Mar 14, 2016

Dijaneti turk: “Mirësia do të ndryshon botë”

Në Stamboll të Turqisë nën patronatin e Dijaneti i Turqisë u mbajtë akademi ndërkombëtare kushtuar bamirësisë me moton “Mirësia do të ndryshon botë” ku e njejta ishte e përkrahur nga kryetari i shtetit Turk, Rexhep T. Erdogan. Në këtë manifestim morrën pjesë organziatorët kreu i Dijanetit, Prof.dr. Mehmet Gormez, kryetari i shtetit, Rexhep T. Erdogan si dhe shumë perosnalitete të jetës fetare, politike dhe disa krerë fetar të Ballkanit. Kjo mbrëmje u realizua me qëllim që të dekorohen personalitetet që dhanë kontribut të madh gjithandej në sferën e bamirësisë. Ndryshe, botës t’i përcillen mesazhe për bamirësi dhe humanitet, të cilat kanë po atë potencial të edukojnë njerëzimin si dhe të ndryshojnë ecurinë e botës. Në këtë kohë të trishtuar moderne ku gjithandej në botë ka trazira, luftëra, migrim shumë njerëz përjetojnë tmerr dhe kahje dëshpruese në jetë, andaj është më se e domosdoshme të ndryshojmë botën. Bamirësia është çelsi i afërsisë dhe ndryshimit të botës ku jetojmë, me bamirësi ndryshojmë jetën e një fëmiu, një jetimi, një të sëmuri, një të pastrehë, etj. Kjo është vepra më e madhe më humane që i ofrohet njerëzimit andaj në shenjë mirënjohje dhe respekti ndaj promotorëve të veprave bamirëse u ndanë dekorata për bamirësi. Dekoratat në fjalë për personalitete që ishin shquar për projekte lidhur me bamirësi janë ndarë gjegjësisht dekoruar nga kreu i Dijanetit, kreu i shtetit dhe personalitete të mëdha të shtetit turk.

No comments:

Post a Comment