Apr 29, 2015

BE forcon masat kundër terrorizmit

Bashkimi Evropian ka publikuar axhendën për sigurinë që u hartua në kuadër të luftës kundër terrorizmit.
Sipas kësaj axhende, parashikohet luftë më e fortë dhe më e vendosur kundër terrorizmit dhe radikalizmit në pesë vitet e ardhshme.

Me axhendën për siguri është planifikuar lufta më e fortë kundër terrorizmit, radikalizmit, krimit të organizuar dhe atij kibernetik në vendet e BE-së.
Përveç kësaj, është planifikuar bashkëpunimi më i fortë me vendet e treta në mënyrë që të parandalohet vajtja e qytetarëve në luftëra të huaja.

Me axhendën për siguri do të forcohen kapacitetet e Zyrës së Policisë Evropiane (EUROPOL), ndërkohë që do të formohet e Qendra evropiane për luftë kundër terrorizmit e cila do të merret me çështje të tilla si financimi i terrorizmit, trafikimi i armëve dhe krimi kibernetik./alsat/

No comments:

Post a Comment