May 26, 2015

Diktatorët kërcënojnë kur e ndjejnë fundin

Reagim

 Historia islame dëshmon se, diktatorët si Molla Sula kanë pasur një përfundim shumë të sikletshëm dhe aspak të mirë. Kanë përfunduar si më së keqi.
Prandaj, ne të Myftinisë së Shkupit si dhe të Lëvizjes për shpëtimin e BFI-së nga planet ogurzeza të Molla Sulës, ua bëjmë me dije të gjithë atyre që ndjehen të kërcënuar se janë nën mbrojtjen tonë vëllazërore.
Nuk është numri i vogël i atyreve të cilëve u kërcënohet Molla Sula, qoftë me largim nga puna qoftë edhe me moskalim të provimeve e deri në largim nga fakulteti i shkencave islame dhe nga medreseja e mësimdhënësve por edhe e studentëve dhe nxënësve. Molla Sula ka prekur majen e idiotizmit diktatorial. Personat të cilët i ka nëpërkëmbur gjatë tërë karrierës së tyre, duke i përqeshur e duke u tallur me ta si me marionetat pariziane, më në fund, i futë në beteje pa pikën e dhimbjes. Pse për shembull Molla Sula nuk provoi ta emërtojë ndonjë imam të Shkupit për Myfti të këtij qyteti por shkon dhe prek atje ku nëpër postet kyçe i ka njerëzit e familjes së vet. Atyre ju kërcënohet me largim nga puna, ndërsa studentëve dhe nxënësve ju kërcënohet me largim nga studimet dhe nga shkolla nëse i shohin nëpër protesta ata apo dikë prej të afërmëve të tyre. Ankesa të këtilla kemi për çdo ditë. I lusim kërcënuesit që të vetëdijësohen dhe as mos t’ju shkojë në mend se mund të pijë ujë strategjia e tyre kërcënuese, sepse, aq më tepër, Molla Sula e pati shansin e mejdanit, të atij mejdani që e kërkoi për ta dëshmuar trimërine  e vet prej manjaku.
Edhe një herë, kërcënuesit larg nëpunësve, studentëve dhe nxënësve të BFI-së, kurse i trimërojmë të gjithë ata që kërcënohen me një të vërtetë: ta luftosh haramin nuk ka gjë më hallall!

(Marrur nga profili zyrtar i facebook të Muftinsë së Shkupit)

No comments:

Post a Comment