Feb 19, 2016

TOP LAJM: Zbulohet cili person loboi për ardhjen e John Kerryt në Tiranë…

Katër ditë nga vizita e tij në Tiranë, zbard hen të tjera raporte dhe lidhje të dyshimta mes Sekretarit amerikan të Sh- tetit, John Kerry dhe spekulantit famëkeq, George Soros.
Tashmë është bërë publike nga mediat amerikane se Soros i ka dhënë Kerry-t plot 23 milionë dollarë, në këmbim që ai t’i hapte një derë në Shtëpinë e Bardhë. Sipas mediave, Kerry i mori paratë në fushatën e vitit 2004 dhe në këmbim nuk i dha asgjë George Soros.
Megjithatë, mediat ndërkombëtare flasin për të tjera lidhje mes Kerry-t dhe Soros. Është portali “Interfax”, ai që ka shkruar disa artikujmuajt e fundit për lidhjet e tyre. Sipas këtij portali, në tetor 2015,George Soros dhe John Kerry kanë udhëtuar bashkë në Kirgistan për tëinauguruar një universitet ku vetëSoros është kreu i bordit.
“Sekretari amerikan i Shtetit, John Kerry dhemilioneri George Soros do të vizitojnë së shpejti Kirgistanin, për të marrë pjesë në ceremoninë e hapjessë një ndërtese të re në UniversitetinAmerikan të Azisë Qendrore, thanë shërbimet e Ambasadës Amerikane në Kirgistan për “Interfax”.
Shërbimet thanë se data është e panjohur, por deklaruan se George Soros,i cili është kreu i bordit drejtues, do të udhëtojë më 30-31 dhjetor”, kashkruar në muajin tetor portali “Interfax”.
Mirëpo një gjë e tillë ështëkonfirmuar dhe nga vetë Departamenti Amerikan i Shtetit, i cili nëatë kohë kishte lajmëruar se Kerrydo të inauguronte universitetin në fjalë në Kirgistan.
Ndërkohë që Sekretari Amerikan udhëtoi më 31 tetornë këtë shtet, në të njëjtën periudhë kur ishte lajmëruar dhe lëvizja e George Soros. Gjatë kësaj periudhejanë me dhjetëra media që kanëraportuar për vitin e Soros në Kirgistan, por që sipas “Interfax” pas saj fshihej vetë George Soros.
Nga ana tjetër edhe gjatë vizitës së Kerry-t nëTiranë u pa lidhja mes tyre pasi shumica e pjesëtarëve të shoqërisë civileqë Kerry takoi, kanë bashkëpunuar me Fondacionin Soros.

No comments:

Post a Comment