Apr 6, 2016

SKANDAL/ BFI hesht, ndërsa reagon Komiteti i Helsinkit për Refugjatët myslimanë

Problemi më i madh në kampin me refugjatët në Gjevgjeli paraqitet me shpërndarjen e ushqimit. Ku sipas Komitetit të Helsinkit, këtu futen edhe ato që kanë të bëjnë me aspektin fetar, si shpërndarja e mishit të derrit.
“Janë shtuar ankesat e refugjatëve se ushqimi që shërbehet në javën e fundit është e varfër me vitamina dhe nuk mjafton për të gjithë, për shkak të së cilës shumica prej refugjatëve ngelin të uritur. Sidomos vërehet mungesa e ushqimit për fëmijë.
Në një rast gjatë javës madje u është dhënë edhe ushqim që nuk u përket bindjeve të tyre fetare”, thuhet në raportin e Komitetin të Helsinkit rreth kësaj çështje.
Edhe pse Komiteti i Helsinkut ka reaguar ndaj këtij problemi, Bashkësi Fetare Islame në krye me Sulejman Rexhepin po hesht dhe aspak nuk u del në ndihm refugjatëve musliman nga Siria. Poashtu nga terreni për mediumin tonë kemi njoftime se BFI dhe OH Hilal që është në kaudër të BFI aspak nuk kujdesen për refugjatët. Të strehuarit janë tejet të zhgënjyer për këtë që bënë BFI dhe OH Hilal, me muaj me rradhë as që kanë vizituar refugjatët e as që u dalin në ndihmë atyre që kalojnë transit. 

No comments:

Post a Comment