Jan 26, 2016

Merkel do të japë dorëheqje në muajin mars

Eksperti politik dhe ish kryeredaktori i gazetës “Bild am Zontag”, Mihael Shpreng vlerëson se muaji mars do të jetë vendimtar për kancelaren gjermane Angela Merkel, për shkak të zgjedhjeve krahinore dhe samitit të BE-së.
“Merkel gjendet në rrezik të madh. Situate mund të ashpërsohet deri në atë nivel sa që do të jetë e detyruar ta vendosë në rend dite të Bundestagut votëbesimin e Qeverisë”, ka thënë Shpreng në një deklaratë për gazetën austriake “Osterrich”.
“Merkel është duke lëvizur mes dy poleve – humbjes së besueshmërisë dhe humbjes së pushtetit. Parashikimi im është se BE deri në sekondën e fundit do të negociojë dhe do të konstatojë se gjithçka që ka tentuar ka qenë e papërdorshme. Atëherë do të gjendet kompromis i cili duhet të jetë diku mes kufizimit për pranimin e emigrantëve dhe mbylljes së kufirit”, ka thënë Shpreng.
Ai vlerëson se nuk ekziston pasardhës i vërtetë për Merkelin me përjashtim të Volfgang Shojbles i cili mund të jetë kancelar kalimtar deri në vitin 2017, por jo më tepër.

No comments:

Post a Comment