Oct 7, 2015

Ambasada e SHBA-së reagon lidhur me propozim ligjin për “bombat”

Grupi punues për zbatimin e Marrëveshjes së Përzhinos dje ka arritur përparim në lidhje me çështjet lidhur me zgjedhjet dhe kanë ra dakord që sot të vazhdohen bisedimet sot, kanë informuar për Nova nga Ambasada e SHBA-së.
Nga atje gjithashtu thonë se partitë janë dakorduar që vazhdimi i publikimit të informacioneve të siguruara në mënyrë ilegale ta ngrisin në Grupet punuese, të shqyrtojnë aso lloj zgjidhje ligjore në pako me zgjidhjet ligjore për mbrojtje të ashtuquajturat informatorë, dhe këto çështje të zgjidhen përpara 20 tetorit.
“Këto ligje hapin çështje serioze në lidhje me lirinë e shprehjes, lirinë e qytetarëve për privatësi dhe sundimin e drejtë, prandaj të gjitha këto çështje duhet të adresohen në përputhje me obligimet ndërkombëtare të Maqeodnisë”, kanë potencuar nga Ambasada e SHBA-së.

No comments:

Post a Comment