rrëmujë financiare apo jeni në nevojë për Kredi, Venture Capital, kredi biznesi, kredi për arsim, Home Loan, kredi për ndonjë arsye dhe nevoja urgjente !. me një kohëzgjatje maksimale prej 100 vjetësh. A keni qenë të refuzuar nga banka juaj? Keni kredi e keqe? Ju keni faturat për të paguar? A jeni në borxh? Ju duhet për të ngritur një biznes? Merak jo më shumë si Happinessmarialoancompany është këtu për t'ju çliruar nga të gjitha vështirësitë tuaja financiare, këtu ne ju ofrojmë një kredi me normë interesi 2%. Kredia jonë shkon nga $ 1000 USD për $ 50, 000,000.00, Ne gjithashtu të marrë hua në dollarë amerikanë dhe euro dhe çdo valutë tjetër në botë !! na kontaktoni sot përmes e-mail; (Happinessmarialoanfirm@gmail.com)
  Ne jemi të certifikuar, të besueshëm, të besueshme, efikase, të shpejtë. aplikoni tani dhe mbeten të bekuar. kredia juaj është e sigurt dhe fitorja juaj është 100% e garantuar. Kënaqësinë e juaj është prioriteti ynë dhe dinamike. Faleminderit dhe Zoti ju bekoftë. Kontaktoni me ne sot.
  (Happinessmarialoanfirm@gmail.com)

  ReplyDelete
 32. Përshëndetje kërkuesit dashur kredisë, jeni një njeri i biznesit apo grua, jeni të lodhur e duke kërkuar kredi ose jeni në ndonjë rrëmujë financiare, a keni qenë kthyer poshtë vazhdimisht nga bankat tuaja dhe institucionet e tjera financiare, Ne ofrojmë çdo formë të kredisë për individët dhe organet e korporatave në normë të ulët interesi. Nëse jeni të interesuar në marrjen e një kredie, të ndjehen të lirë të na kontaktoni sot, ne premtimin për të ju ofruar shërbime më të mira ndonjëherë. Vetëm na jepni një provoni, sepse një gjykimi do të të .What janë nevojat tuaja financiare bindur? A keni nevojë për një kredi biznesi? A keni nevojë për një kredi personale? A doni të blini një makinë apo një shtëpi? A doni të refinance? A keni nevojë për një kredi hipotekare? A keni nevojë për një kapital të madh për të filluar off propozimin tuaj të biznesit apo zgjerim? A keni nevojë për kredi Krishtlindjeve, A keni nevojë për të paguar faturat mjekësore, keni humbur shpresën dhe ju mendoni se nuk ka asnjë mënyrë për të dalë, dhe barrat tuaja financiare ende vazhdon? Na kontaktoni me email tona të vlefshme: fidelityloanfirmworld@outlook.com ose fidelityloanfirmdoha@gmail.com
  Faleminderit dhe pres përgjigjen tuaj të menjëhershme.

  ReplyDelete
 33. Good Seekers ditë Kredi Zgjidhja për problemet tuaja financiare ......
  Ne jemi një firmë e regjistruar plotësisht dhe të certifikuar të kredisë, e cila ofron kredi të siguruara dhe të pasigurta për individët dhe kompanitë në një shkallë shumë të ulët interesi prej 2%. Ne ofrojmë kompani e gjatë dhe të shkurtër afat loans.Our ka regjistruar një shumë përparime në ofrimin e shërbimeve të klasit të parë financiare për klientët tanë, sidomos në fushën e syndication huasë dhe ofrimin e kapitalit për individët dhe kompanitë. Ne kemi sjellë industrive në vështirësi përsëri në jetë dhe ne të mbështetur idetë e mira të biznesit, duke siguruar fonde për fillimin e tyre deri. Ne kemi një rrjet të Investitorëve që janë të gatshëm për të siguruar fondet e çfarëdo shuma të individëve dhe organizatave për të filluar biznesin dhe operations.We janë një grup profesionistësh energjike dhe me përvojë të kredisë me njohuri të plotë të markets.In financiare përgjithësi ne ofrojmë hipotekat, kredi për shtëpi kreditë e biznesit dhe kredi të kredisë kreditë e këqija tregtare, të fillojë-up-duke punuar kredi kapitalit të ndërtimit kredi kredi e makinave, kredi hotel Xmas kredi norma jonë e interesit është 2% në vjetor paguhet, kredia jonë merr një maksimum prej 3 ditëve të punës për të marrë për të gjithë konsumatorët të miratuara të gjithë globe.You mund të na kontaktoni përmes: catherineloanfirm97@gmail.com

  ReplyDelete

 34. Gëzuar Vitin e Ri secili

  Unë jam një huadhënës të regjistruar dhe vërtetuar kredisë, nëse ju jeni në nevojë për kredi apo çdo lloj të ndihmës financiare, ju jeni të lirë të kontaktoni me mua tani, i janë dhënë kredi për rreth 8years tani dhe unë kam qenë duke bërë mirë dhe e bëri të sigurt të gjithë klientët e mi dhe klientët janë trajtuar mirë.
  në qoftë se keni nevojë për ndonjë lloj i kredisë që ju mund të më kontaktoni tani në adresën e-mail johnlutherloanfirm1@outlook.com
  i ofrojnë kredi afatgjata, afatshkurtra dhe afatmesme, unë gjithashtu ofrojnë kredi studentore në një shkallë shumë të lirë të interesit.
  kontaktoni me mua tani për kredi tuaj johnlutherloanfirm1@outlook.com

  Faleminderit

  ReplyDelete
 35. Ju në çdo lloj të vështirësive financiare? A keni nevojë për një kredi për të pastruar borxhet tuaja? A jeni duke shkuar për të rritur financat tuaja? Ju jeni një person i biznesit i cili dëshiron për të zgjeruar kompaninë e tij / saj. Ju kërkohet në këtë mënyrë për të kontaktuar hero të vërtetë, besimin dhe kreditë efektive e kreditit të kompanisë kreditimit. Kam mësuar të dy individët dhe qeverinë për efikasitetin tonë të lartë.

