Apr 10, 2017

Thaçi: BDI-ja nuk meriton të jetë pjesë e Qeverisë së ardhshme

Në një intervistë ekskluzive për TV Lajm, kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, Menduh Thaçi qartëson dilemat se a ka pasur takim në mes tij dhe Zaevit, dhe se a meriton BDI-ja të jetë pjesë e Qeverisjes së ardhëshme.
Thaçi e pranon se pjes të fajit për mos largimin e BDI-së nga pushteti kanë edhe partitë opozitare, Besa, Aleanca duke mos përjashtuar këtu edhe partinë që ai udhëheq.
“Takim në nivel të liderëve nuk ka pasur, por takime në nivele më të ulta ka pasur dhe vazhdojmë të kemi, e kemi pas një bashkëpunim patjetër ta quaj shumë korrekt, gjatë procesit zgjedhor, sa e dini kemi qenë dy partitë kryesore opozitare që u deshtë të garantojnë prej në vendvotim procesin zgjedhor. Nuk është kjo çështje inati, unë mendoj se problem i shqiptarëve nuk është Zaevi, por është Ali Ahmeti dhe Bashkimi Demokratik për Integrim. Shum kur i frym kësaj duket se pak e personalizojmë, por jaqë faktet janë aty. Sipas meje do të ishte mos njohuri elementare politike që të lejojmë Menduh Thaçi tja jep nënshkrimin Ali Ahmetit i cili 15 vite nuk ka bërë asgjë për shqiptarët dhe tash Brenda 7 ditëve ti bëj këto pikat e platfomës apo siçe quajnë ata dekleratës së përbashkët.
Domethënë po e përsëris edhe një her qëndrim jonë është se BDI-ja, nuk meriton të jetë pjesë e Qeverisë së ardhëshme të shtetit dhe ti përfaqësoj shqiptarët në pushtetin ekzekutiv. Është faji i forcave opozitare Besës, PDSH-së dhe Aleancës që nuk arritëm të basshkëveprojmë prej fillimit”, deklaroi Thaçi

No comments:

Post a Comment