May 26, 2015

SEECP, krerët e vendeve të rajonit mblidhen në Tiranë, Serbia injoron

Krerët e shteteve të Vendeve të Evropes Juglindore do të takohen sot në Tiranë në kuadër të Samitit të Krereve te Shteteve dhe Qeverive te Procesit të Bashkëpunimit të këtyre vendeve (SEECP).
Krerët e shteteve do të priten nga Presidenti i Republikës, Bujar Nishani dhe më pas do të marrin pjesë në dy sesionet e këtij samiti që do të mbahen gjatë ditës së sotme.
Ajo që vihet re në këtë samitë është mungesa e presidentit Serb, Tomislav Nikolic i cili nuk do të jetë i pranishëm ditën e sotme në Tiranë dhe në vend të tijë do të jetë i pranishëm ambasadori Serb.
Pas përfundimit të tij pritet që të ketë edhe një deklaratë për shtyp. Ndërkohë, ky samit u parapri nga ai i ministrave të jashtëm të vendeve të Europës Juglindore i mbajtur pak ditë më parë në Tiranë dhe ajo që u arrit ishte antarësimi me të drejta të plota e Kosovës. /shqiptarja.com/

No comments:

Post a Comment