Nov 1, 2015

Partia e Erdoganit prin në rezultatet e para, merr 53.2% të votave

Rezultatet paraprake të zgjedhjeve të sotme në Turqi tregojnë se Partia për Drejtësi dhe Zhvillim e presidentit Recep Tayyip Erdogan është në epërsi. Me gati gjysmën e votave të numëruara, televizioni shtetëror TRT ka raportuar se Partia e Erdoganit ka fituar 53.2 përqind të votave.
Pas saj radhitet Partia Republikane Popullore me 20.7 përqind.
Zgjedhjet e sotme në Turqi kanë qenë të dytat në pesë muaj.
Partia për Drejtësi dhe Zhvillim ka dështuar të sigurojë shumicën në zgjedhjet e qershorit, ndërsa përpjekjet për të formuar koalicion qeveritar kanë qenë po ashtu të pasuksesshme.

No comments:

Post a Comment