Jan 31, 2016

Vehabitë kërcënojnë hoxhë Shaban Tairi /Video/

Një ligjëratë ku hoxhë Shaban Tairi ka folur rreth Universitetit Amerikanë në Kajro ku kanë kryer studimet shumë nga ligjëruesit vehabi ka gjetë reagimin e këtyre të fundit deri dhe kërcënimin.
Në një publikim të tijin në facebook hoxhë Shaban Tairi ka shkrua:
Shoh se shume qenve vehabi tekfirca u paska penguar hutbja e djeshme ne te cilen eshte deshmuar se universiteti ku kryejn shkollen vehabit eshte prodhim i kishes prosbiterane te Amerikes e cila ka hapur universitetin amerikan ne kajro per te perhapur misionarizmin krishter. Rektor ne te eshte ende sot e kesaj dite Nila Anderson. Misionare krishtere.
 Ai po ashtu ka reagur në rrjetin shoqëror në një tjetër publikim ku ka thënë :
Per ato vehabi qe mendojne se me kercenime do me trembin ua them nje fjale                                           Sa do qe te fryeje era e forte, kodra nuk perkulet
 Në anën tjetër Bashkësia Fetare Islame e Maqedonisë nuk ka dal me ndonjë reagim.
Në një video shihet qartë presidentja e Universitetit Amerikan në Kajro që është një grua pa mbulesë dhe drejtimit të krishterë.
Në Egjipt ekziston edhe një universitet tjetër amerikanë i quajtur Universiteti  i Hapur Amerikan në Kajro ku përfundojnë studimet shumë ligjërues fetar. Baza e këtij universiteit është në Washington, DC Metropolitan .
Edhe ky universitet ka për udhëheqëse një vajzë që quhet Lana Carlson./ekuilibri/

No comments:

Post a Comment