Mar 24, 2016

Hoxhallarët: Mersim Maksuti aspak korrekt ndaj BFI dhe muslimanëve

Në emisonin 200 në Alsat-m të gazetarit Nazim Rashidi ku të ftuar ishin Sulejman Rexhepi nga BFI, Mersin Maksuti profesor Universitar si dhe Bashkim Iseni nga Zvicra drejtues i albinfo.ch. për të diskutuar lidhur me “ Cili duhet të jetë roli i fesë në politik”. Në këtë emision u diksutua lidhur me fenë dhe politikën, ndikimin e njërës tek tjetra, por fatkeqësisht profesori Mersim Maksuti aspak nuk ishte korrekt me BFI dhe muslimanët. Ai ashtu sikur mbarë qytetarët e dijnë se Sulejman Rexhepi keqpërdor institucionin gjegjësisht fenë për politikë ditore dhe aspak ai nuk kritikoi veprimet e tilla. Në cilësi të një juristi dhe njohës i mirë të çështjeve kushtetuese, ishte tejet i heshtur në drejtim që Sulejman Rexhepit t’i tregohet se ai keqpërdor fenë për t’i shërbyer politikës. Sulejman Rexhepi në emision gjatë tërë kohës sulmon pushtetin ndërsa harron heshtjen e pushtetit ndaj keqpërdorimeve të tija, apos e këtë e bënë për të mashtruar opinionin se ai lufton politikën diskriminuese. Sulejman Rexhepi më tepër qëndron me struktura politike dhe njerëz të politikës se sa me qytetarë të thjesht musliman për të dëgjuar problemet dhe nevojat e tyre fetare. Ajo që u vërejt se mungon në emisionin dhe nuk iu tha nga pjesëmarrësit në emision ishte tejet e vërtet, andaj për të njejtin reagon opinioni i gjerë lidhur me zhvillimin e debatit s’paku në këto çështje:
1) A nuk ishte bekimi i Kryeministrit, Gruevski nga ana e kreut të BFI për interese politike, ku me këtë veprim ai i shërbente politikës ditore. Ndërsa deri më tani asnjë lider shqiptar nuk është bekuar nga Sulejman Rexhepi dhe se për të njejtën akoma nuk ka dhënë sqarime deri te opinioni i gjërë;
2) Nëse Sulejman Rexhepi nuk është në shërbim të politikës dhe pushtetit atëherë si është e mundur të qëndron për 10 vite me rradhë në krye të BFI, dhe gjithashtu si mund të figuron emri i tij nëpër institucione shtetërore pa ndonjë intervenim ose të rrejshëm ose falco?;
3) Sulejman Rexhepi në emision fliste edhe për nështrimin e partive politike shqiptare ndaj VMRO- DPMNE-së, ndërsa haron faktin se pikërisht kreun e kësaj partie dhe njëherit të pushtetit realizonte takime më leht se partneri i tyre i koalicionit qeveritar;
4) Vlenë të potencohet edhe fakti se Sulejman Rexhepi çfarë bëri peë shtetin që të ngelet personi i vetëm që asnjëherë të mos lustrohet;
5) Nëse nuk është në shërbim të politikës, atëherë si do kishte suksese nëpër gjykatat më të larta të vendit;
6) Nëse Sulejman Rexhepi nuk është nën ndikim të politikës atëherë pse nuk ndiqet nga prokurorët për orën rolex 37.000 dollar, ku kjo tregon se korrupcioni është në kulm te ky njeri për gjëra të tilla edhe ambasadorët amerikan  dhe ato të BE flasin gjithandej;
7) Kujt i shërben Sulejman Rexhepi me kollumna javore? Ku kollumnat e tija kanë më tepër tematik politike se sa fetare; etj.

No comments:

Post a Comment