Aug 11, 2016

Ra ky mort e u pamë! (VIDEO)

Funksionarët e pandërgjegjshëm dhe të kalbur moralisht këto ditë ia kanë msy zonave të përmbytura, të shoqëruar nga kamerat dhe gazetarët, duke “vajtuar” për fatkeqësinë që u ra mbi kokë banorëve të Hasanbegut, Haraçinës dhe rrethinës.
Harrojnë këta funksionarë se populli e di shumë mirë se nga kush e ka peshqesh këtë gjëmë. Kujtojnë këta funksionarë se populli harron që për vite të tëra nuk dhanë asnjë denar për pastrimin e kanaleve, për ndërtimin e kanalizimeve të reja, për asfaltimin e rrugëve. Kujtojnë se harron populli se kush e solli katastrofën në këto përmasa të humbjes së jetës së njerëzve dhe të shkatërrimit të pasurisë së qytetarëve.
Populli nuk harron. Ata e dijnë se këta funksionarë që sot me kamera bëhen kurse ndihmojnë, a në fakt vetëm prezenca e tyre më shumë pengonë dhe shtonë dhimbjen se sa ndihmojnë . Duhet tu bëhet e qartë se ata janë përgjegjësit kryesor për tragjedinë e Hasanbegut .Atje përmbytjet vazhdojnë ende.
Vazhdojnë tashmë me prezencën e funksionarëve të paftyrë që edhe në tragjedinë që vet e krijuan mundohen të përfitojnë pikë politike. Kjo gjë e ulët shton edhe më shumë dhembjen dhe mllefin e banorve të prekur nga vërshimet.
Funksionarët skanë vend në Hasanbeg. Ata të gjithë për nji duhet të vihen para përgjegjësisë dhe të japin llogari se ku ishin dhe çfarë kanë bërë për të parandaluar tragjedinë e Hasanbegut.
Nëse pak gërmojmë e shofim se të gjithë këta që fotografohen sot nē Hasanbeg, janë të njejtit që kan shkaktuar katastrofen sepse kanë qenë kundër proekteve për parandalimin e katastrofave, kanë qenë kundër Hasanbegut, Haraçinës e Straçincës.
Ata që kanë qenë të zëshëm dhe që kanë reaguar me kohë duke alarmuar se po qe se nuk investohet në këto zona do ndodhin katastrofa janë të tjerë. Ata nuk përfitojnë pikë politike në tragjedinë e vëllezërve të tyre. Ata nuk ndihmojnë për ti kap kamerat ose fotoaparatet. Ata thjeshtë janë deputetët e Pdsh-së të cilët janë artikuluesit dhe përfaqsuesit e vërtetë të shqiptarëve
PDSH ka vite që kërkon mjete buxhetore, nga ai buxhet që mbushet nga shqiptarët, pikërisht që të mos ndodhin fatkeqsi të tilla. Për më shumë Jua përkujtojmë ndër vite se çfarë ka thënë PDSH dhe BDI për Haraqinën dhe Hasanbegun./Ditari.mk/

No comments:

Post a Comment