Dec 30, 2015

Kush e porositi Zahir Bekiri-Çaushin për pasaporta falco

Pasaporta të falsifikuar turke, të cilat paraprakisht ishin zbuluar në fabrikën e letërnjoftimeve fallco e të arrestuarit Zahir Bekiri- Çaushi janë shfrytëzuar për nxjerrjen e vizave për haxh. Dëshmitari i këtij falsifikimi tani është i arrestuar, andaj i njejti do të jep përgjigje para organeve të drejtësisë se për kë i ka përgatitur këto pasaporta. Në fakt, kush e porositi Zahir Bekirin-Çaushin për përgatitjen e pasaportave fallce për qytetarët nga Turqia? Për këtë skandal edhe pse shteti ka arrestuar personin në shtëpinë e të cilit janë gjetur pasaportat si duket kompetencat e hetimit i ka BFI dhe jo institucionet e shtetit. Pse BFI del me informata para institucioneve të shtetit nëse është e pastër, apo se Sulejman Rexhepi dëshiron ta pastron veten duke ia mveshur dikuj tjetër këtë krim të organizuar?  Sulejman Rexhepi edhe më tej pas shumë manipulimeve tenton ta mashtron opinion dhe institucionet shtetërore për ta mbrojtur veten nga vepra e cila sipas ligjit sanksionohet me burg. Ndërkohë, BFI ka paralajmëruar se së shpejti do të njoftojë opinionin për rezultatet evetuale të këtij hetimi ( që i bënë vetë institucioni) në të cilin është i përfshirë direkt Sulejman Rexhepi. BFI-në po e demantojnë dëshmitarët e gjallë lidhur me anëtarin e kryesisë Zahir Bekirin- Çaushi i cili u caktua në mbledhjen konstituive të OH Hilal të vitit 2013. Emrin e anëtarit në fjalë BFI po e fsheh rast ky që flet se krimi mbi pasaportat falco ka qenë i porositur nga Sulejman Rexhepi. Nëse anëtarët e kryesisë qëndrore janë ndërruar me emra të tjerë për çfarë arsye nuk është bërë publike për opinionin mbledhja e mbajtur e OH Hilal, kur dihet se mandati i anëtarëve të kësaj kryesie u kalon më 2017.  


No comments:

Post a Comment