Mar 9, 2016

Sulejman Rexhepi përsëri mashtron qytetarët e Tophanës

Kreu i BFI, Sulejman Rexhepi pas akuzave ndaj Turqisë për Burmali xhaminë tani akuzat po i drejton edhe për xhaminë në Tophanë. Në mungesë të aftësive për të ndërtuar këtë xhami tani si duket ska asnjë alibi që të mbron veten dhe akuzon të tjerët. Reagimet janë të ashpra përësri nga qytetarët e fushës së Tophanës të cilët për muaj me rradhë nuk kanë mundësi as të fallen e as të përdorin hapsirën ku është caktaur të ndërtohet xhamia. Besimtarët mysliman që jetojnë në këtë lagje, thonë se ndërtimi i xhamisë së re është një domosdoshmëri për ta, ndërkaq në mungesë të xhamisë, rritet fetare i realizojnë në një objekt të improvizuar.
“Xhami, vetëm t’i thuash xhami ajo nuk është xhami. Obligimet aty i kryejmë. Këtu në fushë Tophanë nuk ka xhami tjetër. Shkojmë deri në Butel, nuk është afër ajo, duhet 2-3 km të udhëtojë që të falë namazin”.
“Ne kërkojmë në emër të myslimanëve, që të fillojë sa më shpejtë të ndërtohet, meqë është nevojë obligative, ne kemi shumë nevojë, ne duam të jemi si lagjet tjera, të gjitha lagjet kanë xhami por vetëm kjo është në stagnim”, tha Senat Ramadani, imam i Xhamisë.
Sulejman Rexhepi përsëri është paraqitur me retorike skandaloze edhe për Xhaminë e Tophanes në Komunën e Çairit, duke theksuar që ndërtimin e kësaj Xhamie e ka marrë përsipër një kompani Turke! Por çka do bëhet me fatin e kësaj Xhamije mbetet që ta shohim!Shpresojmë që nuk do të ketë fatin e Xhamisë Burmali!/fokusinews/


No comments:

Post a Comment