Dec 14, 2016

BFI I ZHGËNJEU BANORËT E HASANBEGUT

Kaluan muaj të tërë pas vërshimeve që kaploi Hasanbegun dhe rrethinën, ku plagët e banorëve të këtyre anëve akoma nuk janë zbut sa duhet. Shumë familje muslimane janë të zhgënjyer nga Bashkësia Fetare Islame për shkak të mos ndarjes së të hollave që kanë arrdhur nga Shqipëria, Kosova,diaspora dhe xhematet tona. Të dy institucionet fetare ai Komuniteti Mysliman i Shqipërisë dhe Bashkësia Islame e Kosovës kishin tubuar të holla dedikuar banorëve të zonave të rrezikuara nga vërshimet. Banorët e Hasanbegut janë shumë të revoltuar me veprimet e BFI dhe Sulejman Rexhepit i cili për muaj me rradhe nuk ndanë mjetet e dedikuara për Hasanbeg nga Bashkësitë Islame. Revolta e tyre po bëhet edhe më e madhe meqë tani po futemi në temeratura të ftofta dhe do jetë problem për fëmijët. grat dhe pleqtë të tejkalojnë këtë stinë meqë shtëpitë nuk janë merremetuar aq sa duhet dhe u mungojnë goxha gjëra për të jetuar një jetë me kushte normale. Disa nga banorët  u shprehën se ''paratë që është dashur të na jipen neve që kemi humb shumë çka, ato i ka marrë djali i Molla Sulës bashk me shokë dhe bëjnë qefe Casinove dhe jetë së shfrenuar.''

No comments:

Post a Comment