Oct 22, 2016

SKANDALOZE: Ja cili Sekretar i BFI-së flet për pjesëmarrjen e të rinjëve në luftërat e Lindjes së Mesme

Sekretari i Bashkësisë Fetare Islame, Agron Vojnika në cilësi të përfaqësuesit të BFI-së merrë pjesë në promovimin e hulumtimit për përpjekjet e Maqedonisë në kundërvënien ndaj ekstremizmit të dhunshëm nga organizata Analitika është realizuar nga shtatori i vitit të kaluar deri në shtatorin e këtij viti. Mes tjerash qëndrimin e BFI-së e ka prezentuar Sekretari i këtij institucioni, Agron Vojnika. ''Agron Vojnika nga Bashkësia Fetare Islame në Maqedoni thekson se tek të rinjtë është bërë një propagandë e madhe përmes internetit, të cilët për arsye fetare, ideologjike dhe ekonomike, kanë marrë rrugën pa kthim. “Ne si BFI do të  japim maksimumin për të parandaluar çdo lloj veprimi apo intrigimi të këtyre të rinjve që t’ju bashkëngjiten atyre zonave”, tha Agron Vojniku, Sekretar i BFI-së (Deklaratë e shkëputur nga TV21).
Në këtë analizë theksohet se me hyrjen në fuqi të ligjit për sanksionim të qytetarëve deri më 5 vjet burg, në rast pjesëmarrjeje në formacionet ushtarake dhe paraushtarake të luftërave jashtë shtetit, ka rënë numri i të rekrutuarve të rinj nga Maqedonia që merrnin pjesë në luftërat në Lindjen e Mesme. Lidhur me këtë është nënvizur rasti “Qelia”, ku u dënuan 11 veta për pjesëmarrje në këto luftëra, ndërsa ky rast siç thuhet ka ndikuar në parandalimin e rrjetit të organizimit të rekrutimeve dhe se në vitin 2016 nuk është regjistruar asnjë rekrutim nga Maqedonia. Ky është skandali i rradhës i BFI-së që të del një njeri si Agron Vojnika dhe të prezenton qëndrimin e institucionit fetar(BFI) kur mbarë opinionin e njohin si njeri antivlerë dhe me asnjë kompetenc që të flet në emër të muslimanëve për strukturat radikale dhe të rinjtë që shkojnë në luftëra pikërisht në vendet e Lindjes së mesme. (Ja linku; http://tv21.tv/web/?p=105250)
No comments:

Post a Comment