  Shërbimet përfshijnë:
  * Kredi personale (Sigurt dhe të pasigurta)
  * Kredi Biznesi (Secure dhe të pasigurta)
  * Përmirësim në shtëpi
  * Kredi Inventor
  * Kredi Auto
  etj ..

  Ju lutemi të kthehet tek ne, nëse jeni të interesuar, nëpërmjet gkfinance01@gmail.com

  sinqerisht,
  Demetrios daniel
  gkfinance01@gmail.com

  ReplyDelete
 36. A jeni në nevojë për një kredi? kanë banka ju mohuar e një kredie, ne jemi këtu për t'ju ndihmuar financiarisht, për të marrë kredi tuaj të menjëhershëm të çdo sasi në çdo destinacion. Lumturia juaj është prioriteti ynë. ne japim kredi personale, kredi tregtare dhe kreditë e korporatave dhe të gjitha llojet e kredisë me interes 2% për më shumë informacion ju lutemi të na kontaktoni përmes emailit (legitloanfirm322@gmail.com)

  ReplyDelete
 37. A keni nevojë për një kredi? Nëse po! Kontakt Oqeani Financave dhe hipotekat Limited ® për kredi të vogla dhe të mëdha sasi. Ne u japim kredi në normë interesi 2%. na kontaktoni sot me e-mail në oceanfinance459@gmail.com Ne gjithashtu japin nga. £ 5 mijë paund në 100 milion paund për individët dhe kompanitë, kredia është e hapur për të gjithë, pavarësisht nga kombësia.

  ReplyDelete
 38. i duan të vlerësojmë mr westhood e apexloans që më dha një kredi. Unë kam qenë scammed €6000 nga scammer ndryshme. dhe i aplikuar për një kredi prej apexloans dhe i mori hua tim. në qoftë se keni nevojë për një kredi legit sot të aplikojnë nëpërmjet postës elektronike: apexloans@yahoo.com

  ReplyDelete
 39. Diten e mire,

  A jeni në ndonjë lloj të vështirësive financiare; A keni nevojë për një kredi për të pastruar borxhet tuaja; A jeni duke shkuar për të rritur financat tuaja; Ju jeni një person i biznesit i cili dëshiron për të zgjeruar biznesin e tij / saj. Ne, nëpërmjet kësaj këshillojmë të kontaktoni hero të vërtetë, besimin, dhe kompania efektive kreditimit të kredisë për kredi tuaj. I njohur si nga individë dhe qeveria e efektivitetit tonë të madh.

  Ju lutemi të kthehet tek ne, nëse të interesuar, nëpërmjet: worldwidelendingcompany@gmail.com

  Ne jemi të certifikuar, të besueshme, efikase, të shpejtë dhe dinamik. Dhe ne mund t'ju ofrojmë një kredi prej € 5.000 deri € 25,000,000.00 me normë të ulët interesi prej 3% në vit.

  Ju lutem na kontaktoni nëse keni nevojë për një kredi nga kompania ime. Adresa jonë e-mail e kontaktit: worldwidelendingcompany@gmail.com

  sinqerisht,
  Znj Taylor Helen.  ditë të lumtur (ofertë kredi)

  ReplyDelete
 40. Shmangur mashtrimet ****
  NO PAYMENT upfront i përfshirë

  Përshëndetje ne ofrojmë kredi ndërkombëtare për të dy individët dhe kompanitë në mbarë botën. norma jonë e interesit është 3% në vit.
  Ne u japim kredi nga çdo vlerë prej $ 2000 në $ 30,000,000.00 për çfarëdo qëllimi ligjor.
  Ne gjithashtu të japë hua nga një afat të gjatë prej 1-25 vjet. Pra, nëse keni nevojë për ndonjë ndihmë financiare të çdo lloji për të sqaruar gjërat, kjo është kompani ju mund të besimit dhe të mbështetet në. Aplikime është në dispozicion për aplikantët të cilët janë 18 vjeç e lart.

  na kontaktoni sot për të gjitha nevojat tuaja financiare.

  Best Regards,
  Z. Richy Scott.
  E-mail: Denationsloan@gmail.com

  ReplyDelete
 41. Ne u japim kredi në çdo pjesë të botës, ne ofrojmë të gjitha llojet dhe llojet e
  kreditë me pagesën e lehtë, norma jonë e interesit është 2% më i qartë punën e pavdekshme,
  pavarësisht nga vendndodhja ose kredi për të marrë një kredi Email: missmaria005@gmail.com
  Aplikantët e interesuar huamarrës plotësoni formularin e mëposhtëm

  Huamarrësit INFORMACION *
  * Emri i plotë: ...................... *
  * SEX * .............................
  * Age ............................. *
  * Titulli * ..................
  Kontakti: ................ *
  * Vendi ......................... *
  * Telefoni: * ..........................
  * Shuma e kërkuar si një hua: .......... *
  * Duration Kredi: .................. *
  * Të ardhurat vjetore: .................. *
  * Profesioni: ..................... *
  * Garanci: ..................... *
  * Pagesat: mujore ose vjetore

  FALEMINDERIT dhe Zoti ju bekoftë

  MENDONI
  JOSE MARIA.

