May 29, 2015

Mediet ruse: Gruevski po sillet si Janukoviç, i cili në fund humbi gjithçka

Portalet ruse kanë analizuar ndryshimin e qëndrimeve të Nikolla Gruevskit për rrjedhën turke.
Portali rus “KomersantOnlajn” shkruan se lidershipi i Maqedonisë nuk është i përgatitur të ballafaqohet me Brukselin për shkak raportit specifik me Moskën. Sipas tyre, nuk është edhe e nevojshme Moska të forcojë Gruevskin si një politikan pro-rus dhe me atë të shtrijë politikën në Ballkan, transmeton “Lajmpress”.
“Vëzgnjad”, një tjetër sajt rus, shkruan se Gruevski së pari e mbështeti rrjedhën turke dhe pastaj thotë se është në linjë me politikat e BE-së. Mediumi vlerëson se Gruevski po sillet si Viktor Janukoviç, i cili në fund humbi gjithçka./LAJMPRESS

No comments:

Post a Comment