Dec 26, 2015

Hoxhallarët pyesin Këshillin për Fetva të Molla Sulës:A është mëkat të gënjesh?

BFI kohë më parë kishte themeluar Këshillin për Fetva aktivitetet e këtij këshillimi i kemi hasur vetëm në momente për ta mbrojtur Sulejman Rexhepin kur bënë skandale ose në tendencë për t\ia pastruar mëkatet. Sulejman Rexhepi ditë më parë manipuloi gjegjësisht genjeu opinionin se është dekoruar nga Akademia e Shkencave të Shqipërisë me çmimin ”Imazhi i Kombit”. Ky mashtrim i popullatës muslimane nga “kryehoxha” Sulejman Rexhepi u demaskua me demantin që bëri pikërisht ASHSH duke mohuar se ky institucion e ka dekoruar Sulejman Rexhepin me ndonjë çmim. Pas këtij manipulimi të bërë nga Sulejman Rexhepi nuk qëndruan duarkryq imamët e Shkupi dhe më gjërë, andaj edhe reaguan ashpër. Të njejtët pyesin hapur Këshillin e Fetvave të BFI-së se: “Ky Këshill është themeluar për ta mbrojtur Sulejman Rexhepin nga skandalet, gënjashtrat, manipulimet që i bënë apo për t’i shërbyer qytetarëve musliman për nevojat e tyre gjegjësisht për çështje që i tangojnë ata? Një pyetje të vetme kemi për Këshillin e Fetvave të Sulejman Rexhepit dhe assesi të BFIçsë se: a është mëkat të gënjesh dhe se a duhet të ndjeket një hoxhë që manipulon, gënjen dhe mashtron popullin, kur e dijm se Muhamedi a.s ka thënë: Kush na mashtron ( manipulon, gënjen) nuk është prej nesh?”/rumeliagency/



No comments:

Post a Comment