Jun 2, 2017

MULLA SULA NËNÇMON KONFERENCËN E CILA MBRONË ISLAMIN

Veb faqja e BFI-së së uzurpuar nga Mulla Sula ka publikuar sot një informacion mbi një aktivitet të organizatave të ndryshme nërkombëtare, në të cilën, nga komunitetet ballkanike, paska marrur pjesë vetëm Bashkësia Islame e Maqedonisë! Aty na paska përfaqësuar Mustafa Dauti, lavatriçja e parave të pista të Mulla Sulës, narkodileri dhe kryehajni, kurse na paska folur mbi një projekt të cilën as që e ka lexuar ndonjëherë (Stop RadTerr)
Shkruan Zeqie Veseli
Çka kërkon Mustafa hajni në një kongres ku debatohet mbi sojin e vetë Mustafa Dautit? Fillimisht, Mulla Sula mundohet që tia përmirësojë imazhin që tashmë e ka të një puro hajni të pashembullt, kurse me këtë edhe mundohet që ta nënvlerësojë Konferncën duke ua bërë me dije organizatorëve që aty ku nuk këshillohet Sulejman Rexhepi nuk jeni të denjë për kuorum më cilësor se sa niveli i Mustafa hajnit!
Sipas shërbimit për informim të BFI-së së Mulla Sulës, në atë Konferencë prej të gjitha komuniteteve myslimane të Ballkanit paska prezantuar vetëm BFI-ja e RM-së? Po pse vetëm kjo? Pse nuk janë thirrur edhe bashkësitë e tjera islame të Ballkanit? Sepse, tashmë të gjitha bashkësitë në fjalë e kanë dhënë provimin e vet. Të gjitha i kanë sendërtuar konkluzionet e dala nga Konferenca e vitit të kaluar e po të njëjtit forum organizativ. E vetmja që nuk ka lëvizur asnjë hap përpara ka qenë pikërisht BFI e Mulla Sulës.
Po pse Mullla Sula e delegon lavatriçen e vet të pistë që ta përfaqësojë BFI-në e të gjithë myslimanëve të Maqedonisë! Ku janë teologët e mirëfilltë, ku janë ata profesorë, ata akademikë, ata myftinjë? Pse jo ata por Mustafa Dauti, kur edhe vetë Mulla Sula e di dhe e ka përfolur që në Medrese ka qenë nxënës me sjellje të mjafueshme, në fakultet ka vjedhur nota dhe është dëbuar, pastaj 5000 euro e ka paguar punimin e magjistraturës që ia kanë përgatitur një profesor(eshë) matrapaz(e) nga Tirana si dhe 10 000 euro ka paguar në Universitetin katastrofë të Merko ministrit!
Për veprimtarinë e pistë që ia kryen Mulla Sulës, ky nuk mundet që tia rregullojë imazhin nga një hajdut profesionist në një (am)kademik me nënqeshje të pederaftë.
Zoti e di se sa janë tronditur ndërkombëtarët pjesëmarrës nga Maqedonia kur kanë dëgjuar aktivitete e lavdërata të kota nga goja e pistë e Mustafa hajnit në adresë të Mulla Sulës. Sipas informacionit të publikuar, Mulla Sula qenka i vetmi dhe i pari që paska ngritur zërin kundër ekstremisëve dhe radiklistëve! Janë ndjerë të zhgënjyer ndërkombëtarët sepse Mulla Sula ekstremistë dhe radikalistë ju thotë mjekroshave të cilët i ka pasur edhe bashkëpunëtorë por përmes të cilëve edhe ka siguruar kuorum për të vazhduar me veprimtarinë okupatorë të tij në BFI të RM. Mulla Sula është vetë radikalisti dhe ekstremisti por jo me sufiksin fetar, sepse ai dhe feja janë ky koncepte diametralisht të kundërt. Bashkëpunëtorët e tij që të gjithë janë të armatosur dhe, asnjëri nuk mban mbi tavolinë Kuran por mbajnë kallasha e revole, armë elektrike e bomba! Mulla Sula jo një herë e ka publikuar të fotografuar tërë arsenalin e vet prej lloj-lloj armëve. Mulla Sula është përforlur si shitës i vizave të haxhit por edhe si falsifikator i dokumenteve personale për