  ReplyDelete
 42. A keni nevojë për kredi për projektin, investime, kredi personale, kredi biznesi, kredi për shtëpi, kredi studentore, kredi konsolidimin dhe kredi për projektin e ndryshme? për ata që dëshirojnë për të marrë një kredi nga kompania jonë duhet të na kontaktoni sot në (agdazak@gmail.com agdazak@outlook.com) dhe për të marrë kredi tuaj sot.

  ReplyDelete
 43. OFERTA E ZOTIT URGJENTE TË BESUESHËM DHE GARANTUAR APLIKONI TANI.

  Diten e mire,

  Të nderuar kërkues të huave, Përshëndetje nga Ofruesit e Kredive Immaculate Ltd.
  Ne jemi huadhënës kredie të certifikuar që ofron kredi për njerëzit që janë në
  Nevoja e kredive. Ne japim kredi për projektin, biznesin, taksat, faturat,
  Dhe shumë arsye të tjera që veprojmë me interes prej 3% është norma. Ka
  Më shumë për të fituar duke marrë një kredi nga kompania jonë, kështu që ju keni nevojë për një
  kredi? A jeni në borxh? A doni një hua për të filluar një biznes të mirë dhe për të pasur nevojë për kapital? A keni nevojë për një hua për financim për çfarëdo arsye? Ndihma juaj është
  Më në fund këtu, si ne japim kredi për të gjithë në një të lirë dhe
  Normë interesi të përballueshme prej vetëm 3%, nëse jeni të interesuar kontaktoni me mirësi
  Ne sot në: (ImmaculateloanprovidersLtd@gmail.com)
  Dhe të marrin kreditë e tyre sot. Për më shumë informacion rreth shërbimeve tona, ju lutem
  Lejeni e dimë shumën e kredisë që ju nevojitet dhe kohëzgjatjen e huasë.

  Ne marrim tjetër:

  * Kreditë personale (të sigurta dhe të pasigurta)
  * Kredi Biznesi (të Sigurta dhe të Pasigurta)
  * Kredi për konsolidim dhe shumë më tepër.

  Ne jemi të certifikuar, të besueshëm, të besueshëm, efikas, të shpejtë dhe dinamik.
  Nëse jeni të interesuar ju lutemi na kontaktoni në:
  ImmaculateloanprovidersLtd@gmail.com

  ASNJË TAKSË I NGRITUR NGA UPFRONT

  Paç fat,
  Mbështetja e klientit.
  Helen Benjamin.

  ReplyDelete
 44. OFERTA E ZOTIT URGJENTE TË BESUESHËM DHE GARANTUAR APLIKONI TANI.

  Diten e mire,

  Të nderuar kërkues të huave, Përshëndetje nga Ofruesit e Kredive Immaculate Ltd.
  Ne jemi huadhënës kredie të certifikuar që ofron kredi për njerëzit që janë në
  Nevoja e kredive. Ne japim kredi për projektin, biznesin, taksat, faturat,
  Dhe shumë arsye të tjera që veprojmë me interes prej 3% është norma. Ka
  Më shumë për të fituar duke marrë një kredi nga kompania jonë, kështu që ju keni nevojë për një
  kredi? A jeni në borxh? A doni një hua për të filluar një biznes të mirë dhe për të pasur nevojë për kapital? A keni nevojë për një hua për financim për çfarëdo arsye? Ndihma juaj është
  Më në fund këtu, si ne japim kredi për të gjithë në një të lirë dhe
  Normë interesi të përballueshme prej vetëm 3%, nëse jeni të interesuar kontaktoni me mirësi
  Ne sot në: (ImmaculateloanprovidersLtd@gmail.com)
  Dhe të marrin kreditë e tyre sot. Për më shumë informacion rreth shërbimeve tona, ju lutem
  Lejeni e dimë shumën e kredisë që ju nevojitet dhe kohëzgjatjen e huasë.

  Ne marrim tjetër:

  * Kreditë personale (të sigurta dhe të pasigurta)
  * Kredi Biznesi (të Sigurta dhe të Pasigurta)
  * Kredi për konsolidim dhe shumë më tepër.

  Ne jemi të certifikuar, të besueshëm, të besueshëm, efikas, të shpejtë dhe dinamik.
  Nëse jeni të interesuar ju lutemi na kontaktoni në:
  ImmaculateloanprovidersLtd@gmail.com

  ASNJË TAKSË I NGRITUR NGA UPFRONT

  Paç fat,
  Mbështetja e klientit.
  Helen Benjamin.

