May 16, 2017

Lajm, gazeta më e lexuar shqiptare në Maqedoni

Rezultatet e anketës së IRI-it, që u publikuan dje tregojnë se në Maqedoni të gjitha gazetat kanë rënie të lexueshmërisë, përveç Gazetës Lajm e cila ka ngritje. Sipas kësaj ankete, Gazeta Lajm tani është gazeta e parë prej të cilës informohen lexuesit shqiptarë, kurse e dyta në Maqedoni, menjëherë pas gazetës në gjuhën maqedonase Dnevnik.
Këto rezultate tregojnë se kanë dështuar presionet që i bën pushteti ndaj Gazetës Lajm në mënyrë direkte, por edhe në mënyrë indirekte, duke favorizuar konkurrencën jolojale. Rezultatet tregojnë se lexuesi shqiptarë din të vlerësojë informacionin e pavarur dhe neutral dhe din ta dallojë nga gazetaria tifozerike dhe gazetaria e sponsoruar. Lajm falënderon lexuesit shqiptarë për këtë vlerësim.

No comments:

Post a Comment