May 20, 2016

Berlini i çon “selam” VMRO-DPMNE dhe BDI-së

Sot në Bruksel Shefi i diplomacisë së Maqedonisë, Nikolla Poposki ka pasur takim me ministrin e Punëve të Jashtme të Gjermanisë, Frank Valter Shtajnmaer.
MPJ e Gjermanisë në twitter publikoi se Shtajnmaer dhe Poposki kanë shkëmbyer mendime për krizën politike në Maqedoni, njofton TV21.
Takimi Poposki-Shtajnmaer përkon me vizitën e të dërguarit special gjerman, Johanes Hajndëll në Maqedoni.
Nga Berlini, gjithashtu, u dërgua porosia se është e rëndësishme urgjentisht të tërhiqet vendimi për amnisti i një numri të madh të politikanëve i sjellë në prill. Poposki takim ka pasur edhe me Ministrin e Punëve të Jashtme  të Greqisë Nikos Koxias. Ky i fundit ka thënë se shpreson se Maqedonia do të dalë nga kriza politike.

No comments:

Post a Comment