  ReplyDelete
 45. Diten e mire
  A mendoni të merrni një kredi? A jeni seriozisht në nevojë për një urgjencë
  Kredi për të filluar biznesin tuaj? A jeni në borxh? Ky është shansi juaj për të
  Arrijnë dëshirën tuaj, ne japim kredi personale, kredi biznesi dhe korporata
  Kredi, dhe të gjitha llojet e kredisë me interes në 2% për më shumë informacion
  Na kontaktoni përmes emailit: Lapo.financialgroup01@outlook.com
  SHËNIM TË GJITHA PËRGJIGJE DUHET TË DREJTOHET NË Lapo.financialgroup01@outlook.com
     Të fala

  ReplyDelete
 46. Diten e mire
  A mendoni të merrni një kredi? A jeni seriozisht në nevojë për një urgjencë
  Kredi për të filluar biznesin tuaj? A jeni në borxh? Ky është shansi juaj për të
  Arrijnë dëshirën tuaj, ne japim kredi personale, kredi biznesi dhe korporata
  Kredi, dhe të gjitha llojet e kredisë me interes në 2% për më shumë informacion
  Na kontaktoni përmes emailit: Lapo.financialgroup01@outlook.com
  SHËNIM TË GJITHA PËRGJIGJE DUHET TË DREJTOHET NË Lapo.financialgroup01@outlook.com
     Të fala..

  ReplyDelete
 47. Get të shpejtë, kredi legjitime me 2% normë interesi të ulët, ne ofrojmë të gjitha llojet e kredive,

  Shërbimet tona:

  * Kredi personale
  * Loans Debt Consolidation
  * Kredi Biznesi
  * Edukimi për kredi
  * Mortgage
  kowaanna22@gmail.com

  ReplyDelete

 48. Ju jeni në kërkim për një kredi biznesi, kredi personale
  , Kredi Home,
  auto, kredi studentore, kredi konsolidimin e borxhit,
    kredi të pasigurta, e kapitaleve, etj;
  Por banka apo institucione financiare që refuzojnë
    për të dhënë një kredi. Ju jeni në vendin e duhur për zgjidhje tuaj të kredisë!
  Unë jam një huadhënës privat, japin kredi për kompanitë dhe individët
  në nivel të ulët dhe të përballueshme normat e interesit. ju lutem
  EMAIL ne sot: angelemartinez320@gmail.com

  ReplyDelete
 49. Flourish finance firm është një qeveri e miratuar nga qeveria, ne japim kredi individëve dhe organizatave me një normë interesi prej 2% në mbarë botën. Merreni me mua nëse jeni të interesuar për detaje të mëtejshme përmes kësaj kutie postare: fffirm@hotmail.com

  ReplyDelete
 50. Përshëndetje,

  A jeni duke kërkuar një kredi shumë të mirëfilltë me një normë interesi të përballueshme, sipas kushteve dhe kushteve të favorshme të huasë? A keni nevojë për një hua për të shlyer borxhin apo për të paguar faturat tuaja? A jeni refuzuar vazhdimisht nga bankat dhe institucionet e tjera financiare vetëm për shkak se keni një rezultat të ulët krediti? A keni nevojë për një hua apo kredi për ndonjë arsye të tillë si,

  * Kreditë e automjeteve
  * Kredi për pasuri të patundshme
  * Kredi Biznesi
  * Kreditë hipotekare
  * Kredi në shtëpi
  * Kreditë e konsolidimit të borxhit
  * Kreditë personale

  Shënim: Ne japim kredi për vetëm 3% normë interesi vjetore.

  Personat e interesuar duhet të na kontaktoni përmes emailit: - lendingclubfirm@gmail.com për të na mundësuar të hapim një skedar të përpunimit të huasë.

  Kontaktoni Email: - lendingclubfirm@gmail.com

  Urimet më të mira,
  Z. Robert Smith.

  ReplyDelete
 51. Përshëndetje,

  A jeni duke kërkuar një kredi shumë të mirëfilltë me një normë interesi të përballueshme, sipas kushteve dhe kushteve të favorshme të huasë? A keni nevojë për një hua për të shlyer borxhin apo për të paguar faturat tuaja? A jeni refuzuar vazhdimisht nga bankat dhe institucionet e tjera financiare vetëm për shkak se keni një rezultat të ulët krediti? A keni nevojë për një hua apo kredi për ndonjë arsye të tillë si,

  * Kreditë e automjeteve
  * Kredi për pasuri të patundshme
  * Kredi Biznesi
  * Kreditë hipotekare
  * Kredi në shtëpi
  * Kreditë e konsolidimit të borxhit
  * Kreditë personale

  Shënim: Ne japim kredi për vetëm 3% normë interesi vjetore.

  Personat e interesuar duhet të na kontaktoni përmes emailit: - lendingclubfirm@gmail.com për të na mundësuar të hapim një skedar të përpunimit të huasë.

  Kontaktoni Email: - lendingclubfirm@gmail.com

  Urimet më të mira,
  Z. Robert Smith.

  ReplyDelete
 52. PREMIER LOAN FIRM, është një organizatë private që huazon para individit publik dhe privat, të cilët janë të interesuar me një normë interesi shumë të ulët prej 2%, ne ofrojmë shuma të ndryshme të kredisë prej $ 5,000.00 deri $ 500,000,000.00 prej € 5,000.00 deri në € 500,000,000.00. Të dy të pasigurta dhe të siguruara
  Janë: Kredia financiare (e pasiguruar dhe e siguruar)
  Kredi Biznesi (të pasigurta dhe të sigurta)
  Kredia e Bashkëpunimit (e pasiguruar dhe e siguruar)
  Kredia e makinave (e pasiguruar dhe e siguruar)
  Kredi e Shtëpisë (e pasiguruar dhe e siguruar)
  Kredia e konsolidimit (e pasiguruar dhe e siguruar)

