Aug 13, 2016

BFI-së dhe OH Hilal nuk u përmenden emrat në apelin e Imamëve nëpër xhamia

Kreu i BFI-së Sulejman Rexhepi ditë më parë ka lëshuar njoftim të përgjithshëm mbarë xhamiave në Maqedoni për të grumbulluar mjete për të ndihmuar popullatën e Hasanbegut dhe rrethinë që i kapluan vërshimet. Ky apel është bërë në emër të BFI-së për Organizatën Humanitare Hilal meqë kjo e fundit si gjithnjë pret ndihma nga muftinitë ngase në esencë nuk dorëzon askush donacione kur në krye të kësaj organizate është Mustaf Dauti. Mbarë opinioni, organizatat, institucionet kanë njohuri të shumë për Mustafa Dautin i cili kohë më parë është larguar nga BFI për shkak të keqpërdorimeve të donacioneve jo vetëm nga Maqedonia por edhe më gjërë pikërisht në emër të kësaj organziate dhe në emër të funksionarëve të BFI të cilët sot janë pjesë e Lëvizjes për Reforma në BFI, gjithashtu ai ishte i përzënë nga Strugë ku kishte punuar vite me rradhë si Imam dhe në fund njihet si aktivist i dështuar i partisë politike Demokracia e Re. Duke e njohur mirë Mustafa Dautin, imamët dhe këshillat e xhamiave gjithandej, andaj nga turpi emri i OH Hilal dhe BFI-së nuk u përmend si bartës të kësaj iniciative për grumbullimin e mjete për t’u dalur në ndihmë Hasabegut dhe rrethinës që ishin të përfshirë në vërshimet katastrofale. Imamët dhe këshillat e xhamiave më nuk përmendin as Sulejman Rexhepin e as Mustafa Dautin meqë kanë qenë të përfshirë në skandale të ndryshme për të cilët mediat shkruajn në vazhdimësi./Fokusi/ 

No comments:

Post a Comment