May 18, 2017

Asnjë reagim kundër rrahjes së Irsal Jakupit

Kohë më parë mediat e vendit raportuan për një rrahje të sekretarit të përgjithshëm të BFI-së, Irsal Jakupit! Nga ana e BFI-së nuk pati as demantim as prononcim rreth këtij rasti, i cili deri te mediat e vendit erdhi sipas dëshmitarëve okularë. Një person korpulen, thonë se i ka dalur përballë Irsal Jakupit deri sa ky duke folur ne telefon po ecte rrugës së Çarshisë së Shkupit. Informatat flasin se Irsal Jakupi me lot në sy është lutur që të e falin, sepse, për gjithçka që akuzohet nuk është fajtor ai por i madhi i BFI-së, i cili nuk i ka dhënë numër tjetër të celularit por ia ka bartur atë që e ka pasur ish-sekretari i BFI-së Afrim ef. Tahiri.
Brenda BFI-së ka zëra që askush nuk është i kënaqur me Irsal Jakupin, madje që në momentin kur ka pranuar që ti provokojë të gjithë ata që e kanë kërkuar Afrim Tahirin në numrin e celularit që tanimë e shfrytëzon Irsal Jakupi. Në emër të tij janë provokuar edhe zonja ndërkombëtare e gazetare, të cilat pastaj i janë paraqitur efendi Tahirit në telefonin privat për ta konfirmuar nëse është ai që po tallet me dinjitetin e tyre apo dikush tjetër.
Pra, sipas kësaj informate, Irsal Jakupi tashmë e kishte mbushur kupën dhe gjithësesi që pritej ragimi i qytetarëve.
Ndërsa vetë Irsal Jakupi, disa herë ka shprehur pakënaqësi duke thënë se, që kur u mënjanua nga politika kushëriri i tij, Nexhati Jakupi, edhe pesha e tij në BFI ka rënë dukshëm. Ai tashmë më tepër e luan rolin e ndërlidhësit me palën turke se sa si sekretar gjeneral i BFI-së.
Po kush është Irsal Jakupi?
Irsal Jakupi është një ish-nxënës i Medresesë Isa Beu, i cili ka qenë një nxënës i mjaftueshëm. Pas kryerjes së fakultetit të shkencave islame, me sukses mesatar, punësohet në Muftininë e Gostivarit, i cili, më tepër ka pasur rolin e tagrambledhësit në parking të makinave se sa që ka luajtur ndonjë detyrë administrative në këtë Muftini. Epoka e tij vie sidomos në kohën kur në BFI u ngujuan personalitetet e BFI-së që kërkopnin reforma e që më pastaj do të dëbohen nga puna. Atëbotë Irsal Jakupi, duke e shfrtytëzuar kushëririn e vet dhe, përmes tij edhe funksionarët e BDI-së, arriti që ta shtrembërojë të vërtetën dhe përkohësisht të dalin me faj udhëheqësit e Nismës për Reforma në BFI, të cilën në shkallën e dytë të gjithë u shfajësuan dhe, edhe përkundër përpjekjeve për ta mbyllur procesin, gjykimi do të vazhdon edhe me tej.
Në BFI të gjithë janë të pakënaqur me kapacitetin e tij si dhe me sjelljet e tij prej një injoranti total. Kjo e nxitë Irsal Jakupin që të jetë i djallëzuar dhe të ndërhyrjë në shumë çështje. Me këtë ai po krijon armiqësi të mëdha, në çdo hap. Prandaj, nuk dihet se kujt i hyri në hak për ato grushta e shpulla që i hëngër këto ditë në zemër të Çarshisë së Shkupit. Po nëse kjo rrahje vie si porosi prej Sulejman Rexhepit, i cili gjithnjë e më shumë po e shpreh pakënaqësinë dhe urrejtjen kundër këtij shpëtimtari të tij! Duke e njohur natyrën e Mulla Sulës, edhe kjo është e mundshme!

No comments:

Post a Comment