       INFORMATA TË PARË TË PËRDORUR JANË: Juaj
  Emri i plotë ..............................
  Vendi juaj............................
  Adresa juaj ...........................
  Puna juaj ........................
  Age .....................................
  Sex .....................................
  Statusi juaj martesor ....................
  Next Of Kin .............................
  Statusi aktual në vendin e punës .........
  Numri i telefonit............................
  Norma mujore e të ardhurave .....................
  Nevoja e nevojshme ...........................
  LoanPurpose .............................
  Paguaj Kohëzgjatjen e Kthimit .......................
  Kohëzgjatja e huasë ...........................
  Sa shpejt keni nevojë për këtë hua ..........
  Emri i kontaktit: Z. Jim Wallance
  Kontaktoni postën: premierloanfirm@hotmail.com

  ReplyDelete
 53. Oferta e besueshme e kredisë pa tarifa UPFRONT

  Përshëndetje,

  Cilat janë nevojat tuaja financiare?
  Ne japim kredi nga një minimum prej $ 2,000.00 deri në një maksimum prej $ 100,000,000.00 me kohëzgjatje të rehatshme që varion nga 1 në 30 vjet në një normë interesi shumë të reduktuar prej 3%.

  A keni nevojë për një hua biznesi?
  A keni nevojë për një hua personale?
  A doni të blini një makinë?
  A doni të refinance?
  A keni nevojë për një hua hipotekare?

  A keni nevojë për një kapital të madh për të nisur propozimin apo zgjerimin e biznesit tuaj? A keni humbur shpresën dhe mendoni se nuk ka rrugëdalje, dhe barrët tuaja financiare ende vazhdojnë?
  Ju lutemi mos hezitoni të na kontaktoni për bashkëpunim të mundshëm të biznesit

  Na kontaktoni përmes emailit: constantloanfirm1@gmail.com

  ReplyDelete
 54. Unë dua të falënderoj Perëndinë perëndimore për të më dhënë një hua kam gjetur një dëshmi se si një mik mori një kredi nga apexloans dhe i aplikuar për një hua dhe mori hua tim. Nëse keni nevojë për një hua urgjente sot të shmangni mashtruesit e internetit sot të aplikoni për kredi legit përmes emailit; apexloans@yahoo.com

  ReplyDelete
 55. Aplikoni për një kredi të shpejtë dhe të përshtatshme për të paguar faturat dhe për të filluar një biznes të ri ose për të rifinancuar projektet e tyre në një normë më të lirë interesi prej 2%. Na kontaktoni sot përmes: për më shumë informacion me shumën e kredisë që nevojitet, pasi oferta jonë minimale e kredisë është 5.000,00 për çdo zgjedhje të shumës së kredisë. Ne jemi një huadhënës i regjistruar dhe i certifikuar i ligjshëm. Ju mund të na kontaktoni sot përmes postës elektronike për përgjigje të shpejtë, nëse jeni të interesuar për marrjen e kësaj kredie, na kontaktoni për më shumë informacion rreth procesit të kredisë, procesit të mënyrës se si kushtet e kredisë dhe si do të transferohet kredia për të bërë ju. Unë kam nevojë për përgjigjen tuaj urgjente nëse jeni të interesuar. Email: richardpeterson706@gmail.com

  ReplyDelete
 56. Huadhënësit e oqeanit dhe hipotekat e kufizuar për shuma të vogla dhe të mëdha të huave Me normën e interesit prej 2%.

  A keni nevojë për një hua për të filluar një biznes apo për të paguar faturat tuaja? Ne ofrojmë të gjitha llojet e huave, huave private,
    Komerciale dhe personale me një normë interesi shumë të ulët deri në 2% në një vit deri në 25 vjet periudhë të ripagimit kudo në botë. Ne ofrojmë kredi që variojnë nga 1000 në çdo shumë që ju kërkoni, na kontaktoni sot Email;

  oceanfmortgages@gmail.com
  oceanfmortgages@gmail.com

  +447087694046

  ReplyDelete
 57. Përshëndetje,
  Kjo është për të informuar publikun se Z. Raymond Million, një huadhënës i respektuar për kredi personale, ka hapur mundësi financiare për të gjithë ata që kanë nevojë për ndonjë ndihmë financiare. A keni nevojë për hua të menjëhershme për të pastruar borxhin apo keni nevojë për një hua kapitale për të përmirësuar biznesin tuaj? A keni qenë ndonjëherë mohuar nga bankat dhe agjencitë e tjera financiare? Vetëm për shkak se ne jemi këtu për të gjitha problemet tuaja financiare. Ne ofrojmë një normë interesi prej 2% për publikun, kompaninë dhe komunitetin në një mënyrë të qartë dhe të lehtë për t'u kuptuar, këto terma dhe kushte. Nuk kërkohet kontrolli i kredisë, 100% i garantuar.
  Na dërgoni me email në: (raymondmillionloanfirm@gmail.com)

  ReplyDelete
 58. A keni nevojë për kredi 100%? Unë mund t'u shërbej nevojave tuaja financiare me më pak probleme të kthimit, prandaj ju financojmë vetëm për 2%. Pavarësisht nga situata juaj, e vetëpunësuar, e pensionuar, të ketë rating apoor të kredisë, ne mund të ndihmojmë. Flexiblerepayment mbi 1 deri në 30 years.Contact na në: Rechaelfrankloanfirm@gmail.com


  Ju jeni duke kërkuar për një kredi të gjatë ose afat-shkurtër

  1 Emri i plotë: ............................
  2 Adresa e Kontaktit: .......................

  3.Country: .....................

  4.Sex: ...............

  5. Shuma e Huasë e Nevojshme: ....................
  6. Kohëzgjatja e kredisë: ...................
  7. Numri i drejtpërdrejtë i telefonit: .................

