Feb 29, 2016

Ka sa “euro” po kushtojnë dekoratat për Molla Sulën?

Institutet, shoqatat, individ të ndryshëm muaj me rradhë po tallen me BFI-në meqë një mundësi të tillë ua ka dhënë Sulejman Rexhepi, i cili tani është shndërruar në makinë prerje parash për të shpëtuar fytyrën e tij mashtruese dhe keqpërdoruese. BFI është në mjerimin më të madh aktual, kur Sulejman Rexhepi për interese të tija personale dhe për të “autoritetin” e tij është duke blerë mirëjohje dhe dekorata. Në esencë gjithnjë institucionet me peshë ndajnë mirënjohje dhe se nuk marrin mirënjohje nga individ, fakultete, institute private dhe shoqata. Ky veprim i Molla Sulës flet për vetëdijen që i mungon dhe me të cilën po nënvlerëson rolin dhe peshën e BFI-së. Vetëdije kjo e cila jo vetëm kreut të BFI-së, Sulejman Rexhepi që i mungon por edhe strukturave tjera të BFI-së. E gjithë kjo ka shqetësuar opinionin meqë të gjithë po habiten se si është  e mundur të gënjen hoxha, udhëheqësi i fesë, në fakt si mundet që të keqpërdor postin, detyrën dhe paratë e mulsimanëve. Skandalet nuk kanë të ndalur për Sulejman Rexhepin, si duket BFI-në e ka shndërruar në lokal biznesi dhe alleshvereshi. Muaj më parë ai kishte gënjyer kinse kishte fituar një çmim nga ASHSH, e që më pastaj ajo gënjeshtër si  gjithë të tjerat u shpalos dhe realiteti u mësua e që asnjëherë nuk kërkoi flaje për këtë mashtrim “senzacional”. Për të njejtën kishte informacione të vërteta se “çmimi” në fjalë është blerë për të cilën kishte zëra të vërtet se . Ashtu po vepron edhe tani me mirënjohjen nga Instituti Evropian ku për marrjen e çmimit në fjalë lidhen njerëz që opinioni i njeh si keqpërdorues dhe manipulator. Në fund të fundit akom anuk është e qartë se çfarë kritere duhet plotësuar një i nominuar për të marr çmim, për vepra apo për kriminalitet. Andaj, pyetjet janë me vend kur parashtrohen se: Ka sa “euro” po kushtojnë dekoratat për Molla Sulën?/fokusinews/


No comments:

Post a Comment