Jun 7, 2016

Intelektualët thumbojnë Molla Sulën

Revolta e qytëtarëve musliman ndaj Sulejman Rexhepit ec e rritet për shkak të skandaleve, megaskandaleve dhe pisllëqeve të bëra për vite me rradhë. Njëashtu në drejtim të Molla Sulës po reagojnë edhe intelektualët në veçanti për largimin e hoxhallarëve me kualitet nga xhamitë,ku të njejtët po zëvendësohen me imamllarë puthadorë. Besir Ibishi njëri nga intelektualët më të mëdhej aktual përmes profilit tij kishte akuzuar dhe thumbuar Molla Sulën për veprimet që nuk kanë të bëjnë aspak me parimet islame në fakt janë veprime djallëzore. Në profilin e tij kishte postuar këtë status:“ Si është e mundur kuadrot kualitativ të rinë pa angazhuar, përse i jepni jo profesionales kahje! Do merja shembull një ndër të shumtët teolog që tani rinë në shtëpi, kështu që pasi i nderuari u largua nga detyra e Tij zyrtare që zbatonte detyrën në një ndër xhamitë më civilizuese në vend ajo e Mustafa Pashës - Shkup. Është jo morale dhe aspak fetare një të devotshëm tejet të mirëfillët të largohet nga detyra e punës pa gabime dhe pa obstrukcione të jo zbatueshme! Ndryshe teologu në fjalë Miftar ef. Islami është njëri ndër recituesit më profesional në vend si nga ana e texhvidit po dhe i njohur në marje pjesë shumë gara botërore si nga pjesa Lindore dhe vendase, ishte ndër të parët në gara sepse sinqeriteti i tij për Allah nuk njihte bariera dhe as politika për mbushje xhepash apo ndryshe thënur korupcion, jo i nderuari në fjalë këto epitete nuk i gëzonte dhe sot e kësaj dite Xhemati i rethit të Çarshisë së Shkupit, duqanxhikut dhe Kalasë e kërkojnë në vendin e punës në detyrën paraprake të Xhamisë Mustafa Pashë, madje vëllezër kulminantja është që ambasadorët (talebet) e xhamisë janë më se nevojtarë për mësim besimin që ua jipte! Nuk kundërshtoj askënd por dua efektiven në vendet më frekuente si nga pjesa e turistëve dhe e xhematit vendas mirë po tani ushtron detyrë një hafiz i nderuar që ka kaluar moshën mbi 70 vjeç respekte të veçanta për hafizin por të biesh pre është më vetëkrimbërës, ndërsa kuadri kualitetiv largohet me obstrukcionet e kriminelëve dhe qarqeve të bizneseve Sulejmaniane e turpshme dhe jo fetare tingëllon apo jo! Padyshim që po, tingollon e vërtetë dhe do tingëllon deri në ditë të gjykimit. Zoti ynë bëje Hajër dhe na ndihmo nga shpirngushtët që bukës, ardhmërisë i bien me shkelëm. Si mos të ngritet zëri keni uzurpuar me vite e decenje shenjtoren si diktatorë, ju lutemi për hirë të Madhërisë bëjini nderë ardhmërisë! Nuk mbrohet vakëfi me pistoleta dhe sigurime! Mbroje me paqë dhe adhurime!” 

No comments:

Post a Comment