  Shume dashuri,

  Rechaelfrankloanfirm@gmail.com

  l
  mrs: Rechael

  ReplyDelete
 59. Përshëndetje

  A keni nevojë për një hua urgjente për të plotësuar nevojat tuaja financiare? Ne ofrojmë hua nga 2000 në 50 000 000.00, jemi të besueshëm, të fuqishëm, të shpejtë dhe dinamik, nuk e kontrollojmë kredinë dhe ofrojmë një garanci 100% për huatë e jashtme gjatë kësaj periudhe.

  Ne gjithashtu huazojmë të gjithë monedhën me një normë interesi prej 2% në të gjitha kreditë .... Nëse jeni të interesuar, kthehuni tek ne me këtë email.

  Ju lutemi të ktheheni tek ne, nëse jeni të interesuar, me helenashleyloanfirm@gmail.com

  Juaji me besnikëri,

  Zonja Helen Ashley

  helenashleyloanfirm@gmail.com

  ReplyDelete
 60. Përshëndetni Zonja dhe Burra të Butë
  Kjo është për të informuar publikun se WORD BANK, ka filluar dhe ka hapur një mundësi financiare për këdo që ka nevojë për ndonjë ndihmë financiare.
  Banka siguron kredi me normë interesi prej 1% për individët, kompanitë, sipas kushteve të qarta dhe të kuptueshme për periudhën nga 1 deri në 20 vjet, kohëzgjatjen e ripagimit për individët dhe kompanitë që kanë nevojë për ndihmë financiare, në çdo pjesë të botës. Ne sigurojmë kredi që variojnë nga $ 5,000.00 deri në $ 500,000,000.00, Valuta: USD, CAD, CZK, KWD, OMR, SGD, RUB, GBP, AUD, MYR, ZAR, IDR, UAH, PHP, EURO.
  A jeni në varfëri? Keni nevojë për ndihmë financiare për ngritjen e një biznesi? Banka Botërore është këtu për të ndihmuar financiarisht dhe për të kapërcyer këto pengesa financiare.
    Na kontaktoni sot përmes e-mailit në: (worldbankloan2017@gmail.com)

  ReplyDelete
 61. VIVIAN BENSON.
  "Mirë se erdhët në Vivian benson FINANCA E LOANSIT, një kompani e huasë e regjistruar, e cila ofron kredi për të ndihmuar jetën, keni nevojë urgjente për një hua për të paguar borxhin apo keni nevojë për një hua për biznesin tuaj? Keni nevojë për një hua konsolidimi ose një peng? A po kërkoni më shumë, sepse ne jemi këtu për t'i bërë të gjitha problemet tuaja financiare një gjë të së kaluarës. Ne kemi ndihmuar njerëzit që kanë nevojë për ndihmë financiare që kanë kredi të këqija ose kanë nevojë për para për të paguar faturat, për të dhënë hua vetëm për normën e interesit prej 2%, dua ta përdor këtë medium për të informuar se ne japim mbështetje të besueshme dhe marrëse, dhe do të jemi gati për të ofruar një hua, pra ju lutemi na kontaktoni sot (vivianbensonloanfirm @ gmail. com)

  ReplyDelete
 62. Përshëndetje,

  Unë jam z. Alexander Kroos, huadhënës i regjistruar dhe i akredituar. Unë po paguaj kredi midis 5.000 dhe 1.000.000 euro për personat e ndershëm me një normë interesi prej 3% për një periudhë prej 5-25 vjetësh. Shlyerja do të bëhet në këste mujore duke filluar 3 muaj pas pranimit të huasë. Ne lëshojmë kredi me normën më të ulët të interesit prej 3%. Shërbimet e ofruara përfshijnë:
  Kreditë personale
  kredi studentore
  kredi të biznesit

  Nëse jeni të interesuar për një kredi nga ne, ju lutem më kontaktoni me e-mail, realityloanfirm5@gmail.com

  Aplikoni për një hua urgjente

  ReplyDelete
 63. Përshëndetje,
  A keni nevojë për një kredi urgjente ??? A jeni në Borxhi? A keni kredi të këqija? a jeni refuzuar nga bankat, a keni nevojë për një hua për të filluar një biznes tuaj? Ne u japim kredi Njerëzve pavarësisht rezultateve të tyre të këqija / keq. Ne japim të dy kreditë e biznesit dhe personale me një zgjatje afatgjate dhe afatshkurtër të zgjedhjes suaj me normë të ulët interesi në 2% për anulim për individë dhe kompani. Programeri ynë i kredisë është i shpejtë dhe i besueshëm, aplikohet sot dhe merr përgjigjen tuaj të menjëhershme. Kreditë janë të siguruara mirë, Garancia 100% dhe Klientët janë siguruar sigurinë maksimale. Për më shumë pyetje na kontaktoni përmes adresës sonë të emailit: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM) dhe merrni kredinë tuaj sot.
  Email: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM)
  Znj. Magret james MD / CEO

