Jan 19, 2016

Pse Sulejman Rexhepi demek “Imazhi i Kombit” nuk morri pjesë në manifestimin “Flaka e Janarit”

Pse Sulejman Rexhepi demek “Imazhi i Kombit” nuk morri pjesë në manifestimin “Flaka e Janarit”

Më 16 Janar në qytetin e Gostivarit u organizua manifestimi "Flaka e Janarit" në shenjë përkujtimi për tre të rënët për Atdhe dhe vrasjen e tyre 34 vite më parë të Badhosh Gërvalla, Kadri Zeka dhe Jusuf Gërvalla. Në këtë manifestim “ Flaka e Janarit” në Gostivar këshilli organiztiv i këtij manifestimi kishte përgatitur edhe një monografi prej 300 faqe për pjesëmarrësit. Ky manifestim u mbajt në Gostivar por kësaj rradhe çuditërisht nuk morri pjesë kreu i Bashkësisë Islame dhe muftiu i Gostivarit. Si zakonisht Sulejman Rexhepi merr pjesë në aktivitete të tilla, por kësaj rradhe ai u pengua dhe u anashkalua. Muaj më parë mbarë opinion u dezinformua se (nuk)është dekoruar me çmimin “ Imazhi i kombit”, mirëpo kësaj rradhe nuk ia arrijti qëllimit që të manipulon me manifestimin “ Falaka e Janarit”. Nga terreni na bëjnë me dije se kreu i BI kishte qenë i shoqëruar nga disa myfti megjithatë nuk arrijti të merr pjesë në manifestim dëshmi kjo që flet se ka filluar të shpaloset fytyra e tij e vërtetë. Apo siç edhe pyetën më mirë: Pse Sulejman Rexhepi demek “Imazhi i kombit” nuk morri pjësë në këtë manfestim? Organizatorët janë ndjerë poshtëruar sikur të ishte prezent Sulejman Rexhepi dhe grupi i tij që po tallen me islamin dhe institucionin fetar përmes aktiviteteve tallëse dhe paraqitjeve skandaloze në opinion dhe media. Pengimi i Sulejman Rexhepit dhe bashkëpnëtorëve të tij ka qenë edhe për aryse të tjera të cilat mediumi jonë i mësoi se ai është i padëshiruar në Gostivar dhe më gjërë në popull. Fakt ky që e mbështesin se edhe në manifestimet e Muftinisë së Gostivarit ai është fishkëlluar në sallë nga të pranishmit, andaj për të mos rrënuar manifestimin ai nuk u lejua të merr pjesë. Arsye tjetër është se në media flitet tepër shumë se ai posedon dosje si bashkëpunëtor i shërbimeve të shtetit, por gjithashtu shpalosjen tjera që janë bërë nga mediat mbi krimin e bërë në BFI nga Sulejman Rexhepi. Andaj si mund të merr pjesë një njeri i dyshimt dhe bashkëpunëtor i UDB-së në manifestime kombëtare ku përkujtohet rënia dëshmor të djemve të kombit. Sulejman Rexhepi dhe muftitë përfunduan në drekën e një haxhi për ta mbuluar turpin që përjetuan./shkupipost/

No comments:

Post a Comment