May 21, 2017

BDI të mos shpreson në Ministrin e Drejtësisë dhe MPB

BDI është tejet e shqetësuar nga pozita që ka aktualisht dhe e njëjta e ka të qartë se nuk mund të drejtojë shumë ministri siç kishte luksin gjatë bashkëqeverisjes me VMRO DPMNE. Gjithashtu gjatë kësaj periudhe nuk do të mund të manovrojë me figura që kanë qenë pjesë e kriminalitetit shtetërorë për vite me rradhë. BDI dhe funksionarët e sajë ishin pjesë e të gjitha problemeve që iu ushtruan qytetarit shqiptar në Maqedoni gjatë qeverisjes me VMRO DPMNE, e njejta aspak nuk tregoi kapacitet se mund të ndihmon shqiptarët dhe të i mbron ata. Fati i shqiptarëve gjatë qeverisjes BDI- VMRO ishte i njejti si gjatë regjimit Millosheviçian në të kalaurën. Zërat nga brenda partisë flasin se BDI nuk do të qeverisë me ministri të rëndësishme gjë e cila ka bërë që pakënaqësitë të shtohen dhe të rriten tensionet brenda partisë. Informata burimore brenda partiake bëjën të ditur se BDI me çdo kusht po tenton të përvetëson Ministrin e Drejtësisë dhe Punëve të Brendshme për të shpëtuar funksionarët e saj dhe të VMROç DPMNE që kanë ushtruar kriminalitet, padrejtësi ndaj shqiptarëve, keqpërdorime, vrasje, burgosje, korrupcion, etj. Edhe pse BDI po mundohet që të drejtojë Ministritë si atë të Drejtësisë dhe Punëve të Brendshme tani më ajo e katë qartë se sëpaku këto dy ministri nuk i takojnë aspak. Me çfarë të drejte BDI kërkon të drejtojë Ministrinë e Punëve të Brendshme kur ajo vrau polic shqiptar, vrau komandanta, bastisë familje shqiptare, dhe si kërkon që të drejtojë Minsitrinë e Drejtësisë kur burgosi shqiptarë të pafajshëm, nuk zbardhi rastin Sopoti, Monstra, Kumanovën, nuk ndihmuan Komandantë që rrijnë burgjeve të pafajshëm, etj./fokusi/ 

No comments:

Post a Comment