  ReplyDelete
 64. Do keni nevojë për një FINANCË me 3% për të paguar faturat ose për të nisur një biznes tuaj? Nëse po, kontaktoni SHBA me këto detaje të mëposhtme ... GLOBAL SOLUTION FINANCE COMPANY
  globalsulutionfinance89@gmail.com
  (1) Emri i plotë
  (2) Shuma e Huasë e Nevojshme
  (3) kohëzgjatje
  (4) Country
  (5) Numrat e telefonit
  Na dërgoni me email: globalsulutionfinance89@gmail.com
  Trego: +919205335862
  ose
  Trego: +919538237271
  Whatsapp: +919205335862
  Faqja e internetit: https://gsfcloan.com/
  Fatmirësisht,
  Do you need a FINANCE at 3% to pay your bills or start up a business of your own? If yes ,contact US with this following details... GLOBAL SOLUTION FINANCE COMPANY
  globalsulutionfinance89@gmail.com
  (1)Full Name
  (2)Loan Amount Needed
  (3)Duration
  (4)Country
  (5)Phone numbers
  Email Us: globalsulutionfinance89@gmail.com
  Tell : +919205335862
  or
  Tell : +919538237271
  Whatsapp:+919205335862
  Website: https://gsfcloan.com/
  Best Regards,

  ReplyDelete
 65. Saya adalah CHERIL MARTINS, CEO dan pendiri perusahaan terhormat dan terhormat dengan nama (CHERIL.MARTINSLOANFIRM), kami menawarkan bantuan keuangan untuk liburan Natal Pelanggan yang terhormat mencari peluang untuk menyelesaikan masalah keuangan. Penawaran ini sesuai dengan landasan Otoritas Transportasi Internasional sehingga kami dapat memuaskan pelanggan selama periode ini.

  Presentasi ini berlangsung dari tanggal 11 September sampai 20 Desember sampai sekarang datang dan dapatkan
  Pinjaman yang ingin Anda selesaikan masalah keuangan yang Anda hadapi sekarang adalah kesempatan untuk membuat anak dan keluarga dan istri, suami. Bergabunglah dengan AS sekarang di: (cheril.martinsloanfirmgmail.com) Kami menawarkan pinjaman dengan harga lebih murah 2% Balas

  ReplyDelete
 66. Saya adalah CHERIL MARTINS, CEO dan pendiri perusahaan terhormat dan terhormat dengan nama (CHERIL.MARTINSLOANFIRM), kami menawarkan bantuan keuangan untuk liburan Natal Pelanggan yang terhormat mencari peluang untuk menyelesaikan masalah keuangan. Penawaran ini sesuai dengan landasan Otoritas Transportasi Internasional sehingga kami dapat memuaskan pelanggan selama periode ini.

  Presentasi ini berlangsung dari tanggal 11 September sampai 20 Desember sampai sekarang datang dan dapatkan
  Pinjaman yang ingin Anda selesaikan masalah keuangan yang Anda hadapi sekarang adalah kesempatan untuk membuat anak dan keluarga dan istri, suami. Bergabunglah dengan AS sekarang di: (cheril.martinsloanfirmgmail.com) Kami menawarkan pinjaman dengan harga lebih murah 2% Balas

  ReplyDelete
 67. Aplikoni për një kredi të shpejtë dhe të përshtatshme për të paguar faturat dhe për të filluar një biznes të ri ose për të rifinancuar projektet e tyre në një normë më të lirë interesi prej 3%. Na kontaktoni sot përmes: jennygreg35@gmail.com me shumën e kredisë që nevojitet si oferta minimale e kredisë tonë është $ 1,000.00 për çdo zgjedhje të shumës së kredisë. Ne jemi një huadhënës i regjistruar dhe certifikuar i ligjshëm. Ju mund të na kontaktoni sot përmes postës elektronike për përgjigje të shpejtë (jennygreg35@gmail.com), nëse jeni të interesuar për marrjen e kësaj kredie, na kontaktoni për më shumë informacion rreth procesit të kredisë, procesit të mënyrës se si kushtet e huasë dhe si kredia do të transferohet për të bërë ju. Unë kam nevojë për përgjigjen tuaj urgjente nëse jeni të interesuar.

  ReplyDelete
 68. Aplikoni për një kredi të shpejtë dhe të përshtatshme për të paguar faturat dhe për të filluar një biznes të ri ose për të rifinancuar projektet e tyre në një normë më të lirë interesi prej 3%. Na kontaktoni sot përmes: jennygreg35@gmail.com me shumën e kredisë që nevojitet si oferta minimale e kredisë tonë është $ 1,000.00 për çdo zgjedhje të shumës së kredisë. Ne jemi një huadhënës i regjistruar dhe certifikuar i ligjshëm. Ju mund të na kontaktoni sot përmes postës elektronike për përgjigje të shpejtë (jennygreg35@gmail.com), nëse jeni të interesuar për marrjen e kësaj kredie, na kontaktoni për më shumë informacion rreth procesit të kredisë, procesit të mënyrës se si kushtet e huasë dhe si kredia do të transferohet për të bërë ju. Unë kam nevojë për përgjigjen tuaj urgjente nëse jeni të interesuar.

  ReplyDelete
 69. Përshëndetje për ju ..

  Ne jemi znj Faith Elena Organizata e formuar për të ndihmuar njerëzit në nevojat e ndihmave, të tilla si ndihma financiare. Pra, nëse po kaloni vështirësi financiare ose jeni në ndonjë rrëmujë financiare, dhe keni nevojë për fonde për të filluar biznesin tuaj ose keni nevojë për borxhin tuaj ose të paguani faturat, të filloni një biznes të mirë, ose jeni duke gjetur vështirë për të marrë hua kapitale nga bankat lokale, na kontaktoni sot përmes emailit: mrsfaithelena.fund@gmail.com

  INFORMACIONET E HUAJA TË HUAJA.
  Emrat tuaj të plotë: ...............
  Shuma e huasë e kërkuar: ..........
  Kohëzgjatja e huasë: .............
  Qëllimi i huasë: ..........
  Adresa e aplikuesit: ...........
  Profesioni: ..........
  Vendndodhja: ........
  Shteti: ..............
  Vendi: .................
  Gjinia: ............
  Mosha: .............
  Mobile .............
  Të ardhurat mujore:........

