Aug 22, 2016

KMSH për Hasanbegun dorëzoi 20 mijë dollarë, BIK-u 141 mijë euro, atëherë sa dorzoi BFI?

Ditë më parë Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në krye me Skënder Bruçaj dhe Bashkësia Islame e Kosovës me Myftiun, Naim Tërnava sollën donacionet e tyre në Hasanbeg dhe njëherit i vizituan vendet e përmbytyra në lagjën e Hasanbegut. Përmbytjet ishin me përmasa katastrofale ku me vete morrën viktima në njerëz dhe dëme të mëdha materilae. Shumë familje humbën të afërmit dhe shumë prej tyre mbeten pa kulm mbi kokë, dhe se ndihma ndja tyre ishte detyrymore. Banorëve të Hasanbegut në ndihmë u dolën vëllezërit e tyre nga Shqipëria dhe Kosova të cilët kishin grumbulluar mjete material dhe të njetat ua sollën në vendin e ngjarjeve. Krerët fetar të KMSH dhe BIK sëbashku me atë të BFI, Sulejman Rexhepi ishin ën Hasanbeg dhe për së afërmi panë gjendjen dhe tmerrin që kishin përjetuar banorët e Hasanbegut dhe mes tjerash deklaruan donacionet egrumbulluara nga populli i Shqipërisë dhe ai i Kosovës. z. Bruçaj kishte deklaruar se KMSH solli 20 mijë dollar, ndërsa Myftiu, Tërnava 141 mijë euro përes të cilës treguan se edhe këta dy komunitete solidarizohen me myslimanët e maqedonisë në veçanti atë të Hasanbegut. Pas këtyre të dhënave që u shpalosën nga vetë krerët e institucioneve fetare vetëm BFI në krye me Sulejman Rexhepin nuk kanë deklaruar se sa para kanë dorëzuar në Hasanbeg pas grumbullimit të mjeteve nga apeli i dhënë më 14 gusht nëpër xhamitë e maqedonisë në ditën e xhuma!? Pse Sulejman Rexhepi deri më sot nuk tregoi se sa para janë mbledhur gjatë ditës së xhuma kur u shpalos apeli i BFI-së nga imamët e xhamiave?! Pse i gjithë ky mister brenda BFI për ndihmat dhe mjetet që kanë dorëzuar në Hasanbeg?!

No comments:

Post a Comment