Nov 22, 2015

‘Buxheti 2016’, opozita votoi kundër

Opozita votoi kundër buxhetit për vitin e ardhshëm, duke argumentuar se është i parealizueshëm dhe jozhvilimor. Shteti ka një borxh prej 4 miliardë eurove, dhe sipas LSDM-së buxheti i ri do të thotë borxh i ri dhe qytetarë të varfër. Për partitë në pushtet VMRO-DPMNE dhe BDI buxheti për vitin e ardhshëm është zhvillimor, deri tani me shuma më të mëdha të investimeve kapitale, dhe do të ketë më shumë para për ndihma sociale dhe pensionet. Në Magazinën Ekonomike në këtë temë debatuan Marjanço Nikollov nga LSDM, dhe Rexhail Ismaili nga BDI.
“Kjo bëhet me kredi, ndërsa ju 110 milionë euro do të shpenzoni për ndërtesa të qeverisë dhe ndërtesa administrative. A kemi nevojë të marrim kredi prej 90 milionë eurove për gazifikim apo më mirë të mos i ndërtojmë ndërtesat e qeverisë dhe administratës dhe ato para t’i shpenzojmë për gazifikim dhe të mos harxhojmë nga kreditë”, tha Marjanço Nikollov, LDSM .
Alsat-M

No comments:

Post a Comment