  Faleminderit si ne presim urgjente tuaj përgjigje.

  ReplyDelete
 70. Përshëndetje të gjithëve, A jeni të shtrydhur financiarisht? A kërkoni Kredi për të paguar kreditë dhe borxhet? A kërkoni financim për të ngritur biznesin tuaj? A keni nevojë për kredi private apo biznesi për qëllime të ndryshme? A kërkoni kredi për të kryer projekte të mëdha? Siguroni një hua prej nesh sot dhe filloni me diçka të dobishme. Transaksioni ynë është 100% i garantuar si ne gjithashtu sigurojmë një marrëdhënie të përzemërt me klientët tanë. Ne ofrojmë Kredi pa kontrolle kredie, Asnjë kolateral, hapa të thjeshtë, financim të shpejtë dhe norma interesi të ulët prej 2%. Pse të mbetet në një thyerje financiare? Na kontaktoni përmes emailit: leadloaninsurancecompany@gmail.com.

  ReplyDelete
 71. A keni nevojë për një hua? Nëse po! Kontaktoni Ocean Finance dhe Mortgages Limited ® për shuma të vogla dhe të mëdha të kredive. Ne japim kredi me normë interesi prej 2%. Na kontaktoni sot me e-mail në: oceanfinance459@gmail.com. Ne gjithashtu japim kredi nga (£ 5000) Mijë Pounds për (£ 100,000,000) qindra miliona paund për individët dhe kompanitë, kredia është e hapur për të gjithë pa marrë parasysh kombësinë ose ju mund të na kontaktoni nëpërmjet facebook facebook / Armaninice03.

  ReplyDelete
 72. INSTALIMI I NJË KREDITË, MERRNI NJË RI!

  Merrni $ 5,500 U.S.D çdo ditë; për gjashtë muaj

  A e dini që ju mund të kolloni në ndonjë makinë ATM me një kartë ATM hacked?
  Renditni për një kartë bosh kartoni tani dhe merrni miliona brenda një jave, jetoni një
  të rehatshme dhe luksoze
  që ju keni dashur gjithmonë, kartat tona janë programuar në të tilla
  një mënyrë që përdoruesit nuk mund të kapen nga cctvs ose ndonjë monitorim
  sattellite, edhe pse këto karta janë të paligjshme, e dobishme e saj.
  Na kontaktoni përmes emailit (blankatmcardguru677@gmail.com)
  Ne kemi kartat e programuara posaçërisht ATM që mund të përdoren për të hackuar ATM
  Makinat, kartat ATM mund të përdoren për të tërhequr paratë në ATM ose për të paguar
  për mallrat përmes P.O.S.

  Bëni mendjen para se të aplikoni, është një marrëveshje e drejtë!
  Rendit tani: na kontaktoni nëpërmjet
  Email: (blankatmcardguru677@gmail.com).

  ReplyDelete
 73. INSTALIMI I NJË KREDITË, MERRNI NJË RI!

  Merrni $ 5,500 U.S.D çdo ditë; për gjashtë muaj

  A e dini që ju mund të kolloni në ndonjë makinë ATM me një kartë ATM hacked?
  Renditni për një kartë bosh kartoni tani dhe merrni miliona brenda një jave, jetoni një
  të rehatshme dhe luksoze
  që ju keni dashur gjithmonë, kartat tona janë programuar në të tilla
  një mënyrë që përdoruesit nuk mund të kapen nga cctvs ose ndonjë monitorim
  sattellite, edhe pse këto karta janë të paligjshme, e dobishme e saj.
  Na kontaktoni përmes emailit (blankatmcardguru677@gmail.com)
  Ne kemi kartat e programuara posaçërisht ATM që mund të përdoren për të hackuar ATM
  Makinat, kartat ATM mund të përdoren për të tërhequr paratë në ATM ose për të paguar
  për mallrat përmes P.O.S.

  Bëni mendjen para se të aplikoni, është një marrëveshje e drejtë!
  Rendit tani: na kontaktoni nëpërmjet
  Email: (blankatmcardguru677@gmail.com).

  ReplyDelete
 74. Firma Sky World Credit, ne japim kredi me një normë interesi 0f 3%. skyworldloanfirm@gmail.com
   

  Ditën e mirë sir / ma am.

  Ne jemi një kompani private dhe ne ofrojmë hua me norma interesi të ulëta në përcaktimin e shumës së kredisë në mes të 100 milionë provizioneve të huasë prej $ 1,000 dollarësh për zhvillimin e biznesit: zgjerimi i konkurrencës në zgjerimin e biznesit / biznesit.

  Ne ofrojmë një shumëllojshmëri të kredisë

  * Kreditë personale (të siguruara dhe të pasigurta)
  * Kredi Biznesi (të siguruara dhe të pasigurta)
  * Kredi për konsolidim
    
  Asnjë tarifë upfront.

  Ne ju falënderojmë për të marrë kohë për të lexuar këtë reklamë.
  Për më shumë informacion dhe pyetje, dërgoni e-mail për ne sot
  skyworldloanfirm@gmail.com
  skyworldloanfirms@yahoo.com


  Sarah Williams.

  ReplyDelete