Aug 9, 2016

Banorët e Hasanbegut:Nuk duam të fotografohet Molla Sula, por le të shet orën 35.000 euro për të na ndihmu

Vërshimet në Hasanbeg dhe rrethinë me vete morrën rreth 30 viktima, afro 10 të zhdukur dhe mbi 50 të lënduar duke mos numëruar dëmet materiale. Banorët e Hasanbegut janë të shqetësuar për mungesën e ndihmës ndaj tyre nga të gjithë institucionet, sipas tyre frigë po shtohet në rast se mungojnë ndihmat mund të vjen deri te paraqitja e epidemive. Revolta e banorëve është e shprehur edhe ndaj BFI, Sulejman Rexhepit dhe OH Hilal. Kreu i BFI ishte në Hasanbeg jo për të ofruar ndihmë banorëve të Hasanbegut dhe rrethinës, por në të pamë te dy apo tre familje që kishin pasur viktima gjatë vërshimeve. “Sulejman Rexhepi me disa myfti vizituan Hasanbegun për të ngushlluar diku dy apo tri fmailje dhe jo për të naj dëgjuar hallet dhe brengat tona”; thonin banorët e Hasanbegut të revoltuar. Mes tjerash ata thonin se: “… ne nuk kemi nevoj të vij e të fotografohen por le të na ndihmojnë në aspektin ushimor dhe higjienik. Ai mban ore 35.000 euro dhe aspak nuk kujdeset për muslimanët që ne e mbajm Bashkësin Islame me ndihma e fitra!”.  Edhe OH Hilal dështoi në dalje në përkrahje të banorëve që përjetuan këtë katastrof natyrore, sipas banorëve çfarë organizate humanitare është ajo që kishin dalur me këpuc të bardha në këto vërshime të tmershme. Tallen me ne me një vetur të vogël e me ndihma të fukarave.”

No comments:

Post a Comment