May 13, 2016

SKANDAL: Kreu i BFI-së në shërbim të kauzës Cioniste- Çifute (FOTO)

Kreu i Bashkësisë Fetare Islame, Sulejman Rexhepi gjatë qëndrimit të tij në SHBA, vizitë kjo që po realizohet në shenjë përkujtimi dhe shënimi të ditës së ngadhnjimit mbi fashizmin në Luftën e Dytë Botërore. Gjatë kësaj vizite Sulejman Rexhepi po i kushton rëndësi kauzës dhe çështjes hebreje gjegjësisht Çifute. Me këtë rast, më 9 Maj, u organizua një ekspozitë e titulluar “Guximi qytetar në kohë të vështira”, e cila përmes 34 fotografive dhe dokumenteve autentike, pasqyron historitë rreth shpëtimit të hebrenjve në Maqedoni gjatë Luftës së Dytë Botërore. Molla Sula gjatë kësaj ekspozite iu drejtua të pranishmive për çështjen dhe fatin e popullit hebre si dhe ndihmën e shqiptarëve në fshehjen dhe shpëtimin e hebrenjëve nga nazistët gjermanë. Vizita në fjalë ka ngjallur shqetësime dhe revolt të madhe tek qytetarët musliman në vend. Ky udhëtim i “kreut” të BFI për të shënuar ditën dhe datat në tërësi të popullit hebre që kanë përjetuar në mesin e shekullit të kaluar dhe aspak nuk është shqetësuar për çështjen e popullit musliman palestinez të cilët po përjetojnë më të keqen nga shteti cionist, Izraelit. Është tragjike kur një prijës fetar që më shumë e brengos fati dhe historia e popullit hebre se sa jeta fetare islame e muslimanëve në maqedoni. Kjo është vërejtur me Burmali xhamin, me nevojat e ndërtimit të xhamiave nëpër vende ku muslimanët janë pakica, me pronën e këtij institucioni, me trashëgimin kulturore, etj. Ja çfarë publikon zyra për informim pranë BFI-së në faqen zyrtare të cilën mund ta lexoni pa ndonjë pengesë. 


No comments:

Post a Comment