Apr 4, 2015

Suspendohet nga puna imami Irfan Salihu

Bashkësia Islame e Kosovës njofton për suspendimin e Irfan Salihut. Imamit të xhamisë "Suzi Qelebiu" në Prizren, i cili me ligjëratat e tij zgjoi zemërimin e arsyeshëm të shqiptarëve kudo që jetojnë.
Sot, Myftiu Naim ef. Tërnava, në bazë të nenit 47.1. mbështetur edhe me nenin 45.1 dhe 45.3 të Kushtetutës së Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, nxori këtë aktvendim me të cilin e suspendon nga puna, Irfan Hasan Salihun, imam, hatib dhe mualim në xhaminë “Suzi Qelebiu” në Prizren.
Gjithashtu ndaj të lartpërmendurit është iniciuar edhe masa për Komision Disiplinor, që pritet të mblidhet sapo lënda të kompletohet.
Imami Irfan Hasan Salihu me ligjëratat e tij të papranueshme ka fyer sedrën dhe historinë kombëtare të shqiptarëve dhe të nënave shqiptare. Ndërsa për shqiptarët u thoshte besimtarëve se erdhën e u fuqizuan në Ballkan në saje të turqve osmanë, nënat shqiptare i cilësoi lavire.
Bashkësisë Islame i ishte kërkuar disa herë shkarkimi i tij, por ajo e kishte toleruar deri tash. /Koha.net/

No comments:

Post a Comment