Apr 26, 2017

KRITICIENTËT HIPOKRITË TË MULLA SULËS

Kritikuesit hipokritë e kundërshtojnë Zekerija Idrizin për moralin e tij të diskutueshëm. Por me çka garantojnë se ky që u pensionua tani kishte moral më të mirë familjar se sa Zekerija Idrizi! Pse nuk e kundërshtuan myftiun pararendës tashmë të pensionuar? Nuk ka kurrfarë logjike përveç logjikës me të cilën ftohet Mulla Sula në lidhje të kontratës: vazhdimësi të papenguar të rrënimit të BFI-së në kundërshpërblim me eliminimin e Zekerija Idrizit nga mundësia për të qenë myfti i Shkupit

Nga Zeqie Veseli
Kohëve të fundit, po vërehet një shtim i kriticientëve dhe një shtrirje shumë e gjërë e fushatës logjike kundër uzurpatorit të postit të reisit në BFI, Sulejman Rexhepit, alias Mulla Sulës. Shkas u bë vendimi i tij për ta sjellë në krye të Muftininisë së Shkupit, ish-imamin në diasporë, Zekerija Idrizin. Të gjithë armiqtë e Zekeria Idrizit u ngritën në këmbë duke e marrur si pretekst për ta sabotuar Mulla Sulën. Thanë, nëse e sjell Zekerija Idrizin në krye të kësaj Muftinie, atëherë diaspora distancohet nga BFI-ja dhe i ndalojnë të gjitha fitrat dhe kontributet e tjera fetare!
Mulla Sula vendosi imamëve të Shkupit tia sjellë një teolog tashmë të degraduar deri në palaço, në vend të një myftiu që iku i i turpëruar e i degraduar deri në besharet të bahçes. Mulla Sula po tenton që ta ruaj këtë kontinuitet të myftinjëve kukull, kurse do kriticientë shum të vonuar dhe tepër hipokritë i hidhen në qafë!
Po çka paskan pritur këta kriticientë hipokritë prej njeriut i cili tash e tri vite zbërthehet me fakte e me argumente si njeriu më shkatërrimtar i Islamit në Maqedoni? Çka paskan pritur këta kriticientë hipokritë prej Mulla Sulës i cili tashmë BFI-në dhe organet e saj i ka shndërruar në firmë private personale. Askush nuk ka të drejtë që tjetrit ti përzihet në firmën private dhe ta shantazhojë! Çka paskan pritur këta kriticientë hipokritë prej Mulla Sulës i cili tashmë është shndërruar në prototip i hajnit, i zhvatësit dhe i kriminelit në krye të një institucioni fetar islam. Janë botuar mbi treqind shkrime, me fakte e me argmente, me dokumente e me fotografi, studime e platforma për ta nxjerrur BFI-në nga këthetrat e Mulla Sulës, ndërsa këta kriticientë të sotshëm flenin gjumin e djallit dhe luteshin që Zoti ta bëjë sa më shumë llugë! Ku ishin këta kriticientë kaq të fortë e kaq të vendosur që asnjë herë nuk ngritën zërin kundër mediave të vendit për faktin që kurrë nuk e hulumtuan krimin në BFI, vjedhjet në BFI, nepotizmin në BFI dhe shndërrimin e saj në çerdhe të kiminalitetit nga ana e Mulla Sulës
Dhe, ja, sakaq na shpërthyen këta kriticientë! Po me çfarë preteksti shpërthyen?! Me vendimin e Mulla Sulës për ta sjellë Zekerija Idrizin në krye të Muftinisë së Shkupit! Pra, nuk merren me shkeljet ligjore, procedurale dhe me anashkalimin e të gjitha rregulloreve që dalin nga Kushtetuta e BFI-së për zgjedhje të organeve të saj! Mënyra se si ka vendosur Mulla Sula, nuk ka të drejtë askush ta kundërshtojë, sepse ai këtë vendim e ndërmerr në firmën private të tij, në BFI, të cilën, pikërisht për shkak të përgjumjes së këtyre kriticientëve tashmë të vonuar, e bëri pronë private të veten.
Fenomeni Zekerija Idrizi është nusprodukt i të gjitha krimeve të Mulla Sulës! Është dukuri e shëmtuar e fundit që shkaktohet nga Mulla Sula dhe, dorën në zemër, shumë më pak e rrezikshme se sa dukritë e mëparshme për të cilat Mulla Sula me plot të drejt e meriton epitetin MURTED! Të ngritesh sot dhe ta kritikoshë Mulla Sulën për përtëritjen e jaranisë së hershme me Zekerija Idrizin nuk është fare islamike, sese, me këtë gjest sikur po bëhet një përpjekje e djallëzuar për ta amnistuar Mulla Sulën prej të gjitha veprimeve të tij antiislame me të cilate ka stërmbushur kupën e haramit.
Fare në fund, kjo kritikë po afrohet si një kontratë në mes të kriticientëve hipokritë dhe Mulla Sulës; sikur po i përcillet mesazhi Mulla Sulës se, bëj çfarë të duash, vazhdo me shkatërrimin tënd mbi BFI-në, nuk do të të prekim kurrë, por ama gomarin mos e vë në ballë të karavanit të deveve!!!
Kritikuesit hipokritë e kundërshtojnë Zekerija Idrizin për moralin e tij të diskutueshëm. Por me çka garantojnë se ky që u pensionua tani kishte moral më të mirë familjar se sa Zekerija Idrizi! Pse nuk e kundërshtuan pararendësin! Nuk ka kurrfarë logjike përveç logjikës me të cilën ftohet në lidhje të kontratës Mulla Sula: vazhdimësi të papenguar të rrënimit të BFI-së në kundërshpërblim me eliminimin e Zekerija Idrizit nga mundësia për të qenë myfti i Shkupit.
Ose, tashmë këta kritikues e dinë nga vetë Sulejman Rexhepi se BFI-ja nuk ekziston tashmë porse jeta fetare islame në vend zhvillohet në kuadër të politikave lokale, ndaj dhe e lejojnë të kullosë Mulla Sulën në BFI por nuk lejojnë që të prihen nga Zekerija Idrizi. Ky qëndrim pra është, në fakt, kulmi i hipokrizisë së këtyre kriticientëve shumë të vonuar. Mulla Sula tashmë e ka provuar përkrahjen e këtyre kriticientëve hipokritë, të gjithë, në çastin kur duhej ta shtyjnë tutje, ia zgjatë dorën dhe e nxorën nga balta imorale ku ishte futur. Çka kanë tani që i kërcënohen?
Jo që është e pakuptimtë por edhe shumë e ulët qasja në reagime kundër Mulla Sulës. Ai që moti është dashur të harrohet si nocion dhe jo të merremi akoma me këtë njeri sklerotip. Ai tashmë me përkrahjen historike që ia dhanë këta kritikues hipokritë para dy-tre viteve, me kismet, po ua sjell në krye të Myftinisë së Shkupit, Zekerija Idrizin. Ju mbetet vetëm ta pranojnë këtë vendim dhe me përulësi tia puthin dorën e kriminalizuar Mull Sulës. Të nderuar kritikues të vonuar, kur lejoni Sulejman Rexhepi të jet në postin e Reisit, pse të mos lejohet Zekirja Idrizi në postin e Myftiut!

No comments:

Post a Comment