Feb 14, 2016

Nisma pёr Reforma nё BFI e RM në vizitë te "Lagja e Trimave "Kumanovë

Apele qё materialisht tё ndihmohen familjarёt  e dёshmorёve
dhe tё burgosurve

Më 14-02-2016, Nisma pёr Reforma nё BFI e RM realizoi takim vёllazёror me banorёt e Lagjes sё Trimave nё Kumanovё.
Kryetari i Nismёs pёr Reforma nё BFI e RM Haxhi Ibrahim ef. Shabani para tё pranishmёve deklaroi se sot jemi këtu që vëllezërve dhe banorëve të kësaj lagje t'u japim pёrkrahje morale tё cilёt pa asnjё faj pёsuan tragjedi të madhe nё maj tё vitit tё kaluar. Ai shtoi se ajo me të cilën u përballen ishte një sprovë nga e cila duhet mësuar.
Myftiu Ibrahim ef. Shabani, mes tjerash para tё pranishmёve tha se nё kohёn kur juve pёrballeshit me njё tragjedi tё egёr luftarake, Sulejman Rexhepi bёnte marrёzira fetare tё nivelit mё tё ulёt duke sharё hoxhallarё dhe kolegё, njerёzit e tij gjuajtёn me armё, frikёsonte dhe shantazhonte hoxhallarё, bёnte  puç nëpunësve dhe organeve të BFI-së pa respektuar Kushtetutë e Rregullore, si dhe bashkёpunonte me struktura të pushtetit me qёllim tё degradimit të Lёvizjes së hoxhallarёve tё cilёt i thanё stop krimeve, korrupsionit dhe manipulimeve tё tij! Sulejman Rexhepi, uzurpatori i postit tё Reisit, tanimё ёshtё njeriu mё kontraverz nё vend dhe rajon, po dёshmohet edhe si mashtrues, falsifikator, shkelёs i normave fetare, ligjore dhe veprave penale për të cilat së shpejti do të gjendet para organeve të gjyqësisë.
Banorët e Lagjes së Trimave mbetën të kënaqur nga kjo vizitë duke deklaruar mbështetjen e tyre të parezerv Nismës për Reforma në BFI në mënyrë që Institucioni fetar i BFI-së njëherë e përgjithmonë të pastrohet nga të atillë që inspirohen dhe mbrohen nga shërbime antishqiptare, me çka vite të tëra dukshëm ka cenuar dhe po cenon interesat fetare e kombëtare.

Në fund Nisma për Reforma në BFI e RM, apelon te të gjithë ata të cilët kanë mundësi të ndihmojnë banorët e kësaj lagje materialisht, të njëjtën
ta bëjnë sipas mundësisë edhe pёr familjarёt e dёshmorёve dhe tё burgosurve. Krejt nё fund ishte lutja Allahut xh.sh. ta shtrinё ndihmёn e tij gjithandej dhe me theks tё veçant mё tё prekurit nga rasti i Kumanovёs.
No comments:

Post a Comment