Nov 15, 2015

Myftiu Murat Iseni me thikë e sulmon ish-lustratorin Mehmeti

Mulla Sula bashkëpunëtorëve të vet në krim ua ka mësuar një stil të ri! Jo më me armë të zjarrta, sepse po bëjnë «potere», por, le të përdoren thikat e hanxharet. Mjer intelektualët në çfarë niveli kanë rënë: një hoxhë spiun ia vë thikën në fyt e atij i shkon pikë-pikë

 Zeqie Veseli

 Këtë fundjavë, në një nga hotelet prestigjioze të Ohrit (pra, jo në Strugë por në bastionin e ortodoksisë maqedonase), u mblodhën minushët e Sulejman Rexhepit për pikë të qejfit. I kishte ftuar të gjithë hoxhallarët në një pushim të merituar (!!!), por, nuk i shkuan as pesëdhjetë hoxhallarë. I duhej uzurpatorit të BFI-së, Sulejman Rexhepit, një përkrahje masovike, në momentin kur, të gjithë, bukvalisht, të gjithë faktorët e kanë lënë vetë, si peshkun në rërë. Me ujë nuk bëhen petullat!

Në natën e premte, si dhe tërë ditën e së shtunes, në qendër vëmendje ka qenë myftiu i Kërçovës, Murat Iseni, i cili, si pllakë e prishur gramafoni, nuk i paska përtuar që ta përsërisë e ripërsërisë ngjarjen që e kishte shkaktuar kohë më parë në Bashkësinë Fetare Islame, Murati si arushë lëvizte e interpretonte, ndërsa “hoxhallarët”-spektatorët, shkriheshin duke qeshur, madje me lotë. Ndërsa ndodhia e Muratit paska qenë kjo: “U futa në zyren e gazetarëve dhe, hop e takova ish-lustratorin, Agim Mehmetin. E nxorra thikën dhe ia vura në gjoks. Nuk lash send pa ia sharë. “Fol tash ta q… nanën, fol kush është spiun, kend ke dashur ta lustrosh, mua a. A jam spiuni unë, fol he nanën ta q…” O vetëm ta kishit parë si iu tha pështyma në fyt Agim Mehmetit, atij trimi që dikur mi kërkonte 20 mij euro që mos të ma publikojë dosjen. Sipas Agim Mehmetit, të gjithë ju jeni spiunë, vetëm unë jam trimi i kombit, Adem Jashar bre!

Ky ishte rrëfimi i Murat Isenit i cili i ka argëtuar aq shumë orëve të fundit hoxhallarët, të cilët, të gjithë, që të gjithë e dinë se Murat efendia ka qenë dhe është bashkëpunëtorë i shërbimeve sekrete. Emri i tij gjendet i publikuar në shumë dosje të publikuara të atyreve që janë lustruar, sidomos të atyre që vijnë nga rrethi i Kërçovës. Madje, sipas miqve të afërm të Sulejman Rexhepit, vetë Murati ia ka pranuar se ka qenë spiun dhe se i ka kërkuar ndihmë. Këtë e thotë edhe vetë Mulla Sula. Po pse thikën ia vë në gjoks Agim Mehmetit? Pse shahet Agim Mehmeti? Pse, për shembull, Murati nuk e mbronë nderin e vet në zyret e komisionit për lustrim por në BFI! Sepse, tashmë BFI-ja është shndërruar në çerdhe kriminelësh ku flitet vëtem për vrasje, për therrje, për armë, e për kërcënime. Pse athua Sulejman Rexhepi e kthehu në punë ish lustratorin? Mos vallë frikësohëj se mos po ia nxjerr të zezat e dosjes së tij! Sidoqoft, kërcënimi ndodhi, por çfar nëse kishte vrasje! Mulla Sula a do të ndjente përgjegjësi! Zot si ka arritur BFI-në ta shndërron në fole spiunësh, sdomend se kjo është bërë me ndihmën e atyreve që po u shërben që nga vitet e tetëdhjeta!   

Kohëve të fundit, si duket, Mulla Sula bashkëpunëtorëve të vet në krim ua ka mësuar një stil të ri! Jo më me armë të zjarrta, sepse po bëjnë «potere», por, le të përdoren thikat e hanxharet. Mjer intelektualët në çfarë niveli kanë rënë: një hoxhë spiun ia vë thikën në fyt e atij i shkon pikë-pikë.

 

No comments:

Post a Comment