Apr 13, 2016

Imami, Gurri: Sulejman Rexhepi i pa besё

Nё redaksinё tonё ka arrijtur njё reagim nga njё imam i Shkupit, Bajram Gurri i cili akuzon si tё pabesё kreun e BFI Sulejman Rexhepi. Nё reagimin e tij qёndronte:  Muhamedi a.s ka thёnё: “Kush mashtron, nuk ёshtё prej neve”. Tё dashur besimtar, tё respektuar kolegё e dashamirё te Fese Islame Me Insistimin e Mulla Sules dhe ndёrmjetёsimin e disa dashamirёve tё partisё politike nё pushtet Bashkimi Demokratik pёr Integrim, gjatё muajit Mars tё kёtij viti realizova takim me Sulejman Rexhepin nё Kabinetin e Tij nё BFI. Nё kёtё takim disa orёsh arritёm marrёveshjen dhe Ai mё premtoi se nё fillim tё Muajit Prill 2016, do tё mё punёsoj si Drejtor nё njёrin prej Sektorёve tё BFI-sё e RM, si rezulatt i sukseseve tё arritura si nxёnёs, student dhe Imam disa vjeçar nёpёr shumё xhami tё vendit. Mirёpo edhe pse kaloi gjysma e Muajit Prill, Ai nuk e mbajti fjalёn ndaj meje dhe ndërmjetêsuesve të BDI-së, dhe pa asnjё fije turpi dhe respekti shkeli marrёveshjen pёr tё cilёn u betua se do ta realizon me pёrpikshmёri tё plotё, bile bile edhe komunikimi i Tij nё telefonatë me mua ishte i nivelit tepёr tё ulёt. Të nderuar dashamirë të Islamit, derisa nё Bashkёsinё Fetare Islame tё RM, Medresenё Isa Beu Shkup dhe Fakultetin e Shkencave Islame Shkup frekuentojnё pёrplot të punësuar familjar e katundar tё Mulla Sules, pleq të harxhuar, pensionistë, individ pa diploma apo me diploma falso pёr kryerjen e shkollimit, unё dhe shumё hoxhallarё tё ri kuadro tё Medresesё Isa Beu dhe Fakultetit tё Shkencave Islame Shkup bredhim rrugёve dhe kabinetit tё tё “Madhit” Mulla Sulё i cili nё vend tё avancoj jetёn fetare me kuadro tё shёndosha, Ai kёrcёnon, shantazhon dhe frikё hoxhallarёt dhe dashamirёt e Islamit me metodat tё cilat nuk janё pёrdorur as gjatё kohёs sё komunizmit. Qё prej fёmijёrisё time tё hershme e deri me sot, tёrё jetёn dhe misionin tim ia kam kushtuar Institucionit tё Bashkёsisё Fetare Islame duke punuar dhe respektuar kierarkinё nё pёrpikshmnёri te plote. Mirёpo, fatkeqёsiht Ai i cili po drejton timonin e kёtij Institucioni Mulla Sula mё tepёr po tregon kujdes pёr ata tё cilёt deri dje i shante, spiunonte dhe i quante radikal, rrebela, hajduta, tё pa diplomuar, se sa ndaj neve tё cilёt tёrё kohёn ishim shtylla tё palёkundura tё BFI-sё. Nuk kam çka tё them pas kёtij veprimi tё ligё tё Mulla Sules, por mund lirisht tё them se kjo nuk ёshtё tjetёr pёrpos njё tentim pёr tradhёti, shantazh, manipulim, keqpёrdorim tё nderit dhe dinjitetit tim. Andaj, bazuar nё kёtё, misioni dhe lufta ime kundёr zullumit dhe tё keqes do të vazhdoj me njё intensitet edhe mё tё lartё, dhe thellёsisht besoj nё Allahun xh.sh se i ka ardhur fundi uzurpatorit dhe zullumqarit tё fesё. Ju pёrshёndes me selame dhe lus Allahun xh.sh tё ndihmoj hoxhallarёt dhe besimtarёt e kёtij vendi drejt rrugёs sё Hajrit dhe Fitores inshallah. 

No comments:

Post a Comment