Oct 14, 2016

Thaçi: Do votojme ligjet per Prokurorine Speciale, zgjedhjet varen nga kushtet

“Një takim i suksesshëm me Komisionarin Han, u bisedua për fazën e fundit përgatitore për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme. Sigurisht Komisionarit Han i interesonin vërejtjet e Partisë Demokratike Shqiptare. Ne vazhdojmë të mbajmë qëndrimin, se nuk do të thotë se do të fillojmë të bëjmë aktivitete parazgjedhore se sigurt do të marrim pjesë në zgjedhje dhe kjo që kemi një qasje konstruktive nuk do të thotë se janë përmbushur të gjitha kushtet që të ketë zgjedhje korrekte dhe demokratike. Për Ne, Partinë Demokratike Shqiptare, deri në momentin kur shpallet rezultati përfundimtar, jo rezultati zyrtar i zgjedhjeve, rezultati përfundimtar i zgjedhjeve, partitë qeveritare VMRO dhe BDI nëse bëjnë një shkelje të vogël, përsëritje të shkeljeve të zgjedhjeve të kaluara atëherë, këto zgjedhje do të jenë të pavlefshme dhe Ne këto zgjedhje do ti bojkotojmë”.
 
Në pyetjen gazetareske lidhur me votimin e ligjeve që kërkon PS-ja, Kryetari Thaçi u përgjigj:
 
Po sigurisht do ti votojmë. Ne jemi parti opozitare etnike dhe jemi tërësisht, gjatë gjithë kohës të kujdesshëm që nënshkrimi dhe vota jonë në asnjë moment të mos interpretohet si lidhje me një parti maqedonase. Keqkuptimi i herës kaluar ka qenë vetëm kjo. Tash do ti votojmë, nuk ka asnjë problem.
 
Në pyetjen gazetareske lidhur me atë se a është e patjetërsueshme balancimi i njësive zgjedhore dhe sa qeveria është e interesuar, Kryetari Thaçi u përgjigj:
 
Po është po ato nuk e bëjnë. Ato e kanë shumicën e deputetëve dhe do të bëjnë një balans manipulativ të njësive zgjedhore, do të ngel njësia zgjedhore Nr. 3 (- 4.9 ose – 4.8) ndërsa njësia zgjedhore 6 do të jetë ( +4.9 ) që faktikisht është 9.5 % dhe jo 5 % dallimi.
 
Në pyetjen gazetareske se a mund të kontestohen zgjedhjet në qoftë se nuk e bëjnë këtë, Kryetari Thaçi u përgjigj:
 
“Do ta bëjnë, një pjesë të Dibrës ta nxjerrin andej”!
 
Në pyetjen gazetareske lidhur me plotësimin e kushteve për zgjedhje të besueshme, Kryetari Thaçi u përgjigj:
 
“Mendoj se të gjithë jemi në një proces të fuqishëm të vëzhgimit nga ana e Bashkësisë Ndërkombëtare. Nuk mendoj që partitë qeveritare VMRO dhe BDI janë serioze në këtë qëndrim. Ata duhet të jenë të vetëdijshëm dhe mos të jenë të kënaqur që u tha se Bashkësia Ndërkombëtare nuk do të ketë vlerësim para zgjedhjeve. Kështu është, por Bashkësia Ndërkombëtare do të ketë vlerësim pas shpalljes së rezultatit përfundimtar të zgjedhjeve dhe ky vlerësim mund të jetë fatal”.

No comments:

Post a Comment