Dec 22, 2015

Teologët me letër të hapur: IK Sulo


Letër e Hapur
Të nderuar media të vendit dhe më gjërë! Ne jemi një grup i madhë i teologëve që vijmë nga gjithë qytetet dhe Myftinitë e ndryshme të Maqedonisë që përkrahim iniciativën e Lëvizjes për Reforma në Bashkësinë Fetare Islame, NISMA. Kemi respekte të mëdha për ju të nderuara media meqë misioni i juaj është të përcjellni të vërtetën deri tek opinion i gjërë për hirë të interesit të përgjithshëm, të fesë dhe vlerave shoqërore. Ne teologët që përkrahim këtë iniciativë duam që njëherë e përgjithmonë ti themi STOP veprimeve antikushtetuese të Sulejman Rexhepit, kreut jolegjitim të Bashkësisë Fetare Islame. Ne nuk mundemi të pajtohemi më një njeri që udhëheq popullin musliman duke u thirrur në parimet Islame të bazuara në librin e shenjtë, Kuranin dhe veprën madhështore të Muhamedit a.s., e në fakt çdo parim dhe kodeks është duke nëpërkëmbur. Jemi të vetëdijshëm se edhe ju për vite me rradhë e në veçanti për gjatë këtyre muajve keni hasur gjithandej publikime nëpër media të vendit, rajonit bile edhe ndërkombëtare që flasin për Sulejman Rexhepin dhe numrin e pafund të skandaleve të tija. Ne e kemi të qartë se një burrë 70 vjeçarë mund të bënë vetëm lëshime dhe skandale, andaj më tragjikja është kjo që po ndodh me “kreun” e BFI-së. Ne kemi kërkesë konkrete për ju të nderuara media që tani e tutje të keni kujdes për paraqitjen e Sulejman Rexhepit qoft në e kranin e juaj, portalin apo faqe të gazetës së juaj. Nuk mund të pajtohemi që tani e tutje një kriminel që po shkatërron BFI të jet prezent edhe më tej nëpër media dhe akoma të kamuflon mbi gjithçka që nuk është realitet dhe e vërtetë. BFI nuk meriton të rrënohet, nuk meriton të humb autoritetin dhe kredibilitetin, assesi nuk meriton të nëpërkëmbet nga Sulejman Rexhepi dhe disa persona me diploma falce të pa arsimuar dhe analfabet. Sulejman Rexhepi është krimineli më i madh i popullit shqiptar, më i korruptuar, më i pamoralshmi, njeriu që dëshmorët e kombit të rënë në Kumanovë me 9 dhe 10 Maj 2015 i quajti struktura radikaliste. Sulejman Rexhepi është personi më i padëshiruar nëpër xhamia dhe vende publike ngase bekoi Nikolla Gruevskin, këtë Kryeministër kriminel që vrau dhe mbyti djemt më të mëdhej të kombit shqiptar. Bekoi, Gruevskin që po masakron dhe shkatron për çdo ditë vlerat kulturo-historike të popullit musliman. Për Sulejman Rexhepin në Maqedoni i mbarë opinion e njeh si person që ka dosje të bashkëpinimit me shërbimet sllavo-maqedonase. Sulejman Rexhepi është personi që mbjelli lëvizjen radikaliste VEHABIZMIN në Maqedoni, përmes kësaj lëvizje për çdo ditë zgjeron kancerin në mesin e popullit shqiptar dhe me veprimet e tilla po bind pushtetin se shqiptarët janë radikalist dhe të prirë vetëm për rrënim të vlerave njerëzore dhe atyre demokratike. Ai në vazhdimësi po shkel Kushtetutën e BFI-së, ka shkelur betimin e dhënë solemnisht dhe publikisht në vitin 2006, nuk realizoi asgjë nga programi dhe platforma më të cilën erdh në krye të BFI në po të njejtin vitë. Ai keqpërdori postin e Reisit për interese familjare dhe personale. Dëmtoi rëndë autoritetin e BFI për të mos u vlerësuar aspak nga institucionet me relevancë ndërkombëtare. Në aspektin e organizimit të jetës fetare dhe zhvillimit të kulturës si dhe shkollës juridike islame Hanefite ka qenë nën zero po gjithashtu është duke rrënuar mbarë ato vlera të ndërtuara për shekuj me rradhë. Aq larg iku saqë djemt e tij keqpërdorën Medresenë Isa Beu sa për trajnime të xhudistëve po aq edhe të ardhurat materiale për këtë shkollë që historikisht dihet se ka funksionuar me ndihmat vullnetare të popullit tonë të ndershëm. Ai dështoi në rindërtimin e Burmali xhamisë, në kthimin e vakufit, në rindërtimin e Çarshi xhamisë së djegur në Prilep, në rikthimin e funksionim dhe jetës së Jeni xhamisë, dështoi në Llazhec të Manastirit, me lokacionin në Kala të Shkupit,etj. Ai në vend se të përcjell mesazhe bashkëpunimi mes partive politike muslimane në vend, me paturpësi bashkëpunonte herë me njërën e herë me tjetrën për interese personale dhe familjare. Sulejman Rexhepi keqpërdori mundin e hoxhallarëve në vend dhe diapsorë për grumbullim të ndihmave të ndryshme përmes OH Hilal, ndërsa në të kundërtën gjithnjë këto ndihma pjesa më e madhe kishte destinacion të panjohur. Vazhdimisht është akuzuar se keqpërdor vizat e Haxhit, ku kjo është potencuar edhe në raportin zyrtar të Departamentit Amerikan më 2014. Dyert BFI ju kanë mbyllur nëpër ambasada, zyra dhe institucione për shkak të sjelljes jo fetare dhe njerëzore të Sulejman Rexhepit. Ai ishte mjet për zbavitje dhe qeshje pas publikimeve që bënte në profilin personal të dikurshëm të Facebook-ut, me publikimin e fotove të anëtarëve të familjes së tij, veshja e tij në moshë 70 vjeçarë me rrobe sunetie, dosja ZHARKO, etj.
Me respekte
Grup Teologësh të Maqedonisë,

No comments:

Post a Comment