Mar 24, 2015

VMRO dhe LSDM takohen në Bruksel për tejkalimin e krizës politike në vend

Takimi i parë mes përfaqësuesve të VMRO DPMNE-së dhe LSDM-së me lehtësuesit evropianë pritet të mbahet javën e ardhshme në Bruksel. Pas përfundimit të konferencës dy ditore mbi dialogun politik të organizuar nga Parlamenti Evropian, ndonëse palët nuk lëvizën nga qëndrimet e tyre të ngurta, megjithatë kanë rënë dakord që javën e ardhshme të ulen në tryezë të përbashkët me deputetët evropian. Parlamentarët evropianë të cilët do të përpiqen të lehtësojnë dialogun politik mes VMRO-së dhe LSDM-së janë Ivo Vajgëll, Edvard Kukan dhe Riçard Houit. Në prag të fillimi zyrtar të bisedimeve, në konferencën që u zhvillua dje dhe sot në Bruksel, euro-parlamentarët dërguan një sërë porosish për aktorët politik në vend. Ata tërhoqën vërejtjen se partitë maqedonase duhet të shfaqin vullnet të mirë dhe gjejnë mënyrën për të dalë nga kriza dhe të mos presin që zgjidhja të imponohet nga jashtë. Vajgëll theksoi se parregullsitë dhe keqpërdorimet të cilat i nxori në pah opozita duhet të zgjidhen përmes Komisionit hetimor në Parlament.

Deputetët evropian njëzëri shprehën shqetësimet për ndikimet politike ndaj gjyqësorit dhe mediave. Nënkryetarja e LSDM-së Radmilla Sheqerinska, në këtë kuadër shprehu mosbesimin për arritjen e një marrëveshjeje me VMRO-në duke kujtuar se pushteti marrëveshjen e 1 marsit që u arrit me ndërmjetësim të BE-së e shpalli letër tualeti. Nga ana tjetër deputeti i VMRO-së Antonio Milloshoski ishte i prerë se për partinë e tij nuk është e pranueshme si zgjidhje as qeveria teknike apo qeveria kalimtare.

No comments:

Post a Comment