Oct 24, 2016

BDI dhe Sulejman Rexhepi koordinohen për zgjedhjet e 11 dhjetorit

Në prag të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare në maqedoni që do të mbahen më 11 dhjetor 2016 partitë politike bëjnë edhe kalkulimet e tyre të fundit. Partia që më së shumti është në ethe parazgjedhore është Bashkimi Demokratik për Integrim (BDI) e cila mundohet që të shfrytëzojë çdo zbraztirë për të marrë ndonjë votë. Partitë e posa hapura bëjnë llogartitë se do të triumfojnë në këto zgjedhje kinse anketat që realizohen nga zyra të ndryshme po nxjerrin rezultate shumë pozitive, gjëra këto që bëhen fillimisht nga zyra të panjohura dhe që epilogu vjen pasë pagesave të majme që u bëhet këtyre zyrave për të nxjerr shifra të larta nga numri i anketuesve. Parti e vetme favorite në këto zgjedhje është Partia Demokratike Shqiptare (PDSH) e cila fitoren e sheh vetëm nëse merren masa dhe nuk tolerohet vjedhja e votave nga partitë në pushtet gjegjësisht nga BDI. PDSH vazhdimisht është ankuar se dëmtoeht nga BDI për shkak të vjedhjes së votës, fatkeqësisht edhe institucionet vendit edhe ato ndërkombëtare nuk kanë marrë masa deri më tani. PDSH ka potencuar disa herë se që nga zgjedhjet 2002 e deri tek ato më të fundit qoft në zgjedhje parlamentare ose lokale ka qenë e dëmtuar pikërisht me vjedhje votash nga BDI. Andaj, kësaj rradhe humbjen është duke e ndje BDI sidomos me pakënaqësitë që shihen në opinion ku në çdo segment kritikohet dhe qortohet nga qytetarët. Pas Monstrës, Kumanovës, Hasanbegut, përgjimeve, vrasjes së Komandant Kushtrimit, vrasjes së Komandant Shqiponjës, burgosjeve të ndryshme, dështimeve ekonomike, dështimeve në pushtetin qëndror dhe lokal ka bërë që revolta të jetë tejet e madhe tek qytetarët. Pas këtyre ngjarjeve BDI po përjeton zbehje të madhe, andaj shpëtimin po e sheh tek kryehajni Sulejman Rexhepi i BFI-së. Sulejman Rexhepin e BFI-së nuk ka zyrë, institucion e vendit dhe ndërkombëtare, ambasadë, medium që nuk e bojkotojnë për krimin, korrupcionin, vjedhjen, tradhëtin, manipulimet dhe keqpërdorimet që i bënë në institucionin që drejton. Burime të sakta që janë dorëzuar në portalin tonë flasin se Izet Mexhiti bashk me disa persona ditë më parë në selinë e BFI-së takoi  Sulejman Rexhepin. Nga takimi në fjalë mësohet se janë konsultuar si të veprohet në këto zgjedhje, votat e diasporës dhe bashkëpunimi mes BDI e BFI në këto zgjedhje.  Interesi i Sulejman Rexhepi të bashkëpunon me BDI për t’I shpëtuar Prokurorisë Speciale Publike dhe institucioneve të drejtësisë pas gjithë krimeve dhe kriminalitetit të bërë ën BFI viteve të fundit./fokusinews/

No comments:

Post a Comment