turqët që janë përpjekur të shkojnë në haxh përmes Maqedonisë. Është përfolur si lider me makinën zyrtare të të cilit narkodilerët bartin drogë! Veprimtaria korruptive e tij tashmë është nën llupën e prokurorëve publik të shtetit! Mulla Sula jo njëherë është përfolur si trajner i nipit të tij pesëvjeçar në qitje me revole! Mulla Sula ec me përcjellje prej dy-tri makinave, me truproje të armatosur deri në dhëmbë. Jo sepse është i kërcënuar, por, thjesht, me këtë ai dëshiron të përcjell porosi se është boss i vërtetë.
Një është e vërtetë! Mustafa gënjenë paskrupullt kur thotë se Mulla Sula përmes projektit të vet paska zbritur në zero numrin e pjesëmarrësve nga Maqedonia në ISIS. Në këtë fakt ka ndikuar ekskluzivisht propaganda objektive dhe profesionale botërore, kurse Mulla Sula nuk e ka folur qoftë edhe vetëm një fjalë në ndonjë forum të xhematit të vet. Madje, ekziston edhe dokumenti përmes të cilit Mulla Sula në një farë forme i kushtëzon ambasadat e ndryshme në Maqedoni, duke u thënë që nëse doni të kyqem në këtë projekt në luftë kundër ISIS-it, më jepni para nga buxheti i qeverive të juaja!
Në Bashkësinë Islame të Kosovës në këtë aktivitet janë shpenzuar mbi një milion euro të siguruar nga fondet e ndryshme ndërkombëtare. Kurse në Shqipëri vetëm ambasada amerikane ka ndarë miliona dollarë për qindra aktivitetet anembanë Shqipërisë që Komuniteti Mysliman i ka ndërmarrë në fushatë kundër esktremizmit dhe radikalizmit të shqiptarëve. Le ta tregojë Mulla Sula vetëm një aktivitet që e ka ndërmarrur që del nga projekti STOP RadTerr! Le të dalë qoftë vetëm një organ, një profesor, një akademik, një student, një nxënës i BFI-së dhe le të thotë që, po, e ka lexuar dhe ka iformacione mbi këtë projekt!
Dhe krejt këtë pasivitet mund ta prezantojë si aktivitet gjigant vetëm kryerrenci i Mulla Sulës, Mutafa Dauti! Mulla Sula e dërgon në forume ndërkombëtare për tia rregulluar imazhin e hajnit, kurse i tërhiqet vërejtja që në konferenca të flasë eksluzivisht mbi meritat e paqenme të Mulla Sules në luftë kundër esktremizmit dhe radikalizmt, i cili, në fakt ka qenë në dozë të tepruar antishqiptare e antiislame te njerzit e liderit shpirtëror të Mulla Sulës, Nikolla Gruevski, për të cilin me loçkë të zemrës e lutë Allahun e Madhërishëm që ta bekojë. Për këta mjekrosha ekstremistë Mulla Sula i shkruan edhe mikut të vet besnik deri ne vdekje Sasho Mijallkovit!
Po a mendon Mulla Sula dhe Mustafa Dauti se ia arritën që tia hedhin institucioneve dhe shërbimeve të ndryshme të intelegjencies dhe të sigurimit që kanë prezantuar në atë Konferencë?! Këta janë të bindur që po, prandaj, BFI-ja është e katandisur si mos më keq në këtë pozitë ofenduese prej nga Mulla Sula edhe ofendon pa fije turpi.
Konferenca paska konkluduar unanimisht se kjo që po nodhë nëpër vatrat e luftës në disa vende myslimane nuk paska asgjë të përbashkët me fenë islame. Po kjo që veprojnë Mulla Sula dhe Mustafa hajni, çka kanë të përbashkët me fenë islame? Manipulimi me ndihmat humanitare, vjedhja e parave të vëllezërve të përmbytur nga vërshima katastrofale në Hasanbeg dhe rrethinë, mos dalin eventualisht nga parimet islame, apo nga kodi i nderit i hajnave dhe kriminelëve të sojit të Mustafa (am)kademikut!

No comments:

Post a Comment