Jul 25, 2015

OPINION: “MONSTRA” dhe Sulejman Rexhepi

Deklarata e Sulejman Rexhepit “Tragjedinë në Kumanovë e shkaktuan kriminelët dhe terroristët”, në fakt ishte një “pendesë” e përkulur para Gruevskit të cilit ia çoi porosinë: “Në të tilla aksione, jam me ty, familjarisht”

Nga Artan Jusufi

Këto ditë lexuam një opinion i cili në masë të konsiderueshme tek të gjithë lexuesit shkaktoi një keqardhje, shkaktoi ndjenjën e mjerimit kombëtar. A ka më mjerim se sa të kemi në krye të një institucioni fetar njeri skajshmërisht të politizuar siç është Sulejman Rexhepi. Ky njeri BFI-në e paska shndërruar në xehërore të BDI-së dhe, kjo është më se e vërtetë.
Të gjithë jemi dëshmitarë se, dashuria në mes të këtyre dy subjekteve u shtua dhe u rrit deri në gradën më të lartë përvëluese. Pas kësaj grade çdo herë pritet ndonjë avari. Zoti hajër ishalla, sebepxhinjëve iu çaftë koka!
Të gjithë e dinë momentin e lëvizjes, animit politik të Sulejman Rexhepit me fillimin e “bombave”. Ky aktivitet i “partisë mëmë” të Molla Sulës, i dha krah këtijë farë teologu që të anojë nga kjo parti, sepse, me këtë anim do ta nënshtronte për një çast edhe vetë partinë e Ali Ahmetit, BDI-në! Sulejman Rexhepi i premtoi rrast Zoran Zajevit se do ta ketë përkrahjen maksimale të BFI-së në këtë aksion. Madje i tërë opinioni e di se, Sulejman Rexhepi edhe publikisht doli në përkrahjen e Zajevit, i bindur se, ky pushtet do të detronizohet deri në shkatërrim si kulla prej letre dhe se, me ardhjen e LSDM-së në pushtet do të mbyllen të gjitha mundësitë e lustrimit të Molla Sulës, të paktën përderisa do të jetë gjallë!
Këtë lëvizje politike parisë së BDI-së do t’ia shpjegojë si aktivitet të vetë Sulejman Rexhepit për ta penguar Zajevin në publikimin e “bombave” të rënda dhe diskredituese për BDI-në. Kjo i konvenoi tepër shumë kësaj Partie, madje u bënë edhe vetëborxhëlinjë duke i premtuar se një ditë edhe të pamundshmen do ta bëjnë “të mundshme” për Molla Sulën.
Cilës “bombë” po i frikësohej kaq shumë BDI-ja, por edhe vetë Sulejman Rexhepi, i cili, kurrë nuk e fshehu miqësinë e ngushtë që e ka me Shenasi Mehmetin dhe me Beqir Hasanin. “Monsta” ishte ajo “bombë” që po e tmerronte BDI-në dhe Ali Ahmetin. Afrimi i Molla Sulës te Zoran Zajevi bëri që, ky i dyti, nga gatishmëria e sigurtë për ta publikuar këtë “bombë”, hoqi dorë në momentin e fundit duke u justifikuar se mund të shkaktojë pakënaqësi qytetare! Dhe, Molla Sula si dhe Zajevi zgjodhën që, për hirë të qetësinë qytetare t’i kalbin në burg ca shqiptarë absolutisht të pafajshëm. A nuk janë këta dy “liderë” bashkëpjesëmarrës në një krim terrorist të kryer nga strukturat e caktuara të shtetit?!
Po sa i ha palla Sulejman Rexhepit për “Monstrën” dhe për LSDM-në e Zoran Zajevit? Aspak! Në momentin kur u kumtua lajmi se Komisioni për Lustrim mbyllet, animi politik i Molla Sulës e ndërroi kursin politik për 180 gradë. Nuk është më në interes personal të Molla Sulës as LSDM-ja dhe as Zajevi. Prishja e niqahit me Zajevin arkëtoi në konton e Molla Sulës 75 mij euro të cilat Ministri i Arsimit, Abdilaqim Ademi, publikisht ia dhuroi Fakultetit të Shkencave Islame. Që nga ky moment, Sulejman Rexhepi do ta dëshmojë edhe praktikisht se është lojtar tashmë i shitur te ekipi i BDI-së dhe se, me të gjitha kapacitetet e tij do të vihet në fushatën fituese të kësaj partie në prag të zgjedhjeve të jashtëzakonshme për të cilat Qeveria aktuale u detyrua nga ndërkombëtarët.
Sulejman Rexhepi tashmë e ka të lexuar strategjinë se si do të fitojnë bindshëm këta të VMRO-së së cilës do t’i duhet një partner shqiptar. Partneri më i përshtatshëm dhe më pak kokëçarës gjithësesi që është BDI-ja e cila po kërcënohet nga “BESA”. Lëvizja e Ziadin Selës do të luftohet deri në “vdekje” nga vetë Menduh Thaçi, kështu që nuk ka nevojë asnjë subjekt tjetër të lëshohet në eliminim të këtij kërcënimi për BDI-në. Mjafton Menduh Thaçi! Ndërsa sa i përket “BESËS”, e cila tërheq edhe një numër të teologëve dhe aktivistëve të shoqatave të ndryshme islame të vendit, këtu gjithësesi që BDI-së i duhet një “faktor”. Dhe, “faktor” më të përshtatshëm se Molla Sula nuk kanë. Kjo është edhe një arsye plus që e shpjegon lidhshmërinë siameze të BDI-së me BFI-në, gjegjësisht të Musa Xhaferrit me Sulejman Rexhepin, edhe pse në këtë lidhje nyje mund të dalë Blerim Bexheti. Për këtë fenomen  më tepër do të flitet me fakte e me argumente në një nga shkrimet e radhës.

Nga BDI-ja Sulejman Rexhepi nuk ka kërkuar asgjë. Madje këtë e ka pranuar publikisht në një drekë në ditën e dytë të Bajramit. Prej BDI-së e ka të garantuar fitoren e kësaj partie dhe futjen e sërishme në qeverisjen e vendit bashkë me VMRO-në. Garancia edhe më e fuqishmë është që, me këtë rast, do të ndikojnë fuqishëm në amnestinë e Sulejman Rexhepit nga ana e Nikolla Gruevskit, për ç’gjë, Molla Sula ka deklaruar, po në këtë drekë se, është i gatshëm që sërish ta bekojë dhe ta lusë Allahun Mëshirëplotë që ta shpërblejë me xhennet Gruevskin. Hajde i pabesë e i pafe, hajde. Qufri nuk ka brirë!  

No comments:

Post a Comment