Jul 28, 2015

Policia izraelite hyn me forcë në xhaminë Al- Aqsa

Policia izraeliane hyn në Xhaminë Al-Aqsa në Jeruzalem, vendi i tretë i shenjtë në fenë Islame, duke sjellë reagimin e ashpër e banorëve palestinezë të qytetit.
Izraelitët kanë hedhur bomba me gaz lotsjellës brenda Xhamisë dhe policia ka bllokuar hyrjen në vendin e faljes.
Ndërhyrja e policisë sipas saj është bërë për të kapur palestinezët e dyshuar se kanë përgatitur një atentat me bombë.
Siç bën të ditur La Repubblica, në kohën e ndërhyrjes së policisë kishte mjaft besimtarë duke u falur. Incidenti normalisht pritet të përkeqësojë situatën pasi forcat izraelite shikohen si një kalim të të gjitha caqeve.
Në rrjetet sociale është përhapur indinjimi i myslimanëve në të gjithë botën ku dënohet “sulmi sionist” në vendin e shenjtë./tesheshi.com/

No comments